technology

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

History repeats itself!

Γράφει ο ]
Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος - Θεατρικός Συγγραφέας
Tel: 0421969172
SYDNEY

MEDICARE είναι το εθνικό σύστημα υγείας και κάλυψης όλων μας όλων των πολιτών της Αυστραλίας. Κοινωνική ασφάλεια και μέριμνα για όλους, εδώ και πολλά πολλά χρόνια.. η νεοφιλελευθερη λαίλαπα με τη μορφή της παγκοσμιοποίησης θέτει σε κίνδυνο το σύστημα υγείας την ΜΟΝΑΔΙΚΗ κοινωνική παροχή μαζί με το UNEMPLOYMENT του κράτους της Αυστραλίας. Τελικά η κρίση και η κατάργηση δικαιωμάτων των πολιτών έχει παντού πλοκάμια, διευθύνεται και κατευθύνεται απο κέντρα σκοτεινά, ο καπιταλισμός σε άκρατη υστερία για περισσότερο πλουτισμό και συγκέντρωση των χρημάτων στα ταμιευτήρια της νέας τάξης πραγμάτων, της νέας σιών, νέων σκοτεινών κέντρων ή των ίδιων παλαιών που βγαίνουν στο φώς; Πρωτομαγιά έρχεται και τα αιτήματα, επιστρέφουν χρόνια πίσω και ξαναβρυκολακιάζουν.... 

Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη....

Στην Ουκρανία, η παρέμβαση των δυνάμεων του σκότους της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ, προκειμένου να κυκλώσουν και να σφίξουν ασφυκτικά τον κλειό τους γύρω απο το αντίπαλο δέος τη Ρωσία, δεν διστάζουν όπως άλλωστε αποτελεί κλασσική τακτική τους, να χρησιμοποιούν ακροδεξιούς Ναζιστές, νοσταλγούς εποχών αίματος και κρεματορίων, τους οποίους βαπτίζουν υπέρμαχους δημοκρατίας και αξιών. Διεισδύουν στα εσωτερικά της χώρας, μέσα απο Ουκρανικές κερκόπορτες που άνοιξαν οι εκεί ντόπιοι συνεργάτες τους και πνίγουν τον ρωσικό πληθυσμό. Η διχοτόμηση και η παρέμβαση της Ρωσίας, την οποία θελημένα προκαλούν οι δυτικοί προκειμένου να ελεγχουν έστω και το μισό έδαφος της Ουκρανίας είναι προβλεπόμενα και προσχεδιασμένα. Ο "καλός και δημοκρατικός" Ομπάμα, συνεχίζοντας την παράδοση των προκατόχων του, αποδεικνύοντας ότι όποια χαρά έκαναν ορισμένοι στην εκλογή του ήταν ανευ αντικειμένου, παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας μαζί με την ευρωπαία ξούθη χρόνη, ενώ παράλληλα επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία που έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον ρώσικο πληθυσμό της Ουκρανίας, που ειναι και ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Μια κρίση που προκάλεσαν οι δυτικοί "δημοκράτες" προκειμένου να επεκταθούν στρατηγικά, οικονομικά και στρατιωτικά στην περιοχή αυτή ΄'εχοντας έτσι τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της Μαύρης Θάλασσας, με συμμάχους όπως η Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα δηλαδή όλα τα περιμαζώματα του κόσμου. Απο την άλλη η Ρωσία του Πούτιν για λόγους γοήτρου αλλά και για τους δικούς της γαιοστρατηγικούς λόγους νιώθει ένα καλοστημένο πολεμικό κλειό να σφίγγει γύρω της, αναζητώντας συμμαχίες στην Κίνα, Βραζιλία, Ιράν, Ινδία και το πετυχαίνει σε ένα μεγάλο βαθμό. 

Τώρα όλα αυτά, δεν είναι τιποτα άλλο απο επικίνδυνα παιχνίδια εξουσίας και ελέγχου της παγκόσμιας οικονομίας και των πηγών ενέργειας για να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη ζήτηση καυσίμου και πρώτων υλών. 

Για μια ακομη φορά, ποταμοί αίματος θα χυθούν στα ονόματα διαφόρων Εθνών και Πατρίδων και η ιστορία επαναλαμβάνει τον εαυτό της!

Τουλάχιστον ας σωθεί αν μπορεί η κοινωνική ασφάλιση των πολιτών της Αυστραλίας, για όλους που ζούμε εδώ και με την έννοια ότι στους λαούς του κόσμου κάθε νίκη ενος λαού, αποτελεί πυξίδα και ελπίδα για τους αγώνες των άλλων... εξαιρουμένων των Ελλήνων, όπου έχουν όλα τους τα προβλήματα λυμένα και αναπαύονται ηρεμα και ονειρεύονται παραλίες και ήλιους και νησιά... (σε φωτογραφίες ανεβασμένες στο facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου