technology

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Evis Diary, Τιτανικός > Cliver Palmer “Θα είναι το πλοίο όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.”





Μετάφραση : Mάνος Cr.


Ο Αυστραλός μεγιστάνας CliverPalmer κλείνοντας συμφωνία με τα κινέζικαναυπηγεία για τον Τιτανικός II έρχεται για να εξάψει τη φαντασία του κόσμου αφούανακοίνωσε ότι η ναυτιλιακή του εταιρεία, Blue Line Star, θα αναδημιουργήσει το
διάσημο πλοίο προς τιμήν της επετείου των 100 χρόνων από την έναρξη και άκαιρητύχη του Τιτανικού.

0 Τιτανικός II θα έχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις σε συνδυασμό με την τεχνολογίατου 21ου αιώνα και την τελευταία συστήματα πλοήγησης και ασφάλειας. 



Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μας λύνει όλες τις απορίες σχετικά με τοδιασημότερο πλοίο του κόσμου τον Τιτανικό .!!


ΕΡ. Σε συνέντευξη που μου παραχώρησε ο ιστορικός Tim Maltin είπε οτι ο ανζούσε ο Andrews θα ηταν πολυ περήφανος για την κατασκευή του ΤιτανικουII ,εσείς το πιστεύετε αυτο ;

Cliver : Ο Τιτανικος ΙΙ θα είναι το ιδιο ακριβώς μέγεθος με το πρωτότυπο. Ενώ θαείναι κάθε του κομμάτι το ίδιο πολυτελές όσο το γνήσιο. O Τιτανικός ΙΙ θα έχει όλες τιςσύγχρονες παροχές καθώς επίσης και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσοναφορά τα συστήματα πλοήγησης και ασφάλειας. Έχουμε την πεποίθηση ότι οThomasAndrews θα ήταν περήφανος για τον Τιτανικό ΙΙ μια και κατασκευάζεται προςτιμή του RMS ΤITANIC, των σχεδιαστών του, των ναυπηγών του, του θαρραλέουπληρώματος του και των επιβατών του σ αυτό το μοιραίο ταξίδι του 1912. Σεβόμαστετην ιστορία του μια και πολλοί που συνδέονται με τους θανόντες του Τιτανικού Ι,συμμετέχουν τώρα σ αυτό το project με κάποιο τρόπο


ΕΡ. Ποιες ειναι οι προσδοκίες σας για το τιτανικο II ?

Cliver : Ολόκληρος ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία τον Τιτανικό ΙΙ. Έχουμεπερισσότερους από 50,000 ανθρώπους που έχουν δηλώσει συμμετοχή για τοπαρθενικό ταξίδι από το Southampton στη NY τον Μάρτη καθώς και πολλά αλλάevents. Φαίνεται ότι θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα event παγκοσμίως μέσα στο 2016. Θα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδεςάνθρωποι που θα σχηματίζουν ατελείωτες ουρές περιμένοντας τον Τιτανικό ΙΙ να φτάσει στη NY.







ΕΡ. Θα είναι ίδιο από θέμα διακόσμησης , αλλά θα είναι το ίδιο ακριβές κ οι τιμές των εισιτηρίων ;

Cliver : Πολλά από τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού θα είναι τα ίδια. Επίσης έχουμε ένα team από ιστορικούς που μας βοηθούν στο σχεδιασμό ώστε να εξασφαλίσουμε την πιστή αποτύπωση του αρχικού σχεδίου και της διακόσμησης. Ενώ ο Τιτανικός ΙΙ θα είναι μια ρεπλίκα συμπεριλαμβανόμενου του εσωτερικού ντεκόρ, θα περιλαμβάνει μερικές σύγχρονες ευκολίες-παροχές όπως air-condition, θέατρο, καζίνο και υπερσύγχρονες σωστικές λέμβους. Προσωπικά είμαι εναντίον στο να έχουμε ιντερνετ ή τηλεοράσεις μέσα στο πλοίο. Αν θέλεις να πας ταξίδι για 6 μέρες και θέλεις να «γυρίσεις το χρόνο» πίσω στο 1912 δεν μπορείς να έχεις ιντερνετ. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα για τις τιμές των εισιτηρίων. Αλλά όπως και στον Τιτανικό Ι οι επιβάτες θα έχουν την επιλογή να αγοράσουν εισιτήρια για μια από τις 3 κατηγορίες καθώς επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να ντυθούν με ενδυμασίες του 1912. Έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε την απόλυτη εμπειρία. Θα μπορούν να υποδυθούν τον LeonardoDiCaprio ή την KateWinslet που πρωταγωνίστησαν στην κινηματογραφική επιτυχία του 1997.

ΕΡ. Θα ισχύουν στη διάρκεια του ταξιδιού κ οι διάφορες των τάξεων όπως τότε ;

Cliver : Ναι, θα έχουμε τις 3 κατηγορίες θέσεων. Αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι της τρίτης θέσης θα διασκεδάσουν πολύ περισσότερο χορεύοντας Ιρλανδέζικη μουσική. Νομίζω ότι θα περάσω τον περισσότερο χρόνο μου εκεί..


ΕΡ. Ποιοι ηταν οι λόγοι που επιλέξατε να κατασκευαστεί στη Κίνα κ οχι στη γενέτειρα πόλη στο Μπελφαστ ;

Cliver : Έχουμε μια μακράς διαρκείας σχέση με την Κινεζική κατασκευαστική εταιρία CSCJinling. Έχουν επίσης αναλάβει να κατασκευάσουν 4 πλοίων 64000 τόνων για μια από τις Αυστραλέζικες επιχειρήσεις μου, την QueenslandNickel. Οι Κινέζοι ενώ από τη μια είναι στο τοπ 70% παγκοσμίως στην κατασκευή πλοίων κοντεινερ, από την άλλη είναι στο 2% στην παροχή επιβατηγών πλοίων. Σκεφτήκαμε λοιπόν έναν σπουδαίο τρόπο για τους Κινέζους ώστε να εισβάλουν στην αγορά κατασκευής πολυτελών πλοίων και να προκαλέσουμε τον ανταγωνισμό στους Ευρωπαίους εταίρους με την κατασκευή της νέας έκδοσης του Τιτανικού του 21ου Αιώνα.


ΕΡ. Εχετε σκοπό να γίνει και κάποιο event εδώ στην Ελλάδα σχετικά με την παρουσίαση του Τιτανικού ;

Cliver : Δεν έχουμε σχεδιάσει κατι για την Ελλάδα ακόμα. Το μοναδικό πλάνο μέχρι στιγμής είναι να ταξιδέψουμε στον Ατλαντικό από το Southampton στη NY αλλά στο προσεχές μέλλον ίσως υπάρξουν ευκαιρίες να επισκεφτούμε και άλλα μέρη.

ΕΡ. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τώρα οι κατασκευές ;

Cliver : Οι κατασκευές είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν μέσα στην τρέχουσα χρονιά .


ΕΡ. Ο Τιτανικός Ι ονομαζόταν το πλοίο των ονείρων. Στον Τιτανικό ΙΙ τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα;

Cliver : Aκριβώς . Αυτό είναι ακριβώς αυτό που ελπίζουμε για τον Τιτανικό ΙΙ. Θα είναι το πλοίο όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Θα είναι το πλοίο της Ειρήνης και ένα πλοίο γεμάτο αγάπη.


ΕΡ. Στο πρώτο παρθενικό ταξίδι , θα μπορούσα να έχω την τιμή να είμαι μαζί σας ως δημοσιογράφος για να το καλύψω ως ρεπορτάζ; Έχοντας μεγάλη αγάπη χρόνων για τον τιτανικό;

Cliver : Φυσικά και θα θελαμε να έρθεις μαζι μας!!

Υ.Γ ( Αυτό ήταν , ετοιμάζω βαλίτσες ) !!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου