technology

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ! Ισόβια Κάθειρξη στον Γεωργιανό για τη δολοφονία του



Tης Εύης Τσολάκη


O David Murthiknelli, ο οποίος δολοφόνησε με 21 μαχαιριές τον ΝίκοΣεργιανόπουλο, κρίθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ένοχος γιαανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά πλειοψηφία (6-1),χωρίς κανένα ελαφρυντικό.


Οι αγορεύσεις της Υπεράσπισης έπεσαν στο κενό προσπαθώντας να αναιρέσουντην αγόρευση της εισαγγελέως και να αντικρούσουν την Πολιτική αγωγή ….

Σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε τα λόγια συνηγόρου της Πολιτικής αγωγής, ΑλέξηΣτεφανάκη, : « Τα πάντα μπορούν να συγχωρεθούν, εκτός από την κτηνώδηβία που εμπεριέχει κτηνώδη λογική».. Με αυτά τα λόγια σήμερα δικαιώθηκε ....
Η ΠΟΙΝΗ

Η ποινή που επιβλήθηκε στον DavidMurthiknelli, αναλυτικά, είναι ΙΣΟΒΙΑ κάθειρξηγια ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, φυλάκιση 10 μηνώνγια παράνομη οπλοχρησία, απέλαση από τη χώρα και το αδίκημα κλοπής (κατάμετατροπή της αρχικής κατηγορίας σε ληστεία). Το ελαφρυντικό του προτέρουεντίμου βίου, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (6-1) από το δικαστήριο, ενώ επίσηςτου επιβλήθηκε και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, διατάχθηκε η απόδοση τωνκατασχεθέντων (κλεμμένων Η/Υ, κινητών) στους κληρονόμους του ΝίκουΣεργιανόπουλου.


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ

Εξερχόμενοι από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών οι συνήγοροι της Υπεράσπισηςδεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση κι όπως είπαν έπρεπε νααναγνωριστεί ο πρότερος έντιμος βίος στο David. Να επισημάνουμε ότι πριν από την δημοσίευση της απόφασης είχε προηγηθεί πολύωρη αγόρευση των συνηγόρωνΥπεράσπισης του κατηγορουμένου, οι όποιοι ζητούσαν, μεταξύ άλλων, νααναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της «ειλικρινούς μεταμέλειας», που όπως ήταν επακόλουθο απερρίφθη.

Γιατί ;

Η πολιτική αγωγή από την αρχή αντικρούει κάθε επιχείρημα της υπεράσπισης και της ομολογίες (6/06/13) του 30χρονου Γεωργιανού. Ακόμα και τώρα, ο David Murtikneli δεν είχε ίχνος για συγνώμη .Οι μοναδικές λέξεις που κυριαρχούσαν σε κάθε απολογία του ήταν «δεν ξέρω, δεν θυμάμαι». Έπεφτε σε πολλές αντιφάσεις, τις οποίες άλλωστε η ίδια η εισαγγελέας επεσήμανε αναλυτικά ενώπιον του δικαστηρίου. Ως πιο σημαντική αντίφαση επισημάνθηκε η προσπάθεια του David να παρουσιάσει τον εαυτό του ως ένα προσβεβλημένο άτομο που παθαίνει αμόκ σκοτώνοντας με 21 μαχαιριές το πρόσωπο που υποτίθεται ότι τον απείλησε και τον έφτασε να ξεπεράσει τα όρια του. Ακόμα όμως κ έτσι να ήταν, δηλαδή σε αμόκ, πως μπορεί και καθαρίζει το μαχαίρι έπειτα από την δολοφονία ;;;

Με αυτά και με άλλα τρανταχτά επιχειρήματα, λοιπόν, δεν άφησε κανένα περιθώριο στο δικαστήριο παρά μόνο για την καταδίκη του κατηγορούμενου σε ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ...

Εξερχόμενος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Αλέξης Στεφανάκης, δικαιωμένος απόλυτα από την απόφαση του δικαστηρίου, είπε τα εξής : 

«Μετά από 5 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου και 4 χρόνια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η σημερινή απόφαση έρχεται να γαληνέψει τις ψυχές τριών ανθρώπων που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή. Του Νίκου, της αδερφής του και της μητέρας του. Η επιβολή της ποινής της ισόβιας καθείρξεως στον Γεωργιανό δράστη αυτής της στυγερής δολοφονίας, αντανακλά την απάντηση της ελληνικής δικαιοσύνης σε ένα τόσο φρικτό έγκλημα. Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την απόφαση αυτή καθώς είχα δώσει το λόγο της τιμής μου στον τότε εν ζωή Χρήστο Παπαθεοδώρου, σύζυγο της αδερφής του Νίκου Σεργιανόπουλου, ότι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα περιλαμβάνει τη λέξη ΙΣΟΒΙΑ, όπως και έγινε. Η μνήμη του Νίκου Σεργιανόπουλου άξιζε να προστατευθεί και ο δράστης αυτής της δολοφονίας να τιμωρηθεί με τον αυστηρότερο τρόπο.»

Μπράβο στην Πολιτική αγωγή που με όλο τον αγώνα και την προσπάθειά της δικαίωσε το Νίκο μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου