technology

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Σε εξέλιξη το έκτακτο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης για την Κύπρο



Δημοσίευση: Δευ, 18/03/2013 - 21:13
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 18/03/2013 - 21:14
Σε εξέλιξη από τις 20.30 το βράδυ της Δευτέρας 17/3/2013, η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup σχετικά με το πακέτο διάσωσης της Κύπρου και, ειδικότερα, τους όρους για το «κούρεμα» στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών.

Από ελληνικής πλευράς μετέχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.

Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφκανγκ Σόιμπλε επισήμανε ότι η ίδια η κυπριακή κυβέρνηση θα αποφασίσει σχετικά με πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα διάσωσης, 

Στο μεταξύ, την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στη Βουδαπέστη ματαίωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.

Στην Ελλάδα συνεδριάζει εκ νέου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με αντικείμενο τη μεταβίβαση των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού των τριών κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα με τις εξελίξεις στην Κύπρο, στόχος είναι να έχουν μεταβιβαστεί οι δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζών σε υφιστάμενο χρηματοπιστωτικό όμιλο έως την Τρίτη το πρωί. 

Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ μια ισχυρή, σταθερή Ευρώπη.
Πηγή: 902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου