technology

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Χρεοκοπημένη ανάπτυξη στην Ελλάδα του 47%

Γράφει ο 
Πέτρος Παπουτσάκης
Με το κεφάλι καμένο από τον ήλιο και με μεγάλη προσπάθεια να βάλω τις σκέψεις μου σε μια τάξη, είπα να γράψω αυτό που σκέφτηκα ακούγοντας εδώ στην καταπληκτική παραλία μια οικογένεια δίπλα μου να συζητάει, για όλα αυτά τα δεινά που μας συμβαίνουν! Για όλα αυτά που ακούνε και τα πιστεύουν… Ξέρετε, τα περί ανάπτυξης και λοιπών ανωμαλιών! Δυστυχώς το κινητό δεν είναι και ο καλύτερος φίλος για μεγάλα κείμενα αλλά κάτι κάνει!

Το 2009 από το Καστελόριζο, εάν τότε ο ΓΑΠ έλεγε για 5η φορά "ΕΠΤΟΧΕΥΣΑΜΕΝ" τι θα είχε συμβεί; Θα είχαμε άλλο πρεστίζ; Θα είχαμε άλλη αντιμετώπιση από τους υπόλοιπους της ΕΕ; Αναρωτιέμαι τι μας κρατάει δηλαδή άπτωχους; Η πείνα; Η μιζέρια; Η δυστυχία; Οι αυτοκτονίες; Η παράκρουση του κόσμου ή μήπως τα γραφεία των ψυχολόγων και των ψυχιάτρων οι οποίοι είναι οι μόνοι που πλήττονται λιγότερο από το 30% (ανεπίσημο) σήμερα!

Πάμε για ανάπτυξη λέει! Με συνεχόμενη αύξηση του χρέους , είναι τραγελαφικό! Ποια ανάπτυξη βρε καραγκιόζηδες; Γι’ αυτό δεν φέρατε την ΤΡΟΙΚΑ; Να μας αναπτύξει και να μας κάνει εργατικούς (άλλο ανέκδοτο) και φειδωλούς, ώστε να ζούμε με αυτά που έχουμε; Με ποιο τρόπο; Όπως έκαναν τόσα χρόνια οι τράπεζες στον Ελληνικό λαό; Φταίει και ο λαός! Το ότι φταίει, φταίει! Άβουλα αμνοερίφια, υποχείρια της όποια καλοστημένης διαφήμισης με τα καλοπληρωμένα πρωτοκλασάτα ονόματα μπροστά στα μάτια μας! Διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, δάνεια για εξοχικό, δάνεια για αισθητικές επεμβάσεις, δάνεια για να αγοράσεις το καλύτερο αυτοκίνητο και ένα σωρό προσφορές… Έλα πάρε, πάρε! Φρούδες στιγμές!

Ανάπτυξη είναι να παίρνεις δάνειο για να ξεπληρώνεις και να συντηρείς ένα κράτος διαλυμένο; Αν όλα αυτά είναι κράτος ανάπτυξης, να το χέσω! Ανάπτυξη, η νέα καραμέλα! Μετά τις στοχευμένες απειλές πρόν τον Ελληνικό λαό από τους ειδήμονες περί πτωχεύσεως, βρήκαμε νέα λέξη! Ανάπτυξη παιδιά, ανάπτυξη!

Τώρα, σε όλους εσάς που φωνάζατε και μας εμποτίζατε το μυαλό, για καταστάσεις απόλυτης δυστυχίας και πείνας που θα επικρατήσουν στο πτωχευμένο κρατός, ένα έχω να πώ: ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ! Απολαμβάνετε προνόμια και ο κόσμος καθημερινά πεθαίνει. Πεθαίνει μεταφορικά και κυριολεκτικά. Άλλος γιατί δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, άλλος γιατί δεν έχει να βάλει βενζίνα να πάει στην δουλειά με αποτέλεσμα να τον απολύσουν, άλλος γιατί είχε μια επιχείρηση και βρέθηκε ξαφνικά από να ζενίθ στο ναδίρ. Φίλος μου ο οποίος έχει μωρό 5 μηνών, μου είπε ότι για να αγοράζει γάλα στο μωρό του το οποίο ήρθε στον κόσμο μετά από πολύ κόπο, έτρωγε με την γυναίκα του για 2 μήνες που ήταν άνεργος σαλάτα μαρούλι και μόνο.

Ευτυχώς σιγά σιγά ο κόσμος ξυπνάει και κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα! Δειλά μεν αλλά ξεκίνησε η ¨πορεία¨ και αυτό είναι το ανησυχητικά ενθαρρυντικό (!?).

Απλά να περιμένετε την ώρα της κρίσης του λαού και όχι Του Θεού! Η κρίση Του Θεού θα αργήσει να έρθει και μέχρι τότε εσείς, θα χαίρεστε τα προνόμια! Η κρίση των μέχρι πρότινος άβουλων αμνοεριφίων, η οποία –απ’ ότι φαίνεται- δεν θα αργήσει να έρθει! Και μην γελιέστε, δεν εννοώ τις εκλογές αλλά την άλλη κρίση… You know!
Καλές διακοπές σε όλους σας και για όσο είστε ακόμα στην ουτοπική κυριαρχία θα σας ευχηθώ: Χειρότερη να είναι η κάθε σου ημέρα , Χειρότερα να ζεις κάθε στιγμή μαζί μας, Χειρότερη ζωή από εδώ και πέρα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου