technology

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Πανσέληνος 20 Ιουνίου 2016, πως μας επηρεάζει;


Γράφει η Πατρίτσια Νικολάου
Αστρολόγος
Λευκωσία ΚΥΠΡΟΣ

Πανσέληνος 20 Ιουνίου 2016, πως μας επηρεάζει;

Η πανσέληνος Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη και πάλι, στις 13:02:15 μ.μ., στις 20 Ιουνίου 2016. Η πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στην 29 η αναιρετική μοίρα του Τοξότη, στον τρίτο δεκανό, οπότε θα πάρει και χαρακτηριστικά από την 1 η μοίρα του Αιγόκερω, στον 1 ο δεκανό. Στον άξονα Διδύμων/Τοξότη λοιπόν, όπου θα συμμετέχουν ο Κρόνος, ο Πoσειδωνας, ενώ με δυσαρμονικές όψεις παρεμβαίνει και ο Ουρανός. Θα επηρεαστούν οι Ιχθύες, Δίδυμοι, Παρθένοι και Τοξότες.


Η πανσέληνος θα γίνει στον 3 ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, ενώ και ο Κρονος στο ιδιο ζώδιο, στον Τοξότη θα βρίσκεται εκεί. Η πανσέληνος Ιουνίου είναι αρκετά παρόμοια με την νέα σελήνη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου , με την Αφροδίτη να παραμένει κυρίαρχη στον χάρτη, ενας πολύ σημαντικος πλανήτης, ώστε θέματα που έχουν σχέση με αυτή να συνεχίσουν να δοκιμάζονται όπως ο έρωτας, τα δικα μας οικονομικά, η παγκόσμια οικονομία και η ειρήνη, η διπλωματία, η τέχνη, οι πρέσβεις, οι αξίες κ.α. που εχουμε αναφέρει.

Οι αισθηματικές σχέσεις διαφοροποιούνται και αλλάζει η πορεία και το πρόγραμμα σε πολλές επαγγελματικές συνεργασίες. Είναι πολύ πιθανόν μια εγκληματική ενέργεια η μια απατη να απασχολήσει την κοινή γνώμη. Υπο την επιρροή της θα βγουν στην επιφάνεια αλήθειες που θα εκθέσουν πολιτικά πρόσωπα η κυβερνήσεις και κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία, εφόσον βρίσκεται στην κορυφή του ωροσκοπίου της πανσελήνου αλλα και γενικότερα ότι συνδέεται με αυτήν. Να εξηγήσω μερικα πράγματα για την 29 η αναιρετική μοιρα, κάθε πλανήτης που βρίσκετε σε αυτά τα σημεία δίνει πολλά σπουδαία μαθήματα ζωής τα οποία είναι απαραίτητα για την μετέπειτα εξέλιξη του τόσο σε προσωπικό όσο και σε Κοσμικό Επίπεδο. Οι μοίρες αυτές είναι συνδεδεμένες με κάθε είδους βάσανα και ταλαιπωρίες , κακοτυχία και άσχημες καταστάσεις μιας και συμβολίζουν το τέλος μιας κατάστασης, σε ένα πιο βαθύ επίπεδο ,όμως η αλλαγή μιας κατάστασης πάντα προϋποθέτει πόνο , όπως ακριβώς μια γέννηση .

Η 29η μοίρα είναι μια στάση πριν το πέρασμα από μια συνειδησιακή κατάσταση σε μια άλλη , που ανάλογα με τη φύση του πλανήτη θα καθορίσει ποια είναι τα μαθήματα εκείνα τα οποία θα πρέπει να πάρουμε για να το επιτύχουμε αυτό , γι΄αυτό και έχει παρατηρηθεί πως οι πλανήτες από αυτή τη μοίρα βγάζουν όλη τους τη δυναμική, είτε θετικά είτε αρνητικά . 
Η τελευταία μοίρα κάθε ζωδίου, η 29η δηλαδή είναι καταλυτική, ως προς τη βαρύτητά της και το φορτίο ενός πλανήτη (ενέργειας και γεγονότων που υποδηλώνει). Στην αρχαιότητα εθεωρείτο κυρίως, ως μια δύσκολη μοίρα, επιφορτισμένη με εμπόδια, δυσκολίες και πιεστικές ή ανατρεπτικές καταστάσεις. Σήμερα είναι εξίσου σημαντική καθώς δηλώνει ένα «μάθημα» ή ακόμα και δοκιμασία/ εμπόδιο, μέσα από το οποίο το άτομο θα περάσει στη διάρκεια της ζωής του. Σημαντική είναι και για την πρόβλεψη γεγονότων, καθώς δηλώνει μια τεράστια αλλαγή, ένα τέλος ή μια ανατρεπτική κατάσταση όσον αφορά τα ζητήματα που κυβερνά και την ενέργεια που φέρει ο πλανήτης, που είναι τοποθετημένος σ’ αυτή τη μοίρα. Έτσι λοιπόν, η Σελήνη αλλα και ο Ηλιος, βρίσκονται εκεί, στον χάρτη της πανσελήνου, στη αναιρετική 29 η μοιρα.

Ο Ηλιος συνδέεται με τους ηγέτες, αρχηγούς κρατών, την καρδιά ενός έθνους, την εθνική ταυτότητα, αλλα και αυτά που εκφράζουν την εθνική ταυτότητα, τους αρχηγούς κυβερνήσεων και κρατων, τους επιχειρηματίες, τους διάσημους, και κυρίως τους άνδρες. Η Σελήνη επηρεάζει τον γυναικείο πληθυσμό, τον λαο γενικότερα ενός έθνους, το σπίτι, την οικογένεια, θέματα εθνικής ασφάλειας, τα υγρά του πλανήτη, δηλαδή θάλασσες, λίμνες, ποτάμια, κτλ. ακόμα και αυτούς που ταξιδεύουν σε νερό, τα εστιατόρια, την τροφή, τις καλλιέργειες της γης, την ακίνητη περιουσία. Η Πανσέληνος φέρνει στην επιφάνεια τους φόβους και τις ανησυχίες μας μέσω μιας πολύ σημαντικής αστρολογικής όψης τρεις ημέρες νωρίτερα και αυτό δεν είναι άλλο από το τετράγωνο Κρόνου ¬Ποσειδωνα. Ο πλανήτης της επικοινωνίας ,ο Ερμής, είναι σε τέτοια θέση οπου οι ανοικτές και ειλικρινείς συζητήσεις είναι ζωτικής σημασίας για τον προσδιορισμό των αποτελεσμάτων οσο αφορά σε θέματα αγάπης, ειρήνης και οικονομικών, σε προσωπικο και κοσμικο επίπεδο.

Όπως γίνεται σε ολες τις πανσελήνους, η σημαντικότερη αστρολογική οψη είναι η αντίθεση Σελήνης¬Ηλιου και εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις όλων των ειδών. Συναισθήματα και γεγονότα κορυφώνονται στην πανσέληνο .Η επιρροή της πανσελήνου θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη νέα σελήνη, στην περίπτωση αυτή, μεχρι τις 4 Ιουλίου, οπου η αγάπη και το χρήμα θα είναι τα κυριότερα θέματα και αυτό διότι ο Ηλιος βρίσκεται σε σύνοδο με την Αφροδίτη στον 10 ο οικο, οπου η Αφροδίτη ταξιδεύει ελαφρώς ταχύτερα από τον Ηλιο. Η πανσέληνος θα δείξει τα εμπόδια που υπάρχουν στην ερωτική σας ζωή, την επιρροή σας στους αλλους και τι μπορείτε να κάνετε ώστε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας. Επίσης, ιδέες και βελτιώσεις μπορούν να εφαρμοστούν για την οικονομική σας κατάσταση μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων ή τη διαχείριση ενός χρέους αν έχετε.

Η σύνοδος αυτή εστιάζεται και στην έκφραση συναισθημάτων, την κοινωνική μας ζωή και εικόνα, την επαγγελματική άνοδο, την δημοσιότητα, τις ερωτικές μας σχέσεις και την ανάπτυξη καλλιτεχνικών ικανοτήτων αλλα και το όποιο δυναμικο διαθέτει ο καθένας από μας. Η σύνοδος Ηλιου¬ Αφροδίτης που δεσπόζει στην κορυφή του ηλιακού ωροσκοπίου, στον 10 ο οικο, είναι όλα αυτά που εσεις αγαπάτε και έχουν αξία. Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο, αν είστε μόνοι σας μπορεί να αισθανθείτε μια έντονη ανάγκη για συντροφικότητα και οικειότητα, η να θέλετε να κάνετε κατι για να βελτιώσετε την σχέση σας, η θα μπορούσατε να αναζητήσετε απλα, κάτι άλλο ώστε να σας προκαλέσει πνευματικά και επαγγελματικά, όπως μια δημιουργική εργασία ή χόμπι. Η αντίθεση Σελήνης¬ Αφροδίτης, είναι μια οψη οπου επηρεάζει άμεσα αφού η σελήνη έρχεται σε άμεση επαφή μαζί της μέσω μιας αντίθεσης. Αν για παράδειγμα, βγαίνετε ραντεβού με κάποιον, θα υπάρχει η τάση να κρατάτε χαμηλο προφίλ μονο και μονο για να μην αισθάνεστε μόνοι. Με τέτοιες όψεις, οι σχέσεις που δημιουργούνται τώρα δεν έχουν διάρκεια, αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό για εσάς αυτή την στιγμή οσο η ανάγκη στο να έρθετε συναισθηματικά κοντά με τους αλλους. Αν ήδη είστε ήδη δεσμευμένοι, μπορεί να υπάρξουν τριβές, μπορεί να προκύψουν προβλήματα λόγω του ότι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες τώρα η διαθέσεις. Ωστόσο, αυτή η διέλευση από μόνη της δεν σίγουρα δεν είναι σημάδι μεγάλων συγκρούσεων ή ανυπέρβλητων δυσκολίων. Απλα δημιουργούνται εντάσεις που έρχονται στο φως, αλλα σίγουρα μπορείτε να δουλέψετε πάνω σε αυτές ώστε να ξεπεραστούν. Η αντίθεση αυτή συνδέεται με την ιδιοτροπία, την οξυθυμία, μελαγχολία, συγκρούσεις στον ερωτα, την αδυναμία, επιφυλακτικότητα, την λανθασμένη εκτίμηση.

Το τετράγωνο Κρόνου¬ Ποσειδώνα ήταν μια συνεχής πρόκληση μήνες τώρα, το οποίο θα είναι ακριβείας μόλις 3 ημέρες νωρίτερα, δηλαδή στις 17 Ιουνίου οπου φέρνει απογοήτευση ή αποτυχίες και είναι πιο πιθανό να επεκταθεί ή να εμβαθύνει τις περιόδους θλίψης ή την κατάθλιψη που βιώνουμε όλοι από τις κακουχίες και τα προβλήματα. Ακόμη και αν δεν σας επηρεάζει, είναι πιθανό να δημιουργήσει φόβο από ψυχολογικής άποψης ή παράνοια που μπορεί να σας οδηγήσει σε αβεβαιότητα από τα παγκόσμια γεγονότα. Έτσι τα πράγματα δεν διαφέρουν και τόσο πολύ από την νεα σελήνη τις 4 Ιουνίου, στους Διδύμους, η μονη διαφορά είναι η θέση του Ερμή οπου θα κάνει την επικοινωνία δύσκολη ώστε να μπλοκάρει οποιοδήποτε επιτυχές αποτέλεσμα. Απλα θα έλεγα ότι ενδυναμώνει την νεα σελήνη. Αλλωστε όπως και στο παρελθόν, το τετράγωνο Κρονου –Πoσειδωνα, είναι ενας πολύ σημαντικος κύκλος, που εφερε μεταμορφωτικές αλλαγές στο παρελθόν αλλα και τώρα. Θα ξαναθυμίσω, περιληπτικά, ότι ο Κρόνος στον Τοξότη επηρεάζει πολύ την έννοια της δικαιοσύνης στην εφαρμογή των νόμων, την εξωτερική πολιτική των κρατών, την παιδεία, την θρησκεία και τον αθλητισμό, τα σύνορα κρατων. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς είναι σε θέση κυρίαρχη και επηρεάζει την ναυτιλία, την τέχνη, τον ψυχισμό, τα δόγματα, τους ανθρώπινους στοχασμούς και τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες, είναι τα αριστερά κόμματα.

Οι συνθήκες ζωής πολλών ανθρώπων θα αλλάξουν και θα υπάρξει η απόδειξη της μεγάλης εξαπάτησης από το σύστημα και τις ψεύτικες υποσχέσεις του. Η δυσαρμονία του Κρόνου με τον Ποσειδώνα θεωρείται η όψη της απάτης και της πώρωσης. Ο «απολογισμός» της όψης θα γίνει στο τέλος του 2017 και κυρίως στα μέσα του 2018 όταν ο Κρόνος θα έχει περάσει στον τρίτο δεκανό του Αιγόκερω για τα καλά και ο Ουρανός στον Ταύρο.

Θα συμβούν ανεξήγητα και αδικαιολόγητα συμβάντα τα οποία με τίποτα δεν μπορεί να εξηγήσει η ανθρώπινη λογική. Καλό θα είναι λοιπόν να επιστρατεύσουμε την ψυχραιμία και την σύνεση και να αποφύγουμε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες διατηρώντας επιφύλαξη και απόσταση από ανθρώπους και καταστάσεις που δεν εμπιστευόμαστε Στην παγκόσμια πολιτική θα περάσουμε φάσεις όπου τα σενάρια των ισχυρών του κόσμου θα ταλαιπωρήσουν με διάφορους τρόπους τους ανθρώπους παγκοσμίως. Το τετράγωνο μεταξύ αυτών των δυο, αμφισβητεί την πιστη, εμποδίζει τα σχέδια κάποιων που επηρεάζονται από αυτο, και διαλύει. Έδωσε λοιπόν το στίγμα της ανάγκης για διάλυση των κατεστημένων αρχων εξουσίας, με σκοπό πάντα την ανανέωση των δομών. Όπου όμως εμπλέκεται ο Ποσειδώνας, υπάρχει σύγχυση και κρυμμένα μηνύματα που η κοινή λογική αδυνατεί να κατανοήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου