technology

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Η κοίμηση της Μεγαλόχαρης, η λατρεία του θανάτου και η αξία της ζωής!



Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης

Δικηγόρος - Αρθρογράφος

Συγγραφέας


Περιδιαβαίνοντας σήμερα στο διαδίκτυο και τα δίκτυα κοινωνικών επαφών και ενημέρωσης για μιά ακόμη φορά βρέθηκα αντιμέτωπος με το ευτράπελο, την υποκρισία και την γελειότητα. Για παράδειγμα στο προσωποβιβλίο, υπάρχουν εκατοντάδες αναρτήσεις, με χριστιανικές εικόνες-είδωλα, της μητέρας του υιού του θεού των Χριστιανών, βρεφοκρατούσης ή μή,
καθώς και με εκείνες που απεικονίζουν τον θάνατο της ή την κοιμηση της όπως λέγεται.
 Παραμονή σήμερα λοιπόν , της "εορτής" αυτής εφόσον μπορεί και να είναι και να λογίζεται εορτή ο θάνατος κάποιου, και παράλληλα διαβάζουμε και μαθαίνουμε για τον οδυνηρό θάνατο, ενός 18χρονου παλληκαριού, που στην προσπάθεια του να αποφύγει έλεγχο εισιτηρίων σε ένα τρόλλεϋ, πήδησε και σκοτώθηκε. Η αξία του εισιτηρίου είναι 1,40 ευρώ, όσο τελικά κοστολογείται απο την περιρρέουσα χριστιανορθόδοξη κοινωνία μας και η ζωή γενικότερα και ειδικότερα ενός παιδιού 18 ετών.
Ολοι εμείς μάρτυρες του περιστατικού αυτού, το παραβλέπουμε, σε μια κοινωνία που έχει μάθει πλέον να παραβλέπει τα πάντα και μαζί όλα εκείνα που οδήγησαν τη ζωή της να κοστολογείται τόσο φτηνά.  Αντ αυτού, τρέχουμε σε παραλίες, ονειρευόμαστε ηλιοβασιλέματα και χαιρόμαστε, όσοι τουλάχιστον έχουμε ακόμη στην τσέπη μας, εκείνο το ποσόν της ζωής του 18χρονου. Απολαμβάνουμε δηλαδή, όσα δεν προλαβε και δεν πρόκειται να απολαύσει, το δύσμοιρο εκείνο παιδί, για τον απλούστατο λόγο, ότι ζούσε σε μια κοινωνία, άσπονδη, εκδικητική και σε ένα κράτος που μισεί τους πολιτες του, θανάσιμα κυριολεκτικά πλέον.
 Και όλο αυτό, υπάρχει, μέσα στα πλαίσια μιάς εορτής απο τους οπαδούς της αγάπης, η οποίοι θα χαίρονται και θα εορτάσουν αύριο το αρνησίζωο σχήμα του θανάτου. Πάνω απο το ομοίωμα του τάφου της παναγίας, θα ψήσουν αρνιά, θα διασκεδάσουν, θα χορέψουν και θα μοιράζουν ευχές για χρόνια πολλά. Ο φόβος τους για τον θάνατο, τους οδηγεί να τον θεοποιήσουν και να διασπείρουν μύθους, για την αγάπη ενός θεού και της παρέας του για μια επέκεινα ζωή, που κανείς δεν γνώρισε, δεν είδε ποτέ και δεν αντέχει στην λογική.
 Το ίδιο το οικοδόμημα, της θρησκείας αυτής, στηρίζεται στον φόβο των ανθρώπων για τον θάνατο, ενώ παράλληλα θησαυρίζει απο τα αγαθά της ζωής, διανέμοντας τα σε λίγους και εκλεκτούς του συστήματος, κυρίως του πολιτικού που την στηρίζει, εφαρμόζοντας τις πιό απάνθρωπες, εγκληματικές και φασιστικές πολιτικές. Η ίδια η ύπαρξη, ενός άρχοντα, βροτού  μεν, αλλά θεοποιημένου, απεσταλμένου και διαδόχου ενός ενανθρωπισθέντος θεού, μέσα στη γενεά του λαού του διεθνούς καπιταλισμού, δίνει όλα εκείνα τα ερείσματα εξουσίας και εκφράζεται απο την ρήση "τα του καίσαρος τω καίσαρι..". Η ερμηνεία, φυσικά που δίνεται απο την ρασοφόρα γενεά και τους παρακολουθητές της για όλες τις ρήσεις, που δηλώνουν ακριβώς την μηδαμινή αξία του ανθρώπου και της ζωής, διαστρεβλωτική, γλωσσοπλαστική και ... αναλφάβητη.
Το αποτέλεσμα, το πτώμα της Μεγαλοχαρης, μέσα απο την απαξία, της ανθρώπινης ύλης και οι μπογιές πάνω σε παλιά ξύλα, να προβαίνουν σε πράξεις υπέρβασης κάθε κανόνα λογικής και φυσικής, προχωρώντας σε θαύματα, μέσα απο την δογματική αντίληψη και εκμεττάλευση της αδιαβάθμητης ευηθείας εξαθλιωμένων μαζών και την ανάγκη τους για στήριξη ζωής.



Η αξία λοιπόν, της ζωής σήμερα παραμονή της κοιμησης της μεγαλόχαρης στην Ελλάδα , είναι 1,40 ευρώ, η αξία του θανάτου της αιτία πανηγυρισμών και εορτών (θανατολαγνεία και όσοι λιγότεροι τόσο καλύτερα). Και πάνω απο όλα αυτό το μακελειό, η θεωρία της αγάπης, απο τα χείλη των αρνητών της και των πολέμιων της, ως διδασκαλία, γιατί ποτέ δεν έμαθαν ούτε και οι ίδιοι, ότι η αγάπη ειναι συναίσθημα και τα συναισθήματα δεν διδάσκονται ούτε επιβάλλονται... βγαίνουν πηγαία απο τις καρδιές των ζωντανών ανθρώπων!

http://arouraios.gr/2013/08/eimai-anergos-den-exo-xrimata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου