technology

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

"Η ντουντούκα" μια ταινία πολύ πολύ μικρού μήκους!!!


Λέει την γνώμη του 

ο Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος - Θεατρικός συγγραφέας
email: athanasiadis.g@hotmail.com

ΣΥΔΝΕΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ



"Η ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ" μια Ελληνική ταινία ελαχίστου μήκους
(Ο ηθοποιός Γιώργος Βούλγαρης στα απόκρυφα μονοπάτια του μυστικισμού και της εσωτερικής αναζήτησης)




Μια νέα ταινία, ελαχίστου μήκους, από
τον σκηνοθέτη Γεώργιο Ευαγγελόπουλο, φαίνεται ότι ήλθε κυριολεκτικά να ταράξει τα όποια λιμνάζοντα ύδατα στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Περαιτέρω, η ταινία αυτή αποτελεί κοινωνική προσφορά του ιδίου κατά πως φαίνεται σκηνοθέτη καθώς επίσης και του πρωταγωνιστή ηθοποιού Γιώργου Βούλγαρη, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ηλεκτρονικού διαδικτύου, του επονομαζόμενου ελληνιστί και ιντερνετ. Βασικός χορηγός και οικοδεσπότης, της κοινωνικής αυτής προσφοράς, της ταινίας δηλαδή, ο ευρύτερος δηλαδή κοινωνικός ιστός διάδοσης γνώσης, ιδεών, τέχνης και πολιτισμού, είναι ως φυσικόν το προσωποβιβλίον.

Η αιτία αυτή αποτελεί πλέον το απαύγασμα της σκηνοθετικής τέχνης και της υψηλής υποκριτικής. Ο σκηνοθέτης με πολύ απλό τρόπο, διαμηνύει στους απανταχού εναλλακτικούς κινηματογραφόφιλους, την πρόθεση και την εφεξής στροφή του, στην διακίνηση και έκθεση υψηλών ιδεών και την ανάλυση ανθρωπιστικών και ανθρωπίνων αξιών και εννοιών, μέσα από την ταινία αυτή.

Συμβολικός, ο ρόλος των πλακιδίων τοίχου και η στροφή του προσώπου και της προσοχής του πρωταγωνιστή σε αυτά, μέσα από τον ενσωματούμενο μικρό κύκλο που εμποδίζει το κλείσιμο του μεγάλου κύκλου, που απεικονίζεται σε αυτά. Το κλείσιμο ενός κύκλου κυρίως ενός κοσμικού μήνα εμπεριέχει ένα μικρότερο κύκλο, προϋποθέτοντας φυσικά την ολοκλήρωση όλων εκείνων των στοιχείων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση αυτή. Η χρήση, ηλεκτρικών συσκευών προγενέστερης τεχνολογίας και η εστίαση του πρωταγωνιστή σε ότι μπορεί να κρύβεται και να υπάρχει κάτω από αυτές, σαν δείγματα της απαραίτητης σύνδεσης των δύο κόσμων, εκείνου που φεύγει και του νέου που έρχεται μέσα από την διορατικότητα και την οξυδέρκεια του ήρωα μας.

Ο Γιώργος Βούλγαρης, αποδίδει με υψηλή υποκριτική τέχνη, την αμφισβήτηση των σύγχρονων αξιών όπως εκφράζεται μέσα από τον ήχο και τις δυνάμεις που πισώπλατα κυριολεκτικά ελλοχεύουν και κτυπούν, σε μια θεωρουμένη απέλπιδα στιγμή. Το σενάριο βασισμένο στην έλευση της νέας εποχής του Υδροχόου και εν όψει της αισιοδοξίας για την έλευση του χρόνου, προσαρμόζεται στα ρεαλιστικά εκείνα στοιχεία, εμπεριέχον παράλληλα τα σημεία εκείνα του σαρκασμού και της σκωπτικής αντιμετώπισης του θέματος χωρίς τον εκχυδαϊσμό της ωραιότητας σύλληψης της στιγμής.

Οι ήχοι κοσμικοί και εν πολλοίς απόμακροι, προερχόμενοι με την ταχύτητα της λάμψης αστέρος, δεν αφαιρούν αλλά τουναντίον προσθέτουν στη μεταφυσικότητα ίσως και στην εσωτερικότητα του θεατή, καθιστώντας τον μέρος του δρώμενου και μεταφέροντας και διαχέοντας από την οθόνη συναισθήματα ανάγκης για ομαδοποίηση κάθε κοινωνικής δράσης

Μια ταινία, με ροή που δεν κουράζει τον θεατή αλλά αντίθετα διατηρεί μέχρι τη τελευταία της σκηνή την ένταση και το πάθος, δηλαδή εκείνα τα δύο βασικά στοιχεία που την χαρακτηρίζουν.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για να ολοκλήρωση και επιτυχή προβολή της πνευματικής αυτής δημιουργίας. Η κρίση στο φιλοθεάμον κοινόν....

Για να δείτε την ταινία, πατήστε πάνω στο βίντεο:




https://www.facebook.com/gboulgares/videos/830975260356736/

Σενάριο - σκηνοθεσία: Γεώργιος Ευαγγελόπουλος
Πρωταγωνιστεί: Γιώργος Βούλγαρης
Χορηγός επικοινωνίας: ALFA GREEK AUSTRALIAN MAGAZINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου