technology

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Απο τον Μπάμπη με αγάπη!

Γράφει ο Georg  Von Bartz!
.. Η πίεση της μητρικής αγάπης υποχρεώνει το γιο να θέτει ο ίδιος το φραγμό στην αιμομιξία και του μεταδίδει ένα φόβο για τη γυναικεία επιθυμία, ο οποίος εν συνεχεία εμφανίζεται στις σχέσεις του με τις γυναίκες. Αυτή η αγωνία μπροστά στο μητρικό αίτημα εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την παραδοσιακά αμφίθυμη στάση των αντρών όσον αφορά την ερωτική δέσμευση. Φοβούνται να βρεθούν πάλι στα χέρια μιας γυναίκας χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα όριά τους. Μια τέτοια κατάσταση επικρατεί όσο ο άντρας δεν έχει λύσει το οιδιπόδειο σύμπλεγμα.

Ιδανικά, η παρουσία του πατέρα ενεργεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε όχι μόνο να εμποδίζει την άμεση πρόσβαση του παιδιού προς τη μητέρα, αλλά και της μητέρας προς το παιδί, εμποδίζοντας την ένωση μαζί του με το να της θυμίζει ότι είναι γυναίκα. Να γιατί μια βραδιά τετ-α-τετ με τον σύζυγό της ή ένα σαββατοκύριακο χωρίς τα παιδιά μπορεί να είναι τόσο ευεργετικά για τη μητέρα που διακατέχεται από το μητρικό αρχέτυπο".

Ο ρόλος του πατέρα είναι να απομακρύνει το παιδί από την μητέρα, τηρώντας τον ρόλο του ως ερωτικός σύντροφος, και παράλληλα να εισαγάγει το παιδί στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου