technology

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ! Τις νύχτες βγαίνουν τα τραγούδια


Πάνος Λαμπρίδης
Τάνια Νικολούδη / φωνη πιανο
Γιώργος Ντινάκος / Flamenco guitar


Τώρα τα Σάββατα του Jazz Art ταξιδευουν με τον Πάνο Λαμπρίδη την Τάνια Νικολούδη (Φωνή, πιάνο) και Γιώργο Ντινάκο(Flamenco guitar) απο 18/5 εως 8/6. Tραγούδια απο την δισκογραφια τους και εξαιρετικές διασκευές, των δυο ταλαντούχων μουσικών σε αγαπημένα τραγούδια χωρίς χρόνο ... είναι μαγεία οι βραδιές στο Jazz Artt
Τις νύχτες βγαίνουν τα τραγούδια......... εσείς;


Βιογραφικά
Πάνος Λαμπρίδης
Έχει σπουδάσει μελόδραμα και μονωδία στην τάξη του πρωταγωνιστή της Λυρικής Κό Αχ.Τσάνταλο και είναι Διπλωματούχος Μονωδίας
Ξεκίνησε το 1995 από το τμήμα μουσικής του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Μενεμένης και παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής
και την Χορωδία του Συλλόγου Αδαμάντιος Κοραής της Νομαρχίας Θες/νίκης. Ήταν μέλος του συγκροτήματος Μελωδιστές με ρεπερτόριο από όλους τους μεγάλους συνθέτες του Ελληνικού πενταγράμμου.
Έχει πάρει μέρος σε εμφανίσεις και συναυλίες σχεδόν σε όλες τις Πόλεις της Ελλάδος καθώς επίσης και σε χώρες του εξωτερικού όπως Ουγγαρία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο.
Σταθμοί στην μέχρι τώρα πορεία του ήταν η συμμετοχή του το 1998 στη συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος ‘Κοραής’ με τον Μ.Μητσιά στο έργο του συνθέτη Μ.Θεοδωράκη «Άξιον εστί»σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη στο Παλαί ντε σπορ για την στήριξη των Ελλήνων της Ίμβρου & Τενέδου,
όπως επίσης και η παρουσία του ως Σολίστ το 2001 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο με τον αείμνηστο Σ.Κουγιουμτζή σε τραγούδια από το Ηλιοσκόπιο και ποίηση
Γ.Θέμελη.
Η πρώτη προσωπική δουλειά του κυκλοφόρησε το 2005 και φέρει τίτλο «Ίσως έτσι να πρέπει» με 14 Λαϊκά τραγούδια σε στίχους και μουσική δικούς του.
Το διάστημα αυτό δραστηριοποιείτε στην Αθήνα με διάφορες συνεργασίες όπου μια από τις πιο κύριες ήταν η συνεργασία με την ομάδα κρουστών του Ν.Τουλιάτου <Ηχόδραση>.
Ή τελευταια δισκογραφική δουλειά φέρει τον τιτλο<Ομόκεντροι κύκλοι>
• Το 2010 παίζει με την θεατρική ομάδα του Δήμου Βύρωνα στον Άμλετ Β΄(Μπόμπρικ) σε σκηνοθεσία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου στον ρόλο του Άμλετ
• Από το φθινόπωρο του 2010/12 ξεκινά νέα συνεργασία με τον Δ. Ερατεινό με τίτλο ομόκεντροι κύκλοι και συνεχίζεται η συνεργασία για δεύτερη χρονιά με νέες μουσικές παραστάσεις που φέρουν τον τίτλο ‘έχε το νου στο παιδί’ και Έχε το νού σου στο παιδί συν Λόγος , μια μουσική και μουσικοθεατρικη παράσταση με δραματοποιημένα ποιήματα και τραγούδια.
2013 Φεβ. σε μια μουσική παράσταση με λάτιν αποχρώσεις και διασκευές, Τούρκικα, Ελληνικά απο την παράδοση μέχρι το σήμερα,Ισπανικά και τσιγγάνικα τραγούδια, που φέρει τον τίτλο "Κάθε στάση μια πατρίδα"
Μαρτ/Απριλ./2013 με τον Νικο Τουλιάτο Έρωτικη Πρόβα με τραγούδια του έρωτα απο τον Αττίκ μέχρι σήμερα
Μαΐος/Ιούνιος 2013 "Τις νύχτες βγαίνουν τα τραγούδια"


Τάνια Νικολούδη
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 10 ετών.Σπούδασε κλασσικό πιάνο και αρμονία στο Αττικό και στο Ελληνικό ωδείο. Στη συνέχεια jazz πιάνο και αρμονία με τον Μάρκο Αλεξίου, και κλασσικό τραγούδι με την soprano coloratura Πίτσα Φωτιάδου.Έχει δώσει παραστάσεις με:
Μιχάλη Νικολούδη, Omar Faruk Tekbilek, Haig Yatzijan, Abdelli, Avaton, Natassa Atlas, Dragan Dautovsli, Γιώργο Μαγκλάρα, Μάκη Αμπλιανίτη,Bustan Abraham, Nor Dar, Ross Daily, Αναστασία Μουτσάτσου, 
Μάνο Πυροβολάκη, Scopitone, Βαγγέλη Κατσούλη ,Βασίλη Ρακόπουλο, Νικο Ξυδάκη, Alice Furuzian, Χρήστο Θηβαίο, τους κορυφαίους της Λυρικής σκηνής Σταμάτη Μπερρή, Λυδία Αγγελοπούλου, Στέλλα Παυλάκη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τους Τερμίτες.


Ο Γεώργιος Ντινάκος
Γεννήθηκε στην Αθήνα .Ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας με δάσκαλο τον Σταύρο Ντουλαβέρη όπου μαζί του ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κλασσική κιθάρα.
Την χρονιά 2006 και 2007 διακρίνεται σε διαγωνισμούς κιθάρας στον Φεστιβάλ Αγίου Στεφάνου και στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Πάτρας κερδίζοντας τριτο βραβείο και τιμητική διάκριση ερμηνείας αντίστοιχα.
Παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά με καθηγητή τον Λουδοβίκο Σπίγγο.(Αρμονία-Αντίστοιξη)
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας με καταξιωμένους καλλιτέχνες και δασκάλους του χώρου όπως :Ricardo Gallen,Al di meola κ.α.
Επίσης, έχει συμπράξει σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με διάφορους καταξιωμένους μουσικούς:Αρετη Κετιμε,Janet Kapuya κ.α.
Το 2012 εμφανίζεται με το ορχηστρικό ντουέτο (Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης –κιθάρα ,Γιώργος Ντινάκος-κιθάρα) έχοντας προγραμματισμένες εμφανίσεις και recital.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου