technology

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

O Μεγάλος Σταυρός Απριλίου - Κρίση μεταξύ Η.Π.Α. και Ρωσίας



Γράφει η αστρολόγος
Πατρίτσια Νικολάου

Ο Απρίλιος του 2014 θα αποτελέσει τη μόνη χρονική περίοδο κατά την οποία στον Μεγάλο Σταυρό θα συμμετέχουν ο Δίας και ο Άρης. Το 2015, κατά τη διάρκεια της τελευταίας αντίθεσης μεταξύ του Πλούτωνα και του Ήλιου της Αμερικής, ο Κρόνος θα τετραγωνίζει
τον Ποσειδώνα. Αυτή η διέλευση σχετίζεται με πολιτικές μεταρρυθμίσεις αυτός είναι ένας κύκλος που συνδέεται με την ανάπτυξη του σοσιαλισμού / κομμουνισμού στην ιστορία.

Στην κοσμική αστρολογία, ο Ήλιος συμβολίζει τον πρόεδρο και την κυβέρνηση. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται ένα έθνος αλλά και τον τρόπο που βλέπουν οι ξένοι αυτό το έθνος. Κατά κάποιο τρόπο, είναι η «ψυχή» μιας χώρας. Αυτή, λοιπόν, θα είναι μία σημαντική στιγμή για την κυβέρνηση της Αμερικής, η οποία θα βρεθεί υπό πίεση, αλλά και για τον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος ίσως χρειαστεί να αναλάβει επιπλέον ρίσκα, αλλά και να αντιμετωπίσει αντιπαραθέσεις από τους συνεργάτες του, το Κονγκρέσο κτλ.

Ο Πλούτωνας συμβολίζει το υπόγειο, το διεφθαρμένο, το μυστικό, το κρυμμένο, αυτό που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια σε μία κοινωνία. Επίσης, κυβερνά τις μυστικές υπηρεσίες, το οργανωμένο έγκλημα, την αστυνομία και αυτό που ο Carl Jung αποκαλούσε «ψυχωτικό ξέσπασμα του συλλογικού ασυνείδητου». Ακόμη, κυβερνά τα πυρηνικά όπλα και την πυρηνική ενέργεια, την εξουσία των κυβερνήσεων, τα βαθύτερα έντστικτα και την εκ βάθρων μεταμόρφωση.
Τι θα προκαλέσει το «ξέσπαμα» της κρίσης

Μιας και μιλάμε για όψη αντίθεσης η κρίση θα έρθει «απ’έξω», δηλαδή μία εξωγενής δύναμη θα προκαλέσει τα γεγονότα. Κοιτάζοντας το παρελθόν χωρών και πολιτισμών, η όψη αντίθεσης Ήλιου-Πλούτωνα είτε προκάλεσε μία μεταμόρφωση ως αποτέλεσμα βαθιών εσωτερικών και εξωτερικών αλλαγών που συνέβαιναν με την πάροδο των χρόνων εξυγιαίνοντας αυτό που ήταν καταστροφικό, είτε με τη μορφή μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης σε σχέση με αυτό που υπήρχε πριν. Ο Πλούτωνας μπαίνει σε μία φάση καταστροφής και μεταφορικού θανάτου μιας κατάστασης για να την αναγεννήσει και στη συνέχεια να την ξαναχτίσει από την αρχή. Σε κάθε περίπτωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπουν σε μία μεταμορφωτική περίοδο, που όμοια της δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Η όψη παίρνει τη μορφή αυτού που αποκαλούμε «δημιουργική καταστροφή».

Συνήθως μελετώνται δύο χάρτες, όσον αφορά την Αμερική. Στον ένα ο ωροσκόπος της βρίσκεται στον Τοξότη και στον άλλο στους Διδύμους. Στον πρώτο, ο Ήλιος πέφτει μέσα στον 7ο οίκο ο οποίος συμβολίζει τις συνεταιρικές σχέσεις αλλά και αυτές με τις υπόλοιπες χώρες. Επίσης, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, αυτός είναι ο οίκος των φανερών εχθρών, υποδεικνύοντας ότι η σύγκρουση θα έρθει από έναν εχθρό ο οποίος είναι γνωστός. Ο Μεγάλος Σταυρός επηρεάζει επίσης και τον χάρτη της Ρωσίας, κάτι που είναι ενδεικτικό αυτού του αναμένεται. Αν από την άλλη, χρησιμοποιήσουμε τον χάρτη που δίνει ωροσκόπο στους Διδύμους, ο Ήλιος μπαίνει μέσα στον 2ο οίκο που συμβολίζει τα εισοδήματα και την οικονομία. Σε κάθε περίπτωση αυτή η διέλευση δείχνει οικονομική διαταραχή, πιθανές μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα και παγκόσμια αναταραχή.

Κοιτάζοντας τον χάρτη που αφορά την σεληνιακή έκλειψη στις 15 Απριλίου στις 3: 42 π.μ με τοποθεσία την Ουάσινγκτον, η Σελήνη πέφτει μέσα στον 8ο οίκο και η ενέργεια επικεντρώνεται στον άξονα 2ου- 8ου , ο οποίος κυβερνά το θάνατο και τη θνητότητα, τις διεθνείς αγορές, την οικονομία και τα έσοδα, με ιδιαίτεη έμφαση στο τέλος του μήνα όπου θα συμβούν απρόσμενα γεγονότα σχετικά με τα παραπάνω. Θα δούμε συγκρούσεις, διενέξεις ενώ παράλληλα ενδέχεται να αναλάβει δράση η αστυνομία ή ο στρατός. Εκρηκτικά γεγονότα και απρόσμενα νέα θα βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα ενώ πιθανόν να παρουσιαστούν προβλήματα στις μεταφορές, στην επικοινωνία και στην τεχνολογία.

Ο ωροσκόπος αυτού του αστρολογικού χάρτη στις 18ο του Υδροχόου, ο κυβερνήτης του ο Ουρανός αλλά και ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου ο Κρόνος δεν σχηματίζουν όψεις με άλλους πλανήτες, όμως βρίσκονται μέσα στον 9ο οίκο που συμβολίζει τις φιλοσοφικές ιδέες και την κοσμοθεωρία του λαού.

Παράλληλα, ο Πλούτωνας βρίσκεται σε εξαιρετική ισχύ τη δεδομένη χρονική στιγμή αφού έχει γυρίσει ανάδρομος μόλις 7 ώρες πριν την έκλειψη.

Ο Ποσειδώνας και η Αφροδίτη θα βρίσκονται μέσα στον 1ο οίκο τονίζοντας καταστάσεις που εμπεριέχουν εξαπάτηση, ψέματα, απουσία ρεαλισμού και ειλικρίνειας.

Ο Ποσειδώνας κυβερνά το νερό, τους ωκεανούς, τα ποτάμια, το πετρέλαιο και τον ορυκτό πλούτο οπότε δεν αποκλείεται να έρθουν στην επιφάνεια ζητήματα που συνδέονται με τα παραπάνω.

Τέλος, η Ηλιακή έκλειψη της 29ης Απριλίου πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ταύρου που συμβολίζει τα εισοδήματα και την ίδια τη γη, οπότε θα παρακολουθήσουμε ανάλογες εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα αλλά και μέσα στον Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου