technology

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ...


Σάλος για την κόρη του ΠροέδρουΡαγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο, έπειτα από την αποκάλυψη πως ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.000 καταθετών που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, λίγο πριν από την απόφαση του πρώτου Eurogroup, βρίσκονται η κόρη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Έλσα Αναστασιάδη και ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.
Σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Κύπρου, παρουσιάστηκε μέρος της λίστας με τους...

... καταθέτες που «γλύτωσαν» σημαντικά ποσά από το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Καθημερινή της Κύπρου, η Έλσα Ν. Αναστασιάδη θα μπορούσε νομότυπα να είχε και να μετέφερε λογαριασμούς εκ μέρος των πελατών της ως δικηγόρος, σημειώνοντας πως εγείρονται ερωτήματα «πολιτικής ηθικής» που πρέπει να απαντηθούν με πειστικό τρόπο.

Τι έγραψε η εφημερίδα «Χαραυγή»

Η εφημερίδα «Χαραυγή» έφερε στο φως της δημοσιότητας τις συναλλαγές της εταιρείας των συγγενών του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, A.Loutsios & Sons. Ο Γιάννης Λούτσιος, γιος του Άντη Λούτσιου και συνιδιοκτήτης της εταιρείας, έχει παντρευτεί την κόρη του Νίκου Αναστασιάδη, Έλσα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία στις 12 Μαρτίου έσπασε 5 γραμμάτια συνολικής αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διατηρούσε στη Λαϊκή Τράπεζα, και στη συνέχεια (12 και 13 Μαρτίου) τα μετέφερε με εμβάσματα στο Λονδίνο, σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Barclays και της Τράπεζας Κύπρου του Ηνωμένου Βασιλείου.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου