technology

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Α.Φ.Μ. - Α.Μ.Κ.Α. για τους συναξιούχους της Αυστραλίας! AFM and AMKA for Greek Australian pensioners!


Γράφει ο 
Γιώργος Αθανασιάδης
George Athanasiadis
Δικηγόρος - Greek Lawyer
Australian registered foreign lawyer entitled to practice Greek Law

Tel : 0421 969 172

Είναι γνωστό ότι πλέον την Ελλάδα την έχουν καταντήσει μια τριτοκοσμική χώρα, σε σχέση με το βιωτικό επίπεδο των πολιτών της. Φτώχεια, ανεργία που κυμαίνεται γύρω στο 30% και με προοπτική αύξησης του ποσοστού αυτού. Μέσα σ όλα αυτά, τα οποία αγγίζουν τα όρια της πολιτικής εκτίμησης και δεν αποτελούν αντικείμενο αυτής της ιστοσελίδας, ούτε και της εργασίας μου, συμβαίνει το εξής:

Οι συμπάροικοι μας, συνταξιούχοι του CENTRELINK εδώ στην Αυστραλία, λαμβάνουν επιστολές απο ασφαλιστικούς φορείς στην Ελλάδα και κυρίως απο το ΙΚΑ, όπου τους ζητούν δύο - τρία πράγματα.

1. Εκδοση ΑΦΜ (Αριθμού Φορογικού Μητρώου - Tax file number). Aυτό γίνεται διότι σύμφωνα με την διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Αυστραλίας , του έτους 2008 όσοι Ελληνες είχαν δηλώσει ότι εργάστηκαν, πρίν το διωγμό τους απο την Ελλάδα, εκεί, δικαιούνται για τα χρόνια εργασίας τους, ένα ποσό (έστω και μικρό) σύνταξης, κάθε μήνα. Το ποσό αυτό θα αφαιρείται απο το ποσό της σύνταξης που παίρνουν εδώ στην Αυστραλία.

2. Α.Μ.Κ.Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης - Social security number as written here in Australia, on our Medicare cards) Τώρα και στην Ελλάδα, όπως και εδώ στην Αυστραλία, θα υπάρχει αυτός ο αριθμός , που μαζί με τον ΑΦΜ θα είναι τα στοιχεία της φορολογικής και κοινωνικής ταυτότητας όλων των Ελλήνων καθώς και των κατοίκων εξωτερικού , όπως εμείς.

Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους τους Ελληνες, ανεξάρτητα αν ζούν εδώ στην Αυστραλία και το ποσόν αυτό θα αφαιρείται απο την τοπική σύνταξη. Αν δεν υποβάλλουν τα στοιχεία αυτά οι Ελληνες της Αυστραλίας στον ελληνικό ασφαλιστικό τους φορέα ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ να τους "κοπεί" η Αυστραλιανή σύνταξη, μέχρι να τακτοποιήσουν το θέμα τους με την Ελλάδα.

Επειδή το θέμα αυτό, έχει και άλλες προεκτάσεις και διαδικασίες, ο πλέον δόκιμος τρόπος για την αντιμετώπιση του, είναι ο δια πληρεξουσίου διορισμός αντιπροσώπων στην Ελλάδα, Δικηγόρων και Λογιστών, και αντικλήτων στην περιοχή της Αθήνας, ούτως ώστε άπαξ και δια παντός να ρυθμιστεί το θέμα και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Για την σύνταξη των πληρεξουσίων καθώς και την διεκπεραίωση της υπόθεσης σας στην Ελλάδα, είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. 

ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΦΜ ΚΑΙ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ , ΑΜΕΣΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΑΣ!

Special discount prices for the pensioners!
0421 969 172

Eυχαριστούμε

Γιώργος Αθανασιάδης και συνεργάτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου