technology

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Ενδιαφέρον ! Εαρινή Ισημερία by Kiriakos Koktzidis


Η εαρινή ισημερία συμπίπτει αστρολογικά με την χρονική στιγμή που ο Ήλιος εισέρχεται στον Κριό, θέση έξαρσης για τον ζωοδότη. Την ημέρα αυτή η ημέρα και η νύχτα ισοσκελίζονται και οι άνθρωποι καλούμαστε να διώξουμε φοβικά συναισθήματα και ανασφάλειες. Καλούμαστε να βρούμε τις ισορροπίες με τον εαυτό μας και να προβούμε σε νέα ξεκινήματα με τρόπο δυναμικό και θαρραλέο. Η σελήνη που σχετίζεται με το mood και την βασική διάθεση της ημέρας βρίσκεται στο ζώδιο της διακυβέρνησης της, στον Καρκίνο και αυτό δείχνει πως οι άνθρωποι, οι λαοί ανά τον κόσμο είναι συναισθηματικά φορτισμένοι. Μάλιστα η θέση της σελήνης στον 12ο ηλιακό οίκο δείχνει πως το παρασκήνιο σε βάρος πολλών λαών έχει την τιμητική του. Ωστόσο, τα διαδοχικά τετράγωνα που σχηματίζει με τον Άρη, το μεσουράνημα και τον Ουρανό φανερώνουν τις συνεχείς αντιδράσεις πολλών λαών και το εύφλεκτο κλίμα που επικρατεί. Συναισθήματα ανατρεπτικά, εξεγέρσεις και επαναστάσεις ανά τον κόσμο θα λάβουν χώρα μέσα στο νέο γενεθλιακό έτος. Δεν αποκλείεται να ξεσπάσει πόλεμος σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη. Ωστόσο, οι λαοί έχουν αλλάξει ιδεολογία και αντιλήψεις και πλέον είναι έτοιμοι να αντιταχθούν απέναντι στους έχοντες εξουσία και στον νόμο. Ας ελπίζουμε πως δεν θα δούμε σκηνές βίας και εκτροπής της ειρήνης. Τόσο ο ωροσκόπος όσο και η Σελήνη στον Καρκίνο φανερώνουν την συναισθηματική φόρτιση των εθνών, οι οποίοι πλέον επαναστατούν και αλλάζουν τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό σε όλον τον πλανήτη. Το τρίγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο προσδίδει συναισθηματική ωριμότητα, σοφία και ορθή κρίση στους λαούς.Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και στον 6ο ηλιακό οίκο δείχνει τις αλλαγές και τις ανακατατάξεις σε επίπεδο εργασιακό. Η ανεργία σε πολλές περιοχές του πλανήτη αναμένεται να αυξηθεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως βαδίζουμε σε μία εποχή μεταρρυθμίσεων για τις εργασιακές συμβάσεις, για τα ωρομίσθια και για τους μισθούς. Η σελήνη(λαός, έθνη) έρχεται σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και αυτό φανερώνει πως βιώνουμε έναν μεταφορικό θάνατο. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με χαμηλούς μισθούς επιβίωσης, με την φτώχια αλλά και με την ανεργία. Σίγουρα οι μεγάλες δυνάμεις έχουν τα κίνητρά τους και όλα αυτά συνηγορούν υπέρ ενός συναισθηματικού θανάτου. Οι αλλαγές είναι ριζικές, βαθιές και το φως δεν θα αργήσει να ξεπροβάλει.

Στον αστρολογικό χάρτη δεσπόζουν δύο περίφημα yod. Κρόνος και Πλούτωνας απέχουν μεταξύ τους 60ο και από τον Δία 150ο. Ο εν λόγω σχηματισμός εσωκλείει μία ενέργεια εσωτερική, η οποία θα βοηθήσει όσους ασχολούνται με την μεταφυσική να καθοδηγήσουν τον κόσμο. Η ανάπτυξη της πνευματικότητας είναι δεδομένη ενώ η δικαιοσύνη και το μέτρο κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους. Ο Δίας βρίσκεται στην κορυφή του ενός δαχτύλου του «Θεού» και μπορεί να οδηγήσει σε νομοθετικές μεταρρυθμίσεις ανά τον κόσμο. Οι έχοντες εξουσία και δύναμη σίγουρα αποτελούν μονοπωλιακή δύναμη αλλά πλέον περνάνε μέσα από κρας τεστ.

Το άλλο yod σχηματίζεται μεταξύ Διός, Ουρανού και Κρόνου. Στην κορυφή βρίσκεται ο Κρόνος, ο μέγας δάσκαλος που αποφέρει την δικαιοσύνη και κρίνει ακριβοδίκαια. Η επανάσταση και η πρόοδος συνεργάζονται αρμονικά με την επέκταση και την διάδοση ωστόσο η δύναμή τους φιλτράρεται από τον σοφό Κρόνο και αυτό αποτελεί μία ένδειξη πως οι μεταρρυθμίσεις και οι οποιεσδήποτε αλλαγές ενέχουν το στοιχείο της ορθότητας. Τέσσερις σημαντικοί πλανήτες, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Πλούτωνας εμπλέκονται μεταξύ τους σε σχηματισμούς που οδηγούν την κοινωνία μας σε άλλα μονοπάτια.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, ο Άρης στον Κριό και η Σελήνη στον Καρκίνο βρίσκονται στα σπίτια τους. Συνεπώς κατανοούμε πως η έμπνευση, ο δυναμισμός και τα συναισθήματα μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος ώστε να γονιμοποιηθούν.


Καλή αστρολογική Πρωτοχρονιά και καλή μας άνοιξη επισήμως. . .