technology

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ - Το αστεράκι που θα γίνει ήλιος λαμπερός!



Γράφει ο 

Γιώργος Αθανασιάδης

Δικηγόρος - Θεατρικός Συγγραφέας

Αρθρογράφος - Ραδιοφωνικός Παραγωγός

e-mail: athanasiadis.g@hotmail.com

Tel: 0421 969 172

SYDNEY AUSTRALIA




ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ - Το αστεράκι που θα γίνει ήλιος λαμπερός!




Για το Νίκο Χρηστίδη, θα μπορούσα να πώ πάρα πολλά πράματα, αλλά ίσως να ήταν και κουραστικό αυτό. Για το τί πράγματα έχει κάνει μέχρι τώρα, παρόλο το νεαρότατο της ηλικίας τους θα αναφέρω παρακάτω.

Αρχικά, θα μιλήσω για το Νικολάκη, που γνώριζα εγώ στην Ελλάδα. Και λέω για το Νικολάκη, διότι έτσι τον απακαλούσα, όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Η πρώτη γνωριμία μαζί του, ήρθε όταν τον κάλεσα μέσω του facebook και ήρθε μαζί με την θεατρική ομάδα «Πενίας Τέχνες» στο στούντιο της Ικαριακής Ραδιοφωνίας, στην Αθήνα, τον Μάϊο του έτους 2013. Συμμετείχε στην ομάδα, κανονικά και είχαν ανεβάσει το έργο «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Ζωής Μασούρα και σε διασκευή της αείμνηστης μητέρας της σκηνοθέτιδας Νίκης Τριανταφυλλίδη. Μάλιστα η παράσταση τότε θα ανέβαινε στην μνήμη της μεγάλης ηθοποιού, η οποία είχε φύγει πρόσφατα απο τη ζωή.

Ο Νίκος, λοιπόν, ήταν ο νεαρότερος της ομάδας, μόλις πρίν λίγο είχε περάσει τα είκοσι του χρόνια και μπορούσε κανείς να διακρίνει εύκολα τη λάμψη , τη δύναμη και τη θέληση καθώς και το πάθος , γι αυτό που αγαπούσε και έκανε. Η υποκριτική τέχνη, το επάγγελμα – λειτούργημα του ηθοποιού, ακτινοβολούσε σαν φλόγα απο το βλέμμα του και με πλατύ χαμόγελο και ενθουσιασμό μιλούσε για τη παράσταση.

Στη συνέχεια, συναντηθήκαμε πολλές φορές, παρακολούθησα δε το διάστημα που ήμουν στην Ελλάδα, την πορεία του νέου αστέρα. Η δίψα για μάθηση και ζωή καθώς και το ακούραστου αυτού του παιδιού είναι εντυπωσιακά. Διαρκώς κατα τη διάρκεια της μέρας, όσες φορές τα λέγαμε στο τηλέφωνο, μου έλεγε, θα πάω εδώ, έχω πρόβες εκεί, πρέπει να κάνω αυτό το άλλο και σκεπτόμουνα, ότι για κάποιους ανθρώπους η μέρα θα πρέπει να έχει περισσότερες ώρες

Μιλούσαμε για αρκετά θέματα, κοινωνικά, πολιτικά και πολλές φορές ένιωθα δάσκαλος και λόγω ηλικίας φυσικά που είχε ένα μαθητή του απέναντι που ήξερε ν ακούει. Αυτό είναι το σημαντικό προσόν και προτέρημα του Νίκου για μένα. Ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος που ξέρει ν΄ακούει και επεξεργάζεται τις πληροφορίες πρίν πεί την άποψη του. Ολα αυτά, που έχω παρατηρήσει στο Νίκο, μ΄έκαναν να του κάνω και την πρόταση. Μια μέρα όταν είχε ξεκινήσει η εκπομπή της Ικαριακής «Αγγίζοντας τη ζωή μας» με την αφεντιά μου στην παραγωγή και συμπαρουσιάστρια μου τότε την Μαρία Χατζηγεωργιάδου, η οποία απεχώρησε απο την εκπομπή και την Ελλάδα γενικότερα, είπα στο Νικολάκη.. «Θέλεις να δοκιμάσεις να κάνουμε εκπομπή παρέα;»

Ενθουσιάστηκε και έτσι ξεκινήσαμε και κάναμε εκπομπές μαζί. Δε θα ξεχάσω, ότι ερχόταν πάντα με τη ψυχή στο στόμα, μετά απο πρόβες, απο φωτογραφήσεις και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την ζωή και την καθημερινότητα ενός ηθοποιού. Ομως ερχόταν πάντα κεφάτος, με χιούμορ και καλή διάθεση. Πολλές φορές, ούτε το μακιγιάζ απο την παράσταση και τη φωτογράφηση δεν προλάβενε να βγάλει για να έρθει στο στουντιο και ο ταλαίπωρος την ώρα που έπαιζαν τα τραγούδια της εκπομπής , έτρεχε στο μπάνιο να ξεβαφτεί και να πλύνει το πρόσωπο του.

Ομορφες στιγμές και σημαντικές, γιατί η παρουσία του στην εκπομπή έδινε την φρεσκάδα και την χαρούμενη νότα. Ομως είναι πλασμένος για εκείνο που αγαπάει περισσότερο, το θέατρο και γενικότερα το επάγγελμα του ηθοποιού, Στη σκηνή, απολαυστικός στους κωμικούς ρόλους , που εξάλλου ταιριάζουν και στο ταπεραμέντο του, αλλα θεωρώ με την ίδια υψηλή υποκριτική τέχνη, παρόλο το νεαρότατο της ηλικίας του, μπορεί να αποδώσει και δραματικούς ρόλους,

Η παρουσίαση αυτή για το Νίκο, ίσως φαίνεται κάπως ανορθόδοξη, γιατί δεν του «έδωσα» το λόγο, αλλά τελικά ποιός ορίζει τα ανορθόδοξα στη ζωή μας και ποιός όχι. Στερεότυπο θεωρώ, το να μας μιλάει για τη ζωή του και δε ξεφεύγει απο τα όρια του συνηθισμένου. Οσο για την ευαισθησία του, πολύ απλά θα πώ, ότι όταν τούδωσα να διαβάσει ένα θεατρικό μου έργο, ήθελε να το διαβάσει αμέσως απο το λάπτοπ, γιατί δεν είχε εκτυπωθεί. Διαβάζοντας, λοιπόν τον «Πέτρινο Δρόμο» μου, ειδα τα μάτια του να τρέχουν δάκρυα. Ηταν εκείνη η στιγμή, που μ΄έκανε σα συγγραφέα ευτυχισμένο, γιατί ένιωσα και εγώ ότι το έργο μου, αγγίζει τις καρδιές τόσο των μεγαλύτερων ηλικιακά ανθρώπων όσο και των νέων. Του έδωσα μια υπόσχεση... Οταν ανέβει το έργο αυτό, είτε στην Αθήνα, είτε εδώ στην Αυστραλία, ο ρόλος του νέου ανθρώπου που έχει μέσα αυτό το έργο και είναι πραγματικά δραματικός, θα είναι δικός του

Επειδή σε μια συνέντευξη του διάβασα ότι επιθυμεί κάποια στιγμή να κάνει κάτι εκτός Ελλάδας γι αυτό το λόγο, θέλω να κρατήσω την υπόσχεση μου.



Νίκο, να έχεις καλή πορεία και αυτός ο ρόλος θα σε περιμένει όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου εδώ στο Σύδνεϋ!







Ο Νικος στην παράσταση "Ειμαι παιδί μου πειρασμός"

Δελτίο τύπου παράστασης

Ο Γιώργος Οικονομίδης μας ταξιδεύει στο χρόνο. Τότε που όλα ήταν αλλιώς.
Ο πολύ γνωστός κονφερασιέ μέσα από τις ιδιότητες του ως στιχουργός, ηθοποιός, συγγραφέας αλλά και παρουσιαστής, μας ξεναγεί σε μια εποχή που νοσταλγούμε ακόμα.
Ένα παραμύθι γεμάτο μουσική και νοσταλγικά τραγούδια μέσα σε μια Ελλάδα που αλλάζει και εξελίσσεται. Το πρώτο talent show στο ελληνικό ραδιόφωνο.
Τα πρώτα πολύ-θεάματα μουσικής και θεάτρου στο θρυλικό αναψυκτήριο «Άλσος».
Μικρές αληθινές στιγμές που φτάνουν τα όρια του φανταστικού μέσα από μελωδίες αγαπημένες με ζωντανή μουσική επί σκηνής.

Η ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ ερμηνεύοντας μοναδικά, διαφορετικές γυναίκες σύμβολα αλλά και τη γυναίκα της ζωής του.
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ενσαρκώνοντας τον καλλιτέχνη αλλά και άνθρωπο Οικονομίδη.
Η ΦΙΛΙΤΣΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ παίζοντας με τις εποχές και αλλάζοντας πρόσωπα.
Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΡΡΙΕΡΕ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ, η πραγματική εγγονή του Οικονομίδη, βλέποντας μέσα από μια άλλη ματιά την ζωή και την καριέρα του παππού και της γιαγιάς της.
Και ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ διαδραματίζοντας καταλυτικό ρόλο στο πριν και το τώρα μέσα από τον άλλο εαυτό του Οικονομίδη.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ, ΦΙΛΙΤΣΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ,

ΛΙΑΝΑ ΚΑΡΡΙΕΡΕ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ.

ΣΑΞΟΦΩΝΟ: ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΡΕΝΑ ΡΙΓΓΑ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΡΕΙΝΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ

ΙΔΕΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΟΥΚΡΕΖΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-MEDIA: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΙΑΡΤ

Τοποθεσία: Θέατρο Eliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός - Μετρό: Κεραμεικός
Για κρατήσεις θέσεων 210 34 77 677

Πρεμιέρα: Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Κάθε Δευτέρα στις 21.00, για 10 μοναδικές παραστάσεις

Διάρκεια: 110΄ με διάλειμμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου