technology

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΑ!! 22 Απριλίου, Παγκόσμια μέρα της Γής!


Γράφει ο
 Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος - Θεατρικός Συγγραφέας
Αρθρογράφος- Ραδιοφωνικός Παραγωγός


Παγκόσμια μέρα της γής σήμερα και φυσικά τιμή, ύμνος και δόξα πρέπει στην μεγάλη μητέρα μας την γαία, συστατικό εκ "των ών ουκ άνευ" για την ίδια μας τη ζωή, Οι Ελληνες πάντα λατρεύουν και θεοποιούν την μεγάλη μητέρα και την θεϊκή της έκφραση μέσα απο τη γονιμότητα, την ίδια
τη ζωή, τη μητρότητα και την καρποφορία της γής. Δήμητρα ή Δημήτηρ η μεγάλη Θεά, κατα τη δωρική διάλεκτο Δής ή Δάς = Γαία ή Γή + Μήτηρ ή μήτρα, το όνομα της θεάς σημαίνει μητέρα γή. Η γή είναι η μητέρα όλων μας, αυτή μας γεννά, μας διατρέφει, μας δίνει τα πάντα για να ζήσουμε και η μητέρα αυτή θα δεχθεί με αγάπη στη άγκαλιά της. το νεκρό σώμα μας, όταν φύγουμε απο τη ζωή.

Η Δήμητρα είτε μόνη της είτε με την κόρη της Περσεφόνη, λατρεύονται εκατοντάδες ή γενικά πολύ παλαιότερα απο τους Ελληνες, πριν την "καθιέρωση" του δωδεκαθέου και του πολυθεϊσμού γενικότερα. Η Δήμητρα είναι κυρία "Ολυμπία" θεά, και κατοικεί και αυτή στα θεΪκά παλάτια του πνευματικού Ολύμπου. Κόρη της Γαίας και του Κρόνου, θύμα του Κρόνου και αυτή, ελευθερώνεται απο τον αδελφό της τον Δία τον ύψιστο Θεό τον Σωτήρα.

Κατά την περίοδο της οργής της και της λύπης για την εξαφάνιση της κόρης Περσεφόνης και του βίαιου λυσίματος του δεσμού μάνας θυγατέρας, η γή ξεραίνεται, λιμός πέφτει, δεν καρποφορεί, δεν βλασταίνει. Η ασέβεια προς το πρόσωπο της μεγάλης Θεάς Μητέρας Γής, έχει αυτά τα αποτελέσματα και τίθεται σε άμεσο κίνδυνο το γένος των βροτών.. ότι ζεί φαίνεται να ακολουθήσει και εκείνο με τη σειρά του τη πορεία της Περσεφόνης στο σκοτεινό βασίλειο του Αδη. Η ισορροπία πάνω στη γή διαταράσσεται και η παρέμβαση του Διός Σωτήρος, θα είνια καταλυτική και σωτήρια σαν εκφραστής της αρμονίας μέσα απο την διαρκή κίνηση και την παγκόσμια ισορροπία, θα σώσει τη ζωή. Η κόρη θα επιστρέψει στη μάνα, για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου και θα πηγαίνει και στο σκοτεινό βασίλειο του Πλούτωνα.

Η ζωή θα ισορροπήσει σε ένα αέναο κύκλο θανάτου και αναγέννησης μέσα απο την διαδικασία της εναλλαγής των εποχών. Μόνη διαταραχή πλέον θα είναι η ασέβεια στο πρόσωπο της θεάς και η στροφή των ανθρώπων σε λατρείες και πίστη προς άλλους θεούς εκτός των πατρώων τους. Οι αρνησίζωοι, ανέραστοι αυτοί θεοί, θα οδηγούν τον άνθρωπο σε μεταφυσικές και υπερβατικές αναζητήσεις πέρα απο τη σφαίρα της λογικής, σε μια διαδικασία αποκοινωνικοποίησης και εσωστρέφειας με μοναδικό σκοπό την εγωϊστική αντίληψη περί σωτηρίας της ψυχής του σε ένα μεταθανάτιο περιβάλλον, Η ζωή έτσι και ο σεβασμός στη μητέρα γή, αποτελεί πλέον δευτερέουσα υπόθεση, εφόσον αφορά την επίγειο αναφορά του κάθε ανθρώπου, την σαρκική και φθαρτή, 

Αποτέλεσμα αυτής της θρησκειολογικής και καταναγκαστικώς επιβληθείσας κοσμοθεώρησης και αντίληψης είναι η αδιαφορία και η περιφρόνηση του ανθρώπου για το γήΪνο του περιβάλλον και η ασέβεια του προς την μεγάλη Θεά , μητέρα Γή, Δήμητρα.

Ομως η Θεά Δήμητρα, έχει διδάξει τον άνθρωπο και του έχει δείξει τα αποτελέσματα της ασεβείας του στον πλανήτη...

Σεβασμός στη μητέρα μας Γή, στη Δήμητρα, λατρεία και φιλότητα...

Σεβασμός στη ίδια τη ζωή, αυτή που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις, την λογική μας και βιώνουμε


Πηγή: http://www.andreikelo.com/2014/04/22.html#ixzz2zcLAHZFC
Follow us: ToAndreikelo on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου