technology

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Νόμος 4001/2013 ‘Περί κλαρινογαμπρισμού και άλλες διατάξεις’


Ψηφίστηκε από το Β’ Θερινό τμήμα της Βουλής ο πολυαναμενόμενος νόμος για την αντιμετώπιση του φαινομένου του κλαρινογαμπρισμού, πράγμα το οποίο αποτελούσε και μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. Σύμφωνα με τη σχετική εισηγητική έκθεση, το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τα τελευταία χρόνια ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κρίθηκε αναγκαία η νομοθετική αντιμετώπισή του, καθώς δεν υπήρχε, μέχρι σήμερα, συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο για την ποινική καταστολή ακραίων μορφών της εν λόγω συμπεριφοράς. Τα κύρια σημεία του νομοθετήματος έχουν ως εξής:

1. Όποιος εν γνώσει του και με σκοπό την προσβολή της αιδούς των άλλων φορεί ρούχο με V ίσο ή μεγαλύτερο των 15 εκατοστών του μέτρου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Αν το V υπερβαίνει τα 35 εκατοστά του μέτρου ή αν ο υπαίτιος φέρει δασύτριχο στήθος, η ποινή δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δύο ετών.

2. Όποιος απομακρύνεται από χώρο δημόσιας συνάθροισης έχοντας ‘φορτώσει’ χωρίς να φέρει τα απαιτούμενα κατά νόμο παραστατικά, τιμωρείται με κράτηση και πρόστιμο τουλάχιστον 1500 €. Αν η παράβαση αυτή γίνεται κατ’ επάγγελμα ή κατ’ εξακολούθηση, ή αν το μέσο που χρησιμοποιείται είναι αυτοκίνητο ανοιχτής οροφής (κάμπριο) επιβάλλεται ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών και πρόστιμο τουλάχιστον 5000 €.

3. Όποιος μεταβαίνει σε παραλία, έχοντας καταναλώσει συμπληρώματα διατροφής και ιδίως νιτρικό οξύ, ή σε διάστημα μικρότερο της μισής ώρας από προπόνηση με βάρη, με σκοπό να προκαλέσει το ενδιαφέρον των θηλυκών λουομένων, τιμωρείται με πρόστιμο. Επιβαρυντική περίσταση θεωρείται αν ο υπαίτιος διαπιστωθεί ότι έχει επαλείψει τον κορμό του με Baby Oil ή άλλο λιπαρό σκεύασμα ή ‘σφίγγει’ μία ή περισσότερες μυικές ομάδες.

4. Όποιος προσωπικά, η με βοήθεια τρίτου, επεξεργάζεται τα μαλλιά του ώστε αυτά να μένουν ανεπηρέαστα από τα στοιχεία της φύσης, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

4Α. Σε περίπτωση που ο υπαίτιος, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη, την απειρία ή την κουφότητα του θύματός του, χρησιμοποιήσει ένα από τα παραπάνω μέσα για την επίτευξη συνουσίας, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 5 ετών. Αν τα χρησιμοποιήσει όλα μαζί και μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης αναφερθεί σε αυτή με την φράση ‘κέρασα καλαμαράκια’ επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη.

5. Όποιος με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή παρεμβαίνει, σχολιάζει ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετέχει σε συζητήσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να δελεάσει και τελικώς να προσελκύσει ανυποψίαστα θύματα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Η ποινή δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των δύο ετών, αν κατά τη διάρκεια της τέλεσης του αδικήματος, ο δράστης χρησιμοποιεί Α) ημίγυμνες φωτογραφίες Β) ατάκες που έχει ανεύρει στο διαδίκτυο.
TheGrecian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου