technology

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Μεγάλη Δευτέρα: "Ουαί υμίν Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι υποκριτές..."


Γράφει ο Νίκος Νικήτογλου

Διεθνολόγος

ΣΠΑΤΑ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Επιμέλεια Θέματος¨Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος - Θεατρικός Συγγραφέας
SYDNEY AUSTRALIA
email: athanasiadis.g@hotmail.com








Μεγάλη Δευτέρα

Ο Χρήστος, ο υιός του Ιωσήφ και της Μαρίας, με καταγωγή από Σοφικό Έβρου, βρισκόταν στο τελευταίο έτος των σπουδών του, στο τμήμα πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ. Η αδερφή του, η Στέλλα, είχε φύγει από τη χώρα από το 2012, και εργαζόταν σε μια κατασκευαστική εταιρεία στην Κοπεγχάγη.Εκείνος ήθελε μόλις τρία μαθήματα για το πτυχίο.
Έμενε στην Κυψέλη και είχε δεσμό με τη Μαρία-Μαγδαληνή εδώ και δύο χρόνια. Η Μαρία δούλευε σερβιτόρα σε ένα cafe στο Παγκράτι. Αγαπιόντουσαν πολύ και έκαναν όνειρα για το μέλλον. Εκείνη, περνούσε βράδια ολόκληρα μπροστά στο iphone 5s, με τη πολύχρωμη θήκη και τα στρας. Μιλούσαν στο viber, στο whatsapp.Αντάλλαζαν ζουζουνιές και κοπλιμέντα.


Ο Χρήστος όμως προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής. Πήγαινε σε event που έβλεπε στο Facebook, έφτιαχνε και ξανάφτιαχνε το βιογραφικό του, ρωτούσε για τα μεταπτυχιακά, σκεφτόταν τις επιλογές του.Μέσα σε όλα αυτά, του χρωστούσαν και δύο μηνιάτικα από την προηγούμενη δουλειά που είχε κάνει (τηλεφωνική προώθηση προϊόντων) και προσπαθούσε να τα πάρει με κάποιον τρόπο.
Ο Χρήστος όμως έκανε κακές παρέες στο πανεπιστήμιο. Είχε μπλέξει με κάτι ΕΑΑΚίτες, μιλούσαν για τον καπιταλισμό, για την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και άλλα τέτοια. Ο Χρήστος όμως, ως μεγαλύτερος, κρατούσε πάντα μια πιο ψύχραιμη στάση.
Παρόλ'αυτά, στην τελευταία γενική συνέλευση έκανε πολλούς εχθρούς, όταν από το βήμα της συνέλευσης, και υπό τους ήχους τυμπάνων και συνθημάτων, καθώς και πυκνών καπνών από τσιγάρα, είπε στους φοιτητές:

"Ουαί υμίν Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι υποκριταί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες".

Fhotos: Gastohn Barrios - Photography

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου