technology

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 23-06-2013! Πως ΚΑΙ ποιούς επηρεάζει;

Γράφει ο Κυριάκος Κοκτζίδης
Αστρολόγος - Οικονομολόγος
Πανσέληνος στον Αιγόκερω ( Εναλλαγή καλού-κακού) 
www.astroalximies.blogspot.com


Την Κυριακή 23 Ιουνίου και ώρα 14:32 μετά μεσημβρινής σχηματίζεται η πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω και συγκεκριμένα στο ζώδιο του Αιγόκερω. Θέματα επαγγελματικά, κύρους αλλά και οικογένειας αναμοχλεύονται και έρχονται στο προσκήνιο. Είναι ένα περίεργο φεγγάρι και το ονομάζω περίεργο καθώς οι σημαντικές όψεις που σχηματίζει δεν είναι δυσαρμονικές, ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις στον χάρτη που δυναμιτίζουν το κλίμα και φέρνουν έντονη ανισορροπία. Τα φώτα, Ήλιος και Σελήνη, εκ διαμέτρου αντίθετα σχηματίζουν αρμονικές όψεις εξαγώνου και τριγώνου με τους Κρόνο και Ποσειδώνα. Τι σημαίνει αυτό; Πως κάποιες εξελίξεις είναι θετικές ή σταθεροποιητικές. Κάποιοι καταφέρνουν να υλοποιήσουν μέσα από σκληρή προσπάθεια και κόπο μία ιδέα, έναν στόχο που είχαν θέσει ως όνειρο. Το συναίσθημα μπορεί να φτάνει στο ζενίθ, υπάρχει συναισθηματική έκρηξη καθώς ένας κύκλος κλείνει, παρόλα αυτά υπάρχουν ενδείξεις για σταθεροποίηση και απορρόφηση των αρνητικών κραδασμών. Ο ωροσκόπος ανατέλλει στον Ζυγό και αυτό χαρίζει διπλωματία, ευελιξία αλλά και παρορμήσεις. Κυβερνήτης είναι η Αφροδίτη, σε θέση εξαιρόμενη και αυτό βοηθάει στο συναίσθημα. Μάλιστα Αφροδίτη και Ερμής σε σύνοδο στον Καρκίνο αναμένονται να βοηθήσουν τις όποιες αντιξοότητες προκύψουν στην καθημερινότητα μας αλλά και στην αισθηματική μας ζωή. Το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά είναι το αίσθημα του ανικανοποίητου μέσα από τις σχέσεις, για αυτό καλούμαστε να είμαστε συζητήσιμοι και να παραθέτουμε τις απόψεις μας χωρίς επιθετικότητα. 

+Ιδιάζουσα η θέση του Δία, ο οποίος βρίσκεται στην αναιρετική μοίρα των Διδύμων και ετοιμάζεται να μπει στο ζώδιο του Καρκίνου. Η σύνοδος Ήλιου-Δία και η αντίθεση Σελήνης-Δία αποτελούν μία φωτεινή ένδειξη της ημέρας. Τα συναισθήματά μας είναι ήδη μεγεθυμένα λόγω της πανσελήνου και έρχεται ο Δίας να μεγεθύνει ακόμα περισσότερο τις αντιδράσεις μας και τα βιώματά μας. Η αισιοδοξία, η πίστη, η χαρά και η καλοσύνη είναι αρετές του σχηματισμού. Η τάση όμως για υπερβολή και χάσιμο της έννοιας του μέτρου δεσπόζει. Ευτυχώς, η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι από την φύση της συσταλτική και μετριάζει το συναίσθημα ή το καταπιέζει έτσι δεν εκφραζόμαστε και πολύ ανοιχτά. 

-Μελανό σημείο αποτελεί η συμμετοχή της Μαύρης Σελήνης, η οποία βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε αντίθεση με την Σελήνη. Η Λίλιθ ή αλλιώς Μαύρη Σελήνη αποτελεί την αθέατη θέα του φεγγαριού, σχετίζεται με πάθη, με δηλητηριασμένα και αρνητικά συναισθήματα, τα οποία δεν βγαίνουν εύκολα στην φόρα. Μπορούμε να την παραλληλίσουμε με τις φοβίες, με τις ακαθαρσίες και με «δαιμονικές» ενέργειες που ρίχνουν το σκοτάδι τους στην λάμψη των φώτων. Προσωπικά χαρακτηρίζω αυτήν την όψη ως όψη της «χηρείας» ή της απώλειας. Συναισθηματικά μπλοκαρίσματα είναι πιθανά και τα πάθη μοιάζουν να φουντώνουν. Η Λίλιθ σχετίζεται με την μαγεία, με την πορνεία και με την διαπλοκή. Υπάρχουν δυνάμεις και ενέργειες που αντιμάχονται του καλού και προσπαθούν να μας ρίξουν σε μία πτωτική πορεία. Θα καταφέρουμε να επιβληθούμε των αρνητικών δονήσεων και να λάμψει το καλό; 

Ασθενικές επιρροές: Φυσικά λίγο αργότερα η σελήνη συναντάει τον Πλούτωνα σε σύνοδο και τον Ουρανό σε τετράγωνο. Οι όψεις είναι ανοχής οκτώ και δέκα μοιρών έτσι η επιρροή τους είναι ανεπαίσθητη στο φεγγάρι. Παρόλα αυτά, το αίτημα για ελευθερία, για ανεξαρτησία, για πρόοδο και επανάσταση είναι πάγιο. Λειτουργούμε αντισυμβατικά και εκτός πεπατημένης. Το πάθος, ο ερωτισμός, η κτητικότητα, η ζήλια και η τάση μας να επιβληθούμε δεσπόζουν. Καλό είναι να λειτουργούμε λιγότερο απόλυτα και δογματικά στις σχέσεις μας καθώς μπορεί να προκληθούν ρήγματα ή ανισορροπίες. 

Θετικές εξελίξεις αναμένονται για τους Ιχθείς κοντά στις 20/2, για τους Ταύρους στις 22/4, για τους Διδύμους στις 24/5, για τους Λέοντες στις 23/7, για τους Παρθένους στις 24/8 αλλά και για τους Σκορπιούς της 25/10. Οι Ιχθείς είστε δημιουργικοί, ερωτικοί, παραγωγικοί και έχετε εξελίξεις σε θέματα αισθηματικά ή σε θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά σας. Εξελίξεις αναμένονται στην ζωή σας και υλοποιείτε έναν στόχο σας, στήριξη έχετε και από τον φιλικό σας περίγυρο. Οι Ταύροι έχετε ευκαιρίες για εύρεση εργασίας ή για την επίλυση μιας νομικής εκκρεμότητας, οι Δίδυμοι έχετε όφελος επί του οικονομικού, οι Λέοντες εύνοια επί του εργασιακού και της υγείας ενώ οι Παρθένοι ευνοείστε στον τομέα του έρωτα και των παιδιών. 

Πιο δύσκολες επιρροές δέχονται οι Κριοί στις 22/3, οι Ζυγοί στις 23/9, οι Καρκίνοι στις 23/6, οι Αιγόκεροι στις 22/12, οι Τοξότες στις 23/11, οι Υδροχόοι στις 22/1, οι Ταύροι στις 6/5, οι Σκορπιοί στις 9/11, οι Δίδυμοι στις 9/6 και οι Τοξότες στις 9/12. Οι Κριοί αναμένεται να αντιμετωπίσετε προκλήσεις στον επαγγελματικό τομέα ενώ οι Ζυγοί στον οικογενειακό σας βίο. Για τους Καρκίνους και τους Αιγόκερους η ένταση ελλοχεύει στην προσωπική σας ζωή αλλά και στις σχέσεις σας. Οι Τοξότες των προαναφερθεισών ημερομηνιών μπορεί να έχετε έκτακτα έξοδα ή οικονομικές απώλειες ενώ οι Υδροχόοι μπορεί να βιώνετε μία έντονη ψυχολογική αναστάτωση. Οι Δίδυμοι της συγκεκριμένης ημερομηνίας ίσως έχετε έκτακτα έξοδα, οι Ταύροι νομικές εμπλοκές ενώ οι Σκορπιοί προβλήματα στις μετακινήσεις ή στις σχέσεις σας με τα αδέλφια και τους στενούς συγγενείς. Επαναλαμβάνω, πως οι επιρροές για Διδύμους, Τοξότες, Λέοντες και Υδροχόους αφορούν τους γεννημένους τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ανοχή 2 ημερών δίνουμε στους Ταύρους, στους Σκορπιούς, στους Παρθένους, στους Ιχθείς, στους Καρκίνους, στους Αιγόκερους, στους Κριούς και στους Ζυγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου