technology

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ανθρακας ο θησαυρός! Υπέκυψαν στην Κύπρο στη “μέγγενη” της Ευρώπης – Άρον άρον μετά τα νομοσχέδια αναχωρούν για Βρυξέλλες


- ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- Η Ευρώπη τιμωρεί την Κύπρο μετά το όχι με επαναφορά τουκουρέματος ακόμα πιο γενναίου
- Το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου θα αφορά τις καταθέσειςάνω των 100.000 ευρώ
- Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι υπάρχουν καλά νέα για τη διάσωση της χώρας
-  Με ρύθμιση θα διασφαλιστούν τα Ταμεία Συντάξεως των εργαζομένων στη Λαϊκή
Στην Κύπρο οι πολιτικοί φανήκαν κάτι χειρότερο από κατώτεροι των περιστάσεων και αφού απέρριψαν την πρόταση του Eurogroup, χωρίς να έχουν ούτε ίχνος εναλλακτικού σχεδίου βιώσιμου, φαίνεται πως επανέρχονται σε όλα εκείνα που τους επέβαλλαν οι τροικανοί, αλλά χειρότερα αυτή τη φορά μιας και η Ευρώπη θέλησε να τιμωρήσει την Κύπρο για την ολιγοήμερη “ανταρσία” της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται ένα ακόμη νομοσχέδιο για «κούρεμα» και στην Τράπεζα Κύπρου, το οποίο θα κατατεθεί το Σάββατο και το οποίο μάλιστα μιλάει για κούρεμα από 20% έως και 25%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστός Στυλιανίδης, ανακοίνωσε πριν από λίγο την εσπευσμένη μετάβαση του Προέδρου και των Αρχηγών των κομμάτων το Σάββατο στις Βρυξέλες, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως «ότι κι αν συμβαίνει η Ευρώπη είναι η οικογένεια μας.
Μάλιστα, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Eurogroup.
Ενώπιον της Βουλής βρίσκονται προς ψήφιση τα εξής νομοσχέδια για:
- Εξυγίανση των τραπεζών, που παραπέμπει προς το παρόν στην περίπτωση της Λαϊκής Τράπεζας και συνοδεύεται από άλλα έξι συναφή για το τραπεζικό σύστημα.
- Δημιουργία Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης (ΕΤΑ), στο οποίο θα ενταχθούν διάφορα περιουσιακά στοιχεία του κράτους, περιλαμβανομένου του φυσικού πλούτου της Κύπρου.
- Περιορισμό των συναλλαγών, ώστε να μην υπάρξει χάος και να αποφευχθεί τεράστια εκροή καταθέσεων.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι, ένω η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, «υπάρχουν σημαντικά βήματα προς τη θετική κατεύθυνση».
Ανέφερε ότι υπάρχουν καλά νέα, αφού με τις αποφάσεις που προβλέπεται να ληφθούν απόψε και με το κλείσιμο της συμφωνίας πώλησης των παραρτημάτων των κυπριακων τραπεζων στην Ελλάδα, τα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ περιορίζονται σε περίπου 3 δισεκατομμύρια.
Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είμαστε στον καλο δρόμο και θα καταφέρουμε, έστω παρά πολύ δύσκολα, να διασώσουμε την Τράπεζα Κύπρου και παράλληλα με την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας να σωθούν 361 χιλιάδες καταθέτες, που δεν θα επηρεαστούν ούτε κατά ένα σεντ».
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι με ρύθμιση θα διασφαλιστούν τα Ταμεία Συντάξεως των εργαζομένων στη Λαϊκή, που είναι περίπου διακόσια εβδομήντα εκατομμύρια
αναδημοσίευση απο το αλεξίπτωτο
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου