technology

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

SEX και άνδρας! Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑΣ....



Μας είπαν ότι το σεξ περνά από το μυαλό ενός άντρα κάθε τρία λεπτά. Τότε τί τρέχει με όλους αυτούς τους τύπους που το μόνο που περνά πια απ΄το μυαλό τους είναι να πουν ότι έχουν κι απόψε πονοκέφαλο; Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι η αντρική λίμπιντο σήμερα έχει μειωθεί κατά 25%.
«Σε τελευταία έρευνα που έκανε το Men’s Health Forum, το 15% των αντρών μεταξύ 18 και 59 λέει ότι ενδιαφέρεται για το σεξ ελάχιστα». Μάλιστα. «Tο Relate, μια υπηρεσία για τις σχέσεις, δημοσίευσε ότι ο αριθμός των αντρών που λένε ότι...


... βαρέθηκαν το σεξ αυξήθηκε 40% την προηγούμενη δεκαετία». Ο Michele Weiner Cavis γνωστός relationships therapist στις ΗΠΑ προκάλεσε παραλήρημα καθώς βγήκε δημοσίως να αποκαλύψει το «America’s best kept secret», όπως το ονόμασε. Το οποίο είναι το εξής: «τουλάχιστον το 25% του σύνολου των αντρών της χώρας στις ΗΠΑ δεν έχουν την αναμενόμενη επιθυμία».
Σε αυτό το σημείο ακολουθούν έρευνες-ανέκδοτα για τους Ευρωπαίους άντρες και… «Τον Μάιο του 2008 επιστήμονες από το Medical Research Council’s Reproductive Sciences Unit ch Council’s Unit ανακοινώνουν ότι σχεδιάζουν ένα χάπι που θα εκτοξεύεσει την αντρική λίμπιντο». Για μισό λεπτό, για μισό λεπτό. Δεν μας είχαν πει ότι το σεξ περνάει απ΄το μυαλό του μέσου άντρα κάθε τρία δευτερόλεπτα; Τί συνέβει στον αντρικό εγκέφαλο;
Ας ξεκαθαρίσουμε ότι οι άντρες που παίρνουν μέρος στις τελευταίες έρευνες, δεν έχουν οργανικά προβλήματα. Δεν έχουν χαλασμένες βαλβίδες στα αγγεία του πέους και δεν έχουν κάποια δυσλειτουργία στην παραγωγή τεστοστερόνης. Απλά δεν θέλουν να κάνουν σεξ οι άνθρωποι, πάει και τελείωσε, λογαριασμό θα δώσουν; Ωραία. Και ποιος ευθύνεται για αυτό; (Guess…)
Το γυναικείο φύλο σήμερα έχει γίνει κάτι σαν τον τρελό του χωριού- όλοι σε αυτόν ξεσπάνε και τον μπουζουριάζουν στο ξύλο. Οι γυναίκες κατηγορήθηκαν ευθέως και κατάμουτρα όταν ξέσπασε το φαινόμενο απίστευτο-αλλά-αληθινό-οι-άντρες-δεν-φλερτάρουν-πια και οι γυναίκες κατηγορούνται ξανά τώρα κάθε φορά που ένας άντρας δεν θέλει να κάνει σεξ. Οι γυναίκες κυνηγοί, οι γυναίκες καριερίστες, οι γυναίκες μεταφεμινίστριες, οι γυναίκες που κερδίζουν περισσότερα χρήματα από εκείνον, οι γυναίκες που έγιναν τόσο δυνατές που το πέος του συρρικνώθηκε με τρόμο, οι γυναίκες που είναι άνετες με τις σεξουαλικές τους ανάγκες κι επιθυμίες και του τις ονομάζουν, οι γυναίκες που βρήκαν τον δρόμο για το G κι όλα τα γύρω ώστε κατέλειξαν πολυοργασμικές, οι γυναίκες που περιφέρουν ξεδιάντροπα τη νέα υπερσεξουαλικότητά τους μπροστά του.
«Ειλικρινά, δεν αντέχω άλλο να βλέπω μπότες με ψηλά τακούνια, στενά παντελόνια, στρινγκ να βγαίνει από μέσα, ξανθά μαλλιά, μέικ απ και λάγνο βλέμμα» λέει ο Στέφανος Π. «Όπου κι αν γυρίσω το βλέμμα μου, είναι πια μια γυναίκα ακριβώς έτσι, που με κοιτάζει πεινασμένη».
Ο Στέφανος Π είναι 36 χρονών και δουλεύει σαν γραφίστας. Παραδέχεται ότι ο ίδιος τα τελευταία χρόνια έχει χαμηλή λίμπιντο. Γι΄αυτό από το 2000 και μετά, διατηρεί το ίδιο μοτίβο σχέσης: Ένα κορίτσι το οποίο συναντά μια φορά την εβδομάδα. «Τις υπόλοιπες μέρες, όταν επιστρέφω κουρασμένος στο σπίτι θέλω απλά να δω ένα DVD και να κοιμηθώ». Γιατί δεν βλέπει μαζί της; «Με την τελευταία είχαμε κάνει ήδη σεξ, η ταινία ήταν στην μέση κι εκείνη δεν με άφηνε να την δω γιατί ξαναήθελε σεξ!». Πάνω στο καλύτερο σημείο μάλιστα, που ο δολοφόνος ξεπαστρεύει τρεις ξανθιές μακιγιαρισμένες. «Προσβλήθηκε, μάζεψε τα πράγματά της κι έφυγε απ΄το σπίτι». Αν τον πειράζει το σημερινό του κορίτσι να βρει ακόμη έναν εραστή; «Έχω αρχίσει να το εύχομαι» λέει. «Αρκεί να γλυτώσω την γκρίνια για περισσότερο σεξ. Όλες οι τελευταίες προσπάθειες σχέσεις μου έλειξαν γιατί εκείνες ήθελαν κάθε μέρα, και μάλιστα πολλές φορές. Μα τί έχουν πάθει οι γυναίκες; Πραγματικά μου αρέσει το σεξ, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτό στην ζωή. Έχω και δουλειά, φίλους, ενδιαφέροντα». Ενώ εκείνες;
Εκείνες όταν δεν δουλεύουν και δεν κάνουν σεξ, βλέπουν Sex n’ the City. Τις έπεισε ότι τουλάχιστον ένας οργασμός είναι κάτι που επιβάλλεται μέσα στην ρουτίνα της μέρας μιας εργαζόμενης που σέβεται τον εαυτό της. Αλλά κανείς στρέιτ άντρας δεν έβλεπε ποτέ Sex n’ the City- όλοι το βαριούνται. Κι εξάλλου, για το γεγονός ότι έπεσε η λίμπιντο του 25% του αντρικού φύλου έπεσε στο πάτωμα, δε μπορεί να φταίει μόνο η εμφάνηση του μοντέλου της Σαμάνθα παντού στους δρόμους των μητροπόλεων, κι ούτε μόνο η αλλαγή ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία αλλά και πολλά άλλα πράγματα μαζί. Σκοτεινότερα.
IT’S NOT A MEN’ S WORLD
O Νίκος Κ είναι ένας άντρας 39 χρονών που φαίνεται να τα έχει όλα. Κορμί, χιούμορ, στιλ, και δική του ανερχόμενη διαφημιστική εταιρία. Είναι το ζητούμενο A male. Σε όλα, εκτός από ένα: το κρεβάτι. O ίδιος λέει ότι να κάνει σεξ μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά στις δύο εβδομάδες στους πρώτους μήνες μιας σχέσης, είναι κάτι που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να του συμβεί στα είκοσι. Αλλά από τα τριάντα και μετά έχει τόσες υποχρεώσεις στην δουλειά που νιώθει κουρασμένος για σεξ. Και μια γυναίκα, το να μην θέλεις σεξ, το μεταφράζει στο ότι δεν θέλεις εκείνη.
Μια έρευνα του 2008 από την Bayer Schering Pharma, εταιρεία που κατασκευάζει χάπια εναντίον της ανικανότητας, βρήκε ότι ένας στους πέντε άντρες υποφέρει από χαμηλή λίμπιντο λόγω του στρες απ΄την δουλειά. Τα αντικαταθληπτικά, που πολύ εύκολα θα πια θα πάρον όλοι οι στρεσαρισμένοι, γυναίκες κι άντρες, για την αντρική λίμπιντο έχουν χειρότερες συνέπειες κι απ΄το αλκοόλ. Μάλλον ζητήσαμε πολλά από το A-male. Nα είναι και επιτυχημένο και sex machine. Αλλά η αντρική λίμπιντο έχει αποδειχτεί ότι δουλεύει καλά μόνο σε αργίες, γιορτές και διακοπές. Άρα το A-male οφείλει να έχει χρόνο για παιχνίδι, αλλά με κάποιο τρόπο να κερδίζει και περισσότερα χρήματα από εκείνη για να νιώθει σέξι. Κι αυτό δε γίνεται.
Από την άλλη, οι γυναίκες έχουν ακριβώς το ίδιο στρες με τους άντρες, τις ίδιες ώρες εργασίας- και με χαμηλότερους μισθούς- κι επιπλέον είναι συνήθως εκείνες που κάνουν τις δουλειές του σπιτιού και αναλαμβάνουν να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά μπαλέτο-κολυμβητήριο. Από τί στο καλό είναι φτιαγμένη η δική τους λίμπιντο και δεν παθαίνει τίποτα;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, σήμερα βιώνουμε την Μεγάλη Κρίση Αρρενοπότητας. Εκτός από το να είναι επιτυχημένος και sex machine, ζητήσαμε επίσης από το Α-male να είναι ubersexual, να διατηρήσει δηλαδή τις παλιές καλές αρχές του παραδοσιακού αρσενικού, φιλτραρισμένες όμως από όλες τις βαρβατουάρ συμπεριφορές και να ξέρει να ξεχωρίζει μια καλή κρέμα απολέπισης χωρίς όμως να καταλήγει να ασχολείται όλη μέρα με το δέρμα του όπως ο metrosexual. «Οι δυτικοί άντρες αισθάνονται στο περιθώρειο» εξηγεί ο Michael Gilbert, συγγραφέας του The Diposable Male. Ο συγγραφέας πιστεύει ότι τα σημερινά αγόρια σήμερα μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι παραδοσιακά αντρικά χαρακτηριστικά όπως η ανταγωνιστικότητα και η φιλοδοξία, δεν είναι πια επιθυμητά. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παλεύουν ενάντια στην φύση τους. Με ζοφερές συνέπειες για την σεξουαλικότητά τους. «Δεν ξέρουν πλέον τί σημαίνει να είσαι αρσενικό. Σαν έφηβοι καταλαμβάνονται από μια σεξουαλική ενέργεια, αλλά τους είπαν ότι κάτι πάει λάθος με αυτούς αν θέλουν να είναι επιβλητικοί και κυριαρχικοί, οπότε προτιμούν να αποσυρθούν από την αρένα απ΄το να ρισκάρουν να ακούσουν ότι είναι ακατάλληλοι».
«Ίσως πάνω σε αυτό το φταίξιμο να είναι δικό μας» λέει η Δώρα Μ, μια 38χρονη ηθοποιός. Η Δώρα και ο άντρας της,45, είναι σε διάσταση πλέον και μένουν σε διαφορετικά σπίτια. Μήπως κι έτσι ξαναβρούν το σεξ τους. «Είχαμε έξι μήνες να κάνουμε κι εκείνος υποστήριζε ότι έχουμε να κάνουμε κάποιες εβδομάδες». Ο λόγος που δεν ήθελε σεξ ήταν γιατί πάντα τον προβλημάτιζε κάτι, είτε με την δουλειά, είτε με τα οικονομικά, είτε με τα οικογενειακά. «Στο τέλος κατέληξε να τραβιέται κάθε φορά που πήγαινα να τον αγκαλιάσω, μήπως το επόμενο θα είναι να του ζητήσω σεξ. Μπορώ να καταλάβω τα άγχη του. Αλλά πώς γίνεται κι εγώ να μην περιμένω από το σύντροφό μου απλά να με βρίσκει ακαταμάχητη και να ξεχνά τα πάντα στο κρεβάτι μαζί μου;» Ο άντρας της δεν καταλάβαινε γιατί κάνει το σεξ τόσο μεγάλο θέμα, κάτι που θα έρθει και θα σώσει την σχέση τους. Ένιωθε πίεση, κυρίως όταν η Δώρα ξεκίνησε να συναντά ψυχολόγο κι αργότερα του πρότεινε να πάνε μαζί σε σεξολόγο. Το τελευταίο του το πρότεινε όταν συνειδητοποίησε ότι μπορεί εκείνος με την γυναίκα του να μην έκανε σεξ λόγω στρες, τα βράδια όμως ξαγρυπνούσε χαζεύοντας πορνό στο ίντερνετ.
Η ΑΝΤΡΙΚΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
Αρχικά σαν κοινωνία φαινόμαστε σεξουαλικά υπερδιεγερμένη. Ο καθένας απ΄το laptop του έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, επί εικοσιτετραώρου βάσεως, σε θέμα σεξουαλικού περιεχομένου. Ένας άντρας σήμερα μπορεί να επικοινωνεί με δεκάδες γυναίκες καθημερινά σε κοινότητες του ίντερνετ και να κάνει κατευθείαν cyber sex μαζί τους. Μπορεί να παρακολουθεί you porn ή να καθοδηγεί πραγματικές γυναίκες που έχουν στήσει μια κάμερα στο σπίτι τους και περιμένουν αγνώστους να τους πληκτρολογήσουν πώς θέλουν να αυνανιστούν, στο cam 4. Μπορεί να χαζέψει λάγνες γυμνές σε οποιοδήποτε περιοδικό και να βλέπει πορνό μεσημεριάτικα τρώγοντας μια μακαρονάδα μπροστά από την καλωδιακή τηλεόραση. Όταν έχεις πάντα έτοιμη μια φαντασίωση, γιατί να προτιμήσεις την σκληρή πραγματικότητα για να ικανοποιήσεις τις ορμές σου; Υπάρχουν πλέον και λιγότερο συναισθηματικές εφευρέσεις από την γυναίκα σου για να χαλαρώσεις μετά την δουλειά.
Από την άλλη, εδώ και χρόνια οι επιστήμονες λένε ότι τα χημικά που έχουν οι πλαστικές συσκευασίες των φαγητών καθώς και οι ορμόνες που βάζουμε στο κρέας δεν διασπούνται στο σώμα, αλλά κανείς δεν τους ακούει. Η Susannah Lawson, συν-συγγραφέας του βιβλίου “Optimum Nutrition Made Easy:How to achieve optimum health” εξηγεί οτι όλα αυτά μαζεύονται στο σώμα και εκτός από πολλές άλλες επιπτώσεις και παρενέργειες, μειώνουν και τα ευαίσθητα επίπεδα της τεστοστερόνης κάνοντας την αντρική λίμπιντο πλέον να στάζει κάποιες σταγόνες. Κάτι σαν κινέζικο βασανιστήριο για γυναίκες με ορμονική υπερέκρηση που προσπαθούν να μείνουν πιστές.
Η λύση σε αυτό είναι απλή- οι άντρες να τρώνε οργανικά φαγητά και να αποφεύουν το συσκευασμένο φαγητό. Αλλά η αντρική λίμπιντο δεν ξέρει από πού θα της έρθει σήμερα. Αμερικανοί επιστήμονες ερευνούν τελευταία τα αγόρια που γεννήθηκαν από μητέρες που έπαιρναν παυσίποντα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Και οι έρευνες δείχνουν, χωρίς να ξέρουμε ακόμη γιατί, ότι αυτά τα αγόρια έχουν πολύ χαμηλότερη λίμπιντο και ότι θα παραμείνει έτσι για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Το χειρότερο όμως όλων είναι τα κινητά. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες που χρησιμοποιούν τα κινητά τους για πάνω από τέσσερις ώρες τη μέρα έχουν 25% χαμηλότερα επίπεδα σπέρματος στο σώμα τους.
Κι όσο μειώνεται η αντρική λίμπιντο, τόσο αυξάνονται οι προσδοκίες των γυναικών από αυτήν. Οι γυναίκες σήμερα δεν έχουν και τις πιο ρεαλιστικές απαιτήσεις από την συχνότητα του σεξ που κάνουν με τον σύντροφό τους. Γιατί αν ο σύντροφός τους στα 28 του μπορούσε να τους δίνει το σεξ που ήθελαν, δεν εννούν με τίποτα να καταλάβουν ότι στα 40 υπάρχει πια τρομερή μείωση στην παραγωγή της τεστοστερόνης του. Έτσι, ένας 40χρονος που υποστηρίζει κι ο ίδιος ότι υποφέρει από χαμηλή λίμπιντο γιατί θέλει να κάνει σεξ μόνο τρεις φορές το μήνα, στην πραγματικότητα μπορεί να μην έχει απολύτως τίποτα. Εφόσον μια αμερικάνικη έρευνα λέει ότι οι άνθρωποι στην ηλικία 40-49 έχουν ένα μέσο όρο συχνότητας σεξουαλικής 69 φορές τον χρόνο!
Οπότε οι έρευνες για τα λοίσθια που εκπνέει η αντρική λίμπιντο ίσως να υπερβάλλουν λίγο. Η αλήθεια είναι ότι το στρες της workohollic κοινωνίας και η αλλαγή των ρόλων των φύλων, έφεραν μεγάλη αναστάτωση κι ακόμη βρισκόμαστε στην περίοδο προσαρμογής. Από την άλλη, πρέπει να αποδεχτούμε πώς κανείς σύγχρονος άντρας που δεν είναι πορνοστάρ δε μπορεί να γίνει εραστής της Σαμάνθα- γι΄αυτό άλλωστε είχε πολλούς. Κι ότι δεν είναι τυχαίο που στην μητριαρχική κοινωνία όπου οι γυναίκες ήταν πιο δυνατές από σήμερα, έπαιρναν υπό την προστασία τους στο σπίτι πολλούς εραστές για να ικανοποιούνται καθημερινά. Αλλά για όσες επιμένουν στην μονογαμία γιατί είναι ερωτευμένες, καλό θα ήταν στους δύσκολους καιρούς που η αντρική λίμπιντο πηγαίνει για σέρβις, να χαλαρώσουν κι αυτές την δική τους με κατανόηση. Θα μου πείτε, πόσα ακόμη μπορούμε να κάνουμε για έναν άντρα; Πολλά, είναι αλήθεια…
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ :(δημοσιεύτηκε στο Marie Claire GR)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου