technology

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Η Πανσέληνος στον Ζυγό/Προβλέψεις

Γράφει ο Κυριάκος Κοκτζιδης


Την Τετάρτη 27/3 και ώρα 11:27 προ μεσημβρινής σχηματίζεται η εκρηκτική πανσέληνος στον Ζυγό. Ο Ήλιος σε σύνοδο ακριβείας με την Αφροδίτη σχηματίζουν αντίθεση με την Σελήνη κάτι που προκαλεί ανισορροπία σε αισθηματικές και οικονομικές υποθέσεις. Οι σχέσεις παροδικά μοιάζουν να κλονίζονται και να περνάνε κρας τεστ. Τα μεγαθήρια Ουρανός και Πλούτωνας συμμετέχουν στο φεγγάρι αυτό. Ο Ουρανός σε συγκλίνουσα συμμετοχή ανοχής δύο μοιρών από την πανσέληνο προκαλεί επαναστατική διάθεση και ανατροπές. Συναισθήματα απελευθέρωσης, εκκεντρικότητα και αναταραχές μπορούν να δονήσουν τις σχέσεις ποικιλοτρόπως. Αναπάντεχες γνωριμίες, κεραυνοβόλοι έρωτες και ξαφνικοί χωρισμοί συμπεριλαμβάνονται στο μενού των ημερών. Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την κατάσταση πυροδοτώντας τις σχέσεις με κτητικότητα, ζήλια ή βιαιοπραγία. Παιχνίδια εξουσίας, ελέγχου και χειραγώγησης μπορούν να μας εμπλέξουν συναισθηματικά οδηγώντας μας σε λάθος χειρισμούς ή αποφάσεις.


Στον αστρολογικό χάρτη δεσπόζουν δύο περίφημα yod. Κρόνος και Πλούτωνας απέχουν μεταξύ τους 60ο και από τον Δία 150ο. Ο εν λόγω σχηματισμός εσωκλείει μία ενέργεια εσωτερική, η οποία θα βοηθήσει όσους ασχολούνται με την μεταφυσική να καθοδηγήσουν τον κόσμο. Η ανάπτυξη της πνευματικότητας είναι δεδομένη ενώ η δικαιοσύνη και το μέτρο κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους. Ο Δίας βρίσκεται στην κορυφή του ενός δαχτύλου του «Θεού» και μπορεί να οδηγήσει σε νομοθετικές μεταρρυθμίσεις ανά τον κόσμο. Οι έχοντες εξουσία και δύναμη σίγουρα αποτελούν μονοπωλιακή δύναμη αλλά πλέον περνάνε μέσα από κρας τεστ.

Το άλλο yod σχηματίζεται μεταξύ Διός, Ουρανού και Κρόνου. Στην κορυφή βρίσκεται ο Κρόνος, ο μέγας δάσκαλος που αποφέρει την δικαιοσύνη και κρίνει ακριβοδίκαια. Η επανάσταση και η πρόοδος συνεργάζονται αρμονικά με την επέκταση και την διάδοση ωστόσο η δύναμή τους φιλτράρεται από τον σοφό Κρόνο και αυτό αποτελεί μία ένδειξη πως οι μεταρρυθμίσεις και οι οποιεσδήποτε αλλαγές ενέχουν το στοιχείο της ορθότητας. Τέσσερις σημαντικοί πλανήτες, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Πλούτωνας εμπλέκονται μεταξύ τους σε σχηματισμούς που οδηγούν την κοινωνία μας σε άλλα μονοπάτια.

Εκτός αυτού στην πανσέληνο συμμετέχει με αποκλίνουσα όψη και ο Άρης, ο εμπρηστικός Άρης, ο οποίος σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα φέρνει μία διάθεση πολεμοχαρή και άκρως επιθετική. Γεγονότα βίας, ανατροπής, πολέμου και καταστάσεις απόλυτης εξουσίας και ελέγχου μπορούν να οδηγήσουν σε αναταραχές ανά τον κόσμο. Ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξουν γεωλογικές αναταραχές ή τρομοκρατικά χτυπήματα. Αντιπολίτευση και κυβερνώντες πάλι μοιάζουν να έρχονται σε διένεξη και κόντρα. Οι έχοντες εξουσία αντιτίθενται των κατώτερων στρωμάτων. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ημέρες που ακολουθούν χαρακτηρίζονται από ενέργεια μεγατόνων, η οποία μπορεί να μας φέρει σε ρήξεις με τους δίπλα μας.

Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο αλλά και στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων πρέπει να δείξουν μία περισσότερη μετριοπάθεια και συγκαταβατικότητα. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι να είστε προσεκτικοί σε όλες τις εκφάνσεις της προσωπικής σας ζωής. Προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν και εκείνοι που έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στις εν λόγω ζωδιακές μοίρες και συγκεκριμένα από την 4 έως την 13.

Προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν οι γεννημένοι στις 31/5 και στις 31/11, οι οποίοι λόγω υπερεκτίμησης των δυνάμεων τους μπορεί να αψηφήσουν κάποιους κινδύνους ή να μην συνυπολογίσουν κάποιες παραμέτρους στην δράση τους ή στα σχέδιά τους. Ωστόσο, εάν διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και εφόσον επιδείξουν ρεαλισμό, σύνεση και οργανωτικότητα μπορούν να έχουν θετικές εξελίξεις στην ζωή τους.

Οι γεννημένοι Σκορπιοί στις 2/11 πιθανώς να βιώσουν μία πίεση, μία κούραση, ένα αίσθημα κόπωσης. Μέσα από την οργάνωση, τον αγώνα αλλά και την τήρηση των ορίων και του ελέγχου μπορούν να κερδίσουν μία μάχη. Το ίδιο ισχύει και για τους γεννημένους Ταύρους της 30/4. Να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες καθώς οι άμυνες σας πιθανώς να είναι πεσμένες.

Ενοχλήσεις και πιέσεις θα δεχτούν και οι γεννημένοι Ταύροι στις 26/4 συν τους Ιχθείς της 23/2. Κάποια εμπόδια στην εφαρμογή των σχεδίων τους ίσως τους αποθαρρύνουν. Αναζητήστε υποστηρικτές στο έργο σας. Οι Λέοντες κοντά στις 28/7 και οι Υδροχόοι κοντά στις 27/1 μπορούν να αναμένουν τις καλύτερες επιρροές. Οι ενοχλήσεις και τα νεύρα δεν λείπουν ωστόσο το αποτέλεσμα μοιάζει θετικό.Κριός: Προσοχή σε κάθε είδους διαπροσωπική σχέση καθώς είστε εριστικοί, επιθετικοί, επαναστατικοί ή εκκεντρική. Προσοχή στις διενέξεις με ανωτέρους και συνεργάτες στον επαγγελματικό χώρο. Η σχέση σας ίσως περάσει μία κρίση, αποφύγετε τις σκηνές ζηλοτυπίας και τις βίαιες συμπεριφορές. Οι δεσμευμένοι φροντίστε να είστε κοντά στο ταίρι σας, μην σας απομακρύνουν οι υποχρεώσεις. Βρείτε τις ισορροπίες. Οι αδέσμευτοι; Έχετε τα φόντα να πραγματοποιήσετε μία ενδιαφέρουσα γνωριμία. Ελέγξτε την παρόρμηση του λόγου σας και μην γίνεστε δογματικοί. Να είστε συζητήσιμοι καθώς ο λόγος αποτελεί διέξοδο των ημερών. Προσοχή στα νεύρα, στην διανοητική εξουθένωση αλλά και στην οδήγηση.

Ταύρος: Προσέχετε την υγεία σας, την διατροφή σας και τις άμυνες του ανοσοποιητικού σας, το οποίο είναι αποδυναμωμένο. Οι υποχρεώσεις, τα αυξημένα ωράρια σας ταλαιπωρούν. Οι άλλοι έχουν απαιτήσεις από εσάς και εσείς οφείλετε να τους παρέχετε υπηρεσίες. Μην κοινοποιείτε τις αποφάσεις σας αλλά και τα σχέδιά σας. Πρέπει να εμπιστεύεστε τις κινήσεις σας μόνο σε οικείους ανθρώπους. Αποφύγετε τις εμπλοκές σε μυστικές συμφωνίες αλλά και σε ίντριγκες. Προσεκτικά στις αποκαλύψεις μυστικών. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε έσοδα και ηθική ικανοποίηση. Συναισθήματα νοσταλγικότητας ή συναισθηματικά αδιέξοδα σας πιέζουν κάπως. Ο έρωτας μπορεί να είναι μία έννοια σφηνωμένη εμμονικά στο μυαλό σας.

Δίδυμοι: Δεν είναι άσχημη η πανσέληνος για εσάς, ωστόσο οφείλετε να είστε ρεαλιστές και να μην συμπαρασύρεστε από συναισθηματισμούς. Η υλοποίηση ενός στόχου ή ενός σχεδίου μοιάζει εφικτή. Μην εμπλέκεστε σε διαπληκτισμούς με τους φίλους σας, η κόντρα είναι άνευ σημασίας. Δώστε τόπο στην οργή και αντλήστε ικανοποίηση από εκεί. Πιθανώς να γνωρίσετε ένα ενδιαφέρον πρόσωπο μέσα σε μία παρέα ή σε έναν κύκλο ομοϊδεατών. Ο έρωτας σας απασχολεί δεόντως και ίσως προκύψει ένα θέμα μέσα στην σχέση σας. Φανείτε ευέλικτοι και επιλύστε το. Φίλοι ή σύντροφος; Τίθεται το δίλημμα! Παρόλα αυτά έχετε θετικές περγαμηνές, είστε δημιουργικοί, αισιόδοξοι, εξωστρεφείς και έχετε επιτυχίες. Ετοιμάζετε ταξίδι για αναψυχή;

Καρκίνος: Το ερώτημα που τίθεται είναι καριέρα ή οικογένεια; Οι υποχρεώσεις τρέχουν, οι επαγγελματικές ευθύνες αυξάνονται και πληθύνονται και εσείς καλείστε να τις φέρετε εις πέρας. Οι ανατροπές είναι στο μενού των ημερών τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο και σε εκείνον της οικογένειας. Αποφύγετε τις σκηνές ζήλιας στο ταίρι σας, μην γίνεστε πιεστικοί και ελεγκτικοί. Πιθανά ξεσπάσματα βίας ή και επαναστατική διάθεση με τους συνεργάτες σας. Αποφύγετε να έρθετε σε ρήξη με ανωτέρους σας αλλά και με όσους κρατάνε το μαχαίρι. Συμβιβαστείτε, δείξτε διαλλακτικότητα και μετριοπάθεια. Πιθανές καθυστερήσεις σε θέματα ακίνητης περιουσίας και κληρονομικών. Ψυχραιμία χρειάζεστε ώστε να αντέξετε τις ανατροπές στο επαγγελματικό κομμάτι. Βρείτε τις ισορροπίες μεταξύ οικογένειας-καριέρας και φυσικά; Μην ξεσπάτε στον ή στην σύντροφό σας.

Λέων: Δεν είναι άσχημη για το δικό σας ζώδιο η πανσέληνος, πιθανώς να υπάρξουν εξελίξεις σε θέματα νομικά ή σε εκδικάσεις υποθέσεων, οι οποίες μάλλον θα τρέξουν σύντομα. Ο παράγοντας της διαφορετικότητας είναι σημαντικός και μπορείτε να εντυπωσιάσετε υιοθετώντας νεωτεριστική δράση. Θετικές ειδήσεις αναμένονται από το εξωτερικό ή επαφές με άτομα του εξωτερικού μοιάζουν βοηθητικές. Προσέχετε αντιπαραθέσεις με τα αδέλφια ή τους στενούς συγγενείς και σε μία πιθανή ανατροπή στην νομική υπόθεση που σας απασχολεί φανείτε ευέλικτοι και αναζητήστε τρόπους να κερδίσετε μάχες. Πιθανή εύρεση εργασίας. Ταξίδι με τον σύντροφό σας ή ο έρωτας κρύβεται σε ένα ταξίδι; Κάποιοι στόχοι σας υλοποιούνται και αυτό σας δίνει χαρά. Χαρά και ικανοποίηση αντλείτε και από τις φιλίες ή την ανάμειξή σας σε συλλογικούς χώρους. Προσοχή στην υγεία σας και στην άμυνα του ανοσοποιητικού σας. Οι υποχρεώσεις λίγο σας ξεβολεύουν αλλά βρείτε χρόνο για προσωπική ξεκούραση, τον χρειάζεστε. Ερωτική πανσέληνος!

Παρθένος: Οικονομικές ανησυχίες σας ταλανίζουν και καλείστε να διευθετήσετε οικονομικές υποχρεώσεις. Κάποιο έκτακτο έξοδο ίσως σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού αλλά μπορείτε να διεκδικήσετε και οφειλόμενα προς εσάς. Αποφύγετε να δανείσετε. Ποντάρετε στην τύχη και αγοράστε ένα λαχείο, όλα είναι πιθανά. Τα έσοδα δεν λείπουν φυσικά μα κάποια τρύπα θα χρειαστεί να καλύψετε. Ο ερωτισμός σας είναι πάρα πολύ έντονος, είστε ιδιαίτερα παθιασμένοι και απελευθερωμένοι όσον αφορά το κομμάτι του έρωτα. Αποφύγετε να εμπλακείτε με τον ή την σύντροφό σας και απολαύστε μοναδικές στιγμές μαζί του/της. Τα παιδιά ίσως σας κουράσουν ή να προκύψει ένα θέμα όσον αφορά τον εν λόγω τομέα. Φυσικά τα επαγγελματικά σας σχέδια μπορούν να αποδώσουν κέρδη και υλική ικανοποίηση. Αποφύγετε την γκρίζα σκέψη και αναζητήστε διεξόδους λύτρωσης της ψυχολογίας σας. Έντονα, παθιασμένα και ακραία συναισθήματα σας οδηγούν σε αναστάτωση και αναζήτηση περιπετειών.


Ζυγός: Προσεκτικές κινήσεις θέλει να επιδείξετε προς πάσα κατεύθυνση αυτήν την εβδομάδα καθώς θα είστε κάπως πιο υποκειμενικοί και ευαίσθητοι σε εξωτερικούς κραδασμούς. Πολλές οι απαιτήσεις από τους συνεργάτες σας αλλά και από τον ή την σύντροφό σας. Διατηρήστε τις ισορροπίες, εξάλλου είναι το χάρισμα σας. Πιθανές οικογενειακές εμπλοκές να σας κουράσουν. Μην δίνετε έκταση στις διαφωνίες, ρίξτε νερό στο κρασί σας και κάνετε υπομονή. Ενδεχομένως να ανακύψει κάποια αβαρία στο σπίτι ή να χρειαστεί να μεριμνήσετε για ένα πρόσωπο της οικογενείας σας. Ωστόσο, φέρετε φαεινές ιδέες που μπορούν να εξομαλύνουν τις αντιθέσεις. Διατηρείστε την αντικειμενικότητά σας και αποφύγετε τις αναμείξεις σε διαμάχες. Ο έρωτας φλερτάρει με το ζώδιό σας. Μην δίνετε λαβές για σχόλια, κρατήστε χαμηλό προφίλ.

Σκορπιός: Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο σας η πανσέληνος στον Ζυγό καθώς εντείνει τις φοβίες σας και σας κάνει κάπως απόμακρους. Πολλές σκέψεις κατακλύζουν τον εγκέφαλό σας και έχετε μία εικόνα πως οι άλλοι συνωμοτούν εις βάρος σας. Αποφύγετε τις παρασκηνιακές καταστάσεις, μην δίνετε λαβές για σχόλια και διατηρήστε ένα χαμηλό προφίλ. Οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες είναι τόσες πολλές που η εργασιοθεραπεία θα σας βοηθήσει να ξεχνάτε όλα τα σενάρια που νομίζετε πως παίζουν γύρω σας. Φροντίστε για την υγεία σας, εξασφαλίστε ώρες για προσωπική χαλάρωση ή για ύπνο. Προσεκτικά στις μετακινήσεις σας αλλά και στις σχέσεις σας με αδέλφια και στενούς συγγενείς. Ευτυχώς αναμένονται έσοδα και αυτό κάπως καταλαγιάζει την ένταση που βιώνετε. Η οικονομική ασφάλεια αντισταθμίζει την συναισθηματική ανασφάλεια. Αποφύγετε συγκρούσεις με έναν συνεργάτη σας. Άλλο σενάριο; Επωμίζεστε το πόστο του, ίσως απουσιάσει.

Τοξότης: Η πανσέληνος στον Ζυγό μπορεί να φέρει στην επιφάνεια μία προβληματική φιλική σχέση, κάτι το οποίο σας αναστατώνει. Χρειάζεται να διατηρήσετε την αντικειμενικότητά σας, να βάλετε φρένο στον λόγο σας ώστε να αποφύγετε μία πιθανή απομάκρυνση. Η υλοποίηση ενός στόχου μοιάζει ίσως ανέφικτη αλλά από τον Απρίλιο το πράγμα ξεδιαλύνει. Διανύετε μία ιδιαίτερα δημιουργική και ερωτική περίοδο έτσι μπορείτε να εντυπωσιάσετε με τις κινήσεις σας που ενέχουν το στοιχείο της πρωτοπορίας. Η καρδιά σας φλέγεται και θέλετε να διασκεδάσετε, να χαρείτε και να απολαύσετε την όμορφη διάσταση της ζωής. Ευχάριστες ειδήσεις από τον τομέα παιδί. Ποντάρετε στην τύχη, παίξτε ένα τζόκερ ή πάρτε ένα λαχείο. Οι άλλοι φαίνονται άκρως ενθαρρυντικοί για εσάς και το ταίρι σας παρέχει προστασία. Αποφύγετε τις αλόγιστες δαπάνες, πιθανό κάποιο έξοδο. Μην ποντάρετε τεράστια ποσά, με μέτρο στα οικονομικά σας. Έρωτας...μην είστε όμως αλλοπρόσαλλοι!

Αιγόκερως: Προσοχή χρειάζεται να επιδείξετε στον επαγγελματικό στίβο καθώς ενδέχεται να προκύψουν ανατροπές και ίσως χάσετε το μέτρημα σαν την Μποφίλιου. Είστε μαέστροι των επαγγελματικών, μία ανατροπή δεν είναι απειλή για εσάς. Διατηρήστε τον ωμό ρεαλισμό σας και μην εμπλέκεστε σε διαμάχες και διενέξεις. Είστε κάπως μελαγχολικοί, νοσταλγικοί και αναπολείτε στο παρελθόν στιγμές. Μην γεμίζετε πικρία σε πιθανές άσχημες αναμνήσεις, φτου στο δηλητήριο. Σίγουρα είστε πιο απόλυτοι, πιο δογματικοί και θέλετε να ελέγχετε τα πράγματα, τις καταστάσεις και τους ανθρώπους γύρω σας, ωστόσο, αποφύγετε να επιβάλλετε τις απόψεις σας και τα θέλω σας. Μην γίνεστε βίαιοι, κτητικοί και εμμονικοί. Οι σχέσεις είτε φιλικές, είτε επαγγελματικές είτε οικογενειακές είτε με το ταίρι σας χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Υδροχόος: Προσοχή χρειάζεται να δείξετε στις μετακινήσεις σας και κατά την διάρκεια των ταξιδιών σας. Είστε κάπως καυστικοί, εριστικοί και ο λόγος σας μπορεί να πληγώνει ανθρώπους που δεν πρέπει να γίνονται θύματα. Ένταση, νευρικότητα και παρορμητικές εκφράσεις σας καθιστούν αδύναμους. Πιθανές νομικές εμπλοκές ή εμπλοκές με τα πεθερικά για τους εν γάμω. Κάποιοι κύκλοι κλείνουν οριστικά και αυτό προκαλεί συναισθηματική φόρτιση και μελαγχολία. Ωστόσο, βρείτε την ανάλογη στήριξη δίπλα στον ή στην σύντροφό σας ή στα παιδιά σας. Η αισιοδοξία δεν θα αργήσει να σας χτυπήσει την πόρτα. Προσοχή στις σχέσεις με τα αδέλφια σας αλλά και με τους στενούς σας συγγενείς. Ο έρωτας κρύβεται σε ένα ταξίδι ή μήπως σχεδιάζετε ταξίδι με το ταίρι σας; Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγξετε τον τρόπο που χειρίζεστε τον λόγο για να μην παρεξηγηθείτε. Επαγγελματικές εξελίξεις με την έννοια του ότι εγκρίνονται ή μη τα βιογραφικά σας. Πιθανή εύρεση εργασίας!

Ιχθείς: Η Πανσέληνος λαμβάνει χώρο στον τομέα των οικονομικών σας και ανακινεί τα συναισθήματά σας προκαλώντας σας έντονο στρεσάρισμα αλλά και άγχος. Η οικονομική ρευστότητα σας ανησυχεί και νιώθετε ευάλωτοι. Πιθανώς να χρειαστεί να καλύψετε κάποιο έξοδο. Αποφύγετε να εμπλέξετε την φιλία με τα οικονομικά. Ίσως πληρώσετε τα σπασμένα της παρέας, μην δανείζετε και μην κερνάτε αβέρτα. Φυσικά, η πολυαστρία στον Κριό σας καλεί να εκμεταλλευτείτε κάποιο ταλέντο σας, κάποιο χόμπι σας προκειμένου να κερδίσετε σε εισόδημα. Ο ερωτισμός και τα βαθιά συναισθήματα δεν λείπουν, ωστόσο μπορείτε να αντλήσετε στήριξη ψυχολογική από ένα οικείο πρόσωπο. Μην απομακρύνεστε από το ταίρι σας, σταθείτε μαζί και συμβαδίστε. Η οικογένεια γίνεται πηγή ηρεμίας και γαλήνης. Πιθανές θετικές εξελίξεις σε θέματα πώλησης ακίνητης περιουσίας. Κάποιο σχέδιο αναβάλλεται ή δεν υλοποιείται όπως το θέλετε, παροδικό είναι το εμπόδιο..θα περάσει. Συναισθηματικά πάθη και κρεσέντο.