technology

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ _ κλείσιμο αυλαίας! Αντι στρατιωτικού νομου.. πράξη νομοθετικού περιεχομένου!


Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης

Δικηγόρος - Αρθρογράφος

www.athanasiadis-lawyers.blogspot.com.au




Η μοναδική μέθοδος επιβολής διδακτορικών αποφάσεων από νομιμοφανείς δημοκρατικές κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις, είναι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εφαρμόζονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Για παράδειγμα όταν δεν προλαβαίνει να συγκληθεί η Βουλή ή υπάρχουν δυσκολίες, προκειμένου, όπως λένε δικαστές, να αποφευχθούν όλες οι χρονοβόρες διαδικασίες, συντάσσονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 


Έχουν όμως μόνο προσωρινή ισχύ. Κι αυτό γιατί πρέπει (πάντοτε) να πάνε προς έγκριση στη Βουλή -μέσα σε διάστημα σαράντα ημερών- και στη συνέχεια να κυρωθούν, το αργότερο μέχρι τρεις μήνες. Αν δεν γίνει μέσα σε αυτό το διάστημα παύουν να ισχύουν. 
Βεβαίως στην περίπτωση της κρατικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης, η οποία χρησιμοποιήθηκε απο τις διάφορες κυβερνήσεις και κυρίως τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προς εξυπηρέτηση των κομματικών πελατειακών τους σχέσεων και υποχρεώσεων με διορισμούς και μετάδοση της εκάστοτε πολιτικής τους. Ομως απο την άλλη μεριά με το μεράκι και το φιλότιμο των εργαζομένων ποιοτικά ήταν σε όλα τα κανάλια της η καλύτερη τηλεόραση, σε σχέση με το σκουπιδαριό που παρουσιάζεται απο τα ιδιωτικά κανάλια. Παράλληλα η κρατική τηλεόραση, παρόλο που την πλήρωναν οι Ελληνες φορολογούμενοι, παρείχε και μεγάλο κοινωνικό έργο, έχει ένα τεράστιο ιστορικό αρχείο και ήταν η παρηγοριά για τα εκατομμύρια συμπατριωτών μας στην διασπορά.
Το καθεστώς του Σαμαρά και της παρέας του, τηρώντας τις υποσχέσεις του, προς την Τρόϊκα, Μέρκελ και φυσικά τους καναλάρχες της ιδιωτικής τηλεόρασης που τον στηρίζουν αυτόν και τις επιλογές του, θυσιάζει την ΕΡΤ χαρίζοντας όλη τη πίττα σ αυτούς και φυσικά τα φιλέτα που θα ακολουθήσουν εγκαταστάσεις, εξοπλισμό κλπ που ούτε στα καλύτερα όνειρα τους δεν είχαν δει. Αυτά όλα είναι πληρωμένα απο το αίμα του Ελληνικού λαού και ακόμη κάτι αφανές... το πλούσιο ιστορικό αρχείο της, που ίσως να μη βολεύει και πολύ το καθεστώς ... 
Δεν είναι μια απλή υπόθεση αυτή...
Επεται και συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου