technology

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

“Lysicrates Prize” : Ελληνική προσέγγιση στα θεατρικά βραβεία της Αυστραλίας

Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης

Δικηγόρος – Θεατρικός Συγγραφέας

ΣΥΔΝΕΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Tel: 0421969172



“Lysicrates Prize” : Ελληνική προσέγγιση στα θεατρικά βραβεία της Αυστραλίας



Είναι σε όλους γνωστός, ότι εδώ
στο Σύδνεϋ στο Royal Botanic Gardens, υπάρχει ένα αντίγραφο του μνημείου της αρχαιότητας Λυσικράτους που το πρωτότυπο του φυσικά βρίσκεται στην Αθήνα, στην Πλάκα και βρίσκεται στην αρχαιότερη οδό του κόσμου, στην οδό Τριπόδων και είναι γνωστό ως «Φανάρι του Διογένους». 

Eδώ στο Σύδνεϋ τώρα ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 4.30 μμ στον χώρο των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων του Σύδνευ, ή στο New South Wales Art Gallery, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει εκδήλωση, θεατρικών αγώνων και απονομή του νεοσύστατου βραβείου “Lysicrates prize”. Θα διαγωνισθούν, τρία νέα θεατρικά έργα (σαφέστερα οι πρώτες πράξεις τους) και το βραβείο που θα απονεμηθεί θα είναι το ανέβασμα, του καλύτερου για την επόμενη θεατρική σαιζόν στο Griffin Theatre Company επιχορηγούμενο απο το Αυστραλιανό κράτος. Η ιδέα της καθιέρωσης του βραβείου αυτού, ανήκει στον Γιάννη και Πατρίτσια Αζαριά και είναι εμπνευσμένο απο το αντίγραφο του μνημείου των «Αέρηδων» που βρίσκεται στην πόλη μας. Μέσω της ιδέας αυτής, θα γίνει και η χρηματοδότηση της αποκατάστασης του μνημείου αυτού. 

Θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και την ελληνική μουσική παράδοση, θα εκπροσωπήσει το ελληνικό συγκρότημα της πόλης μας OUT OF THE BLUE της Γιωργίας Γκιάτη και του Παναγιώτη Καλανδράνη. 

Τέλος οι τρείς φιναλίστ συγγραφείς είναι η Lally Katz, Justin Flemming και Steve Rodgers. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου θεατρικού έργου και την απονομή του βραβείου θα γίνει απο τους θεατές συνακόλουθα με την αρχαία ελληνική παράδοση. Θα είναι μια ανασύσταση των αρχαίων θεατρικών αγώνων. Οσοι θα είναι εκεί θα είναι αποκλειστικά και μόνο με προσκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου