technology

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

2mm Radio, Sydney! Το Σχόλιο της Πέμπτης, με τον Γιώργο Χατζηβασίλη


RADIO 28-03-2013

Φίλοι ακροατές, τα τελευταία γεγονότα με την τιμωρία και συνετισμό τής Κύπρου, όπως λέει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία σ' αυτούς που έχουν φαιάν ουσίαν ανάμεσα στ' αυτιά τους και μπορούν να την χρησιμοποιούν πως βαδίζουμε αργά αλλά σταθερά προς μια γερμανική Ευρώπη για να επαληθευτεί ίσως ένας ανώτατος ναζί αξιωματούχος τής Καγκελλαρίας που το 1945 είχε δηλώσει σε συνέντευξή του σε Ελβετό δημοσιογράφο που αναδημοσίευσε η τότε αθηναϊκή εφημερίδα "Ελευθερία" το 1945.

"Οι λαοί ξεχνούν γρήγορα. Αυτή είναι άλλωστε και οι διαφορά τους από ένα έθνος που θυμάται, όπως η ανώτερη φυλή των Γερμανών. Τα χρήματα που θα δοθούν για την ανοικοδόμηση τής Γερμανίας θα είναι πολλά, θα έρθουν να δουλέψουν για μάς μαζί με αυτούς που μέχρι τώρα πολέμησαν εναντίον μας. Είμαστε φυλή εργατική που θα ξαναδημιουργήσει την ισχυρή ενωμένη Γερμανία. Θα δείτε ότι θα γίνουμε η ισχυρότερη οικονομικά χώρα. Και τότε ο Γκαίμπελς θα μπορέσει να σηκωθεί από τον τάφο του και να αναφωνήσει "και όμως νικήσαμε"!

Τρομακτική η προφητεία τού Γερμανού Ναζί που ίσως επαληθευτεί αν οι Ευρωπαίοι δεν ξυπνήσουν και αντιδράσουν στα καταχθόνια σχέδια τής Μέρκελ και τού Σόιμπλε. Αυτή τη φορά οι Γερμανοί θα ξανάρθουν χωρίς τα πάνζερ και τα στούκας, τα Ες Ες και την Γκεσταπό, αλλά θα υποδουλώσουν την Ευρώπη με δύο μαγικές λέξεις "άτακτη χρεοκοπία". Δύο λέξεις που παραλύουν κάθε αντίσταση σαν θανατηφόρα αέρια, δύο λέξεις που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί και οικονομολόγοι στο μισθολόγιο τής Καγκελαρίας για να τρομοκρατούν τους λαούς. Δύο λέξεις που ταυτίζονται με την πείνα και δυστυχία για όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλι και το αίσθημα τής αυτοσυντήρησης είναι τόσο ισχυρό που οι λαοί προτιμούν την ανεργία, την ανέχεια και την απώλεια των δικαιωμάτων τους όχι μόνο σαν πολίτες, αλλά και σαν άνθρωποι.

Εγώ δεν πιστεύω ότι οι Ελληνες και Κύπριοι πολιτικοί είναι τόσο βλάκες που δεν γνωρίζουν τί συμβαίνει, αντίθετα το γνωρίζουν πολύ καλά και το παίζουν χαζοί επειδή τον πλούτο πολλοί εμίσησαν την δόξαν ουδείς. Δεν είναι συμπτωματικό ότι ο Αντώνης Σαμαράς από φανατικός πολέμιος τού Μνημονίου έγινε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του, ούτε είναι σύμπτωση το γεγονός ότι ο Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε τις εντολές που τού έδωσαν οι Γερμανοί πέντε λεπτά μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές τής Κύπρου.
Ο Σαμαράς και ο Αναστασιάδης, όμως, έπεσαν από τα σύννεφα όταν η Κυπριακή Βουλή είπε το "όχι" και άρχισαν την τηλεφωνική επικοινωνία τους σαν ερωτευμένα παιδαρέλια για να βρουν τρόπους ν' αντιμετωπιστεί η θρασύτητα των Κυπρίων που τόλμησαν να αντιδράσουν στους Γερμανούς. 

Οι δύο μαγικές λέξεις "άτακτη χρεοκοπία" χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στην Μεγαλόνησο και την Ελλάδα για να σπάσουν το ηθικό των οργισμένων αδελφών μας, ενώ ο Σόιμπλε και η Μέρκελ πήραν ένα ραβδί για να μαστιγώσουν έναν αναιδή λαό που τους αμφισβήτησε. Αλλά τί να σου κάνει ένας μικρός λαός όταν η προστάτρια και εγγύητρια Ελλάδα, παρακαλώ, συμμάχησε με τον εχθρό πίσω από τα κροκοδείλια δάκρια και τους ψεύτικους όρκους αφοσίωσης;

Πού είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία που έπρεπε ήδη να είχαν συμμαχήσει με την Ελλάδα και την Κύπρο για ν' απειλήσουν τους Γερμανούς με διάλυση τής Ευρώπης αν δεν σταματήσουν την επιδρομή τους στις χώρες τού Νότου; Αλλωστε η Γερμανία τής Μέρκελ, ακολουθεί την Γερμανία τού Χίτλερ και επιτίθεται στις πιο αδύναμες χώρες πριν καθαρίσει με τις ισχυρές όταν κι' αυτές θα βρεθούν απομονωμένες. Πρώτη η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τους ανίκανους και διεφθαρμένους πολιτικούς της και ακολούθησε η μικρή Κύπρος, ενώ λέγεται πως σειρά έχει μια άλλη μικρή χώρα, η Σλοβενία και έπεται συνέχεια.

Με το αγγλικό σύστημα τού διαίρει και βασίλευε που έχουν υιοθετήσει οι Γερμανοί, καθησυχάζουν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πως αυτοί δεν κινδυνεύουν από την σιδηρά πυγμή τού 4ου Ράιχ και πως η Ελλάδα, η Κύπρος και όποιες ακολουθήσουν είναι ειδικές περιπτώσεις και η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται δεν θα επαναληφθεί σε άλλες χώρες.
Ομως, φίλοι ακροατές, η Ιστορία επαναλαμβάνεται και αλίμονο στους λαούς που δεν διδάσκονται από την Ιστορία. Ο Γερμανός ναζί είχε δίκιο το 1945 όταν έλεγε πως οι λαοί ξεχνούν και μόνο οι Γερμανοί που δεν ξεχνούν θα θριαμβεύσουν τελικά επειδή διδάσκονται από τα λάθη τους και δεν τα επαναλαμβάνουν. Αντίθετα με τους Ελληνες που όχι μόνο δεν σέβονται την ιστορία τους, αλλά την παραποιούν και παρερμηνεύουν όπως έκαναν προχθές ο Πάγκαλος και ένας αριστεριστής τού ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου