technology

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ISRAEL - USA vs IRAN - SYRIA Εν αναμονή ενός προαναγγελθέντος πολέμου!



Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης

Δικηγόρος - Αρθρογράφος

www.athanasiadis-lawyers.blogspot.com.au

Oλα μια χαρά και αρχίζει σε λίγο και ο πόλεμος κατά του Ιράν και της Συρίας, το σχέδιο προχωράει καλά, με μια αδύναμη Κύπρο και Ελλάδα να παρέχουν διευκολύνσεις εν μέσω καλοκαιριού, καθώς επίσης και υπεδάφιο πλούτο.. ενώ παράλληλα όταν έχεις πόλεμο στη γειτονιά σου και ανακατεύεσαι
γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς με εκείνους που έχουν το άδικο.. ε κάποιες συνέπειες θα υποστείς και εν μέσω τουριστικής περιόδου...

Ομως το μεγάλο ερώτημα παραμένει . Πόσο καιρό πρίν είχαν προσχεδιαστεί όλα αυτά; Πάγια τακτική των Αμερικανών είναι σε πολιτικά ασταθείς και ευαίσθητες περιοχές να παρεμβαίνουν ενισχύοντας λύσεις που είναι ανάλογες με τα συμφέροντα τους τα οικονομικά βεβαίως πάντα και του πρώτου τους συμμάχου του Ισραήλ. Ετσι από κοινού με το Ισραήλ και τους λοιπούς δυτικούς τους εταίρους αφού πρώτα εγκαθίδρυσαν καθεστώτα που τους εξυπηρετούσαν (Σαντάμ Χουσεϊν στο Ιράκ, Ταλιμπάν και Μπίν Λάντεν στο Αφγανιστάν, Αγγιατολάχ και διαδόχους τους στο Ιράν), μετά στράφησαν εναντίον τους όταν αυτοί όλοι απέκτησαν ίδιες δυνάμεις και δεν απέδιδαν τον πλούτο των χωρών τους σ αυτούς.
Περαιτέρω, όλοι αυτοί οι τοπικοί δικτάκτορες, καταπιέζοντας τους λαούς τους και αποκτώντας δύναμη λόγω των πετρελαϊκών και άλλων κοιτασμάτων του υπεδάφους τους, έδιναν ένα καλό έρεισμα και αφορμή στους "μαχητές της δημοκρατίας" Αμερικανούς, για επεμβάσεις. Απο τους τελευταίους θύλακες, όπου οι Δυτικοί δεν μπορούσαν να έχουν άμεση επιρροή, το Ιράν και τα πλούσια πετρελαιοφόρα κοιτάσματα του και όχι μόνο.
 Μετά την επιβολή φιλοδυτικών καθεστώτων στο σύνολο του Αραβικού κόσμου στην Μέση Ανατολή και μετά την "Αραβική άνοιξη", άνοιξε ο δρόμος για την διάλυση και κατάκτηση του Ιράν. Τελευταία εμπόδια η Συρία, όπου με την πολιτική τους, ενισχύοντας δυνάμεις σκοτεινές και φονταμενταλιστές μουσουλμάνους, μέσω της Τουρκίας προσπαθούν να διαλύσουν τόσο καιρό τώρα, ώστε πλέον να είναι ανοικτός και ελεύθερος ο δρόμος απο την Μεσόγειο στο Ιράν. Η επίθεση αυτή, θα γίνει απο δυτικά δηλαδή την περιοχή της Μεσογείου και φυσικά απο την απέναντι όχθη και τον ίδιο τον Περσικο κόλπο και το γειτονικό Ιράκ.
 Ηδη το Ισραήλ, άρχισε τις επιθέσεις, ο αμερικανός Πρόεδρος, για να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά του προβλήματα (κακή οικονομική κατάσταση της χώρας) νίπτει τυπικά τας χείρας του, ενώ παράλληλα κρούει σιωπηρά τύμπανα πολέμου, ετοιμαζοντας την εισβολή. Νέοι "τρομοκράτες" βαπτίζονται οι Ιρανοί και το σχέδιο καλά κρατεί.
 Τελευταίες λεπτομέρειες οι θέσεις και οι στρατηγικές που αφορούν τον ρόλο των χωρών της ανατολικής Μεσογείου. Για την Ελλάδα και την Κύπρο κανένας λόγος, εφόσον θα ακολουθήσουν πιστά τις εντολές των αφεντικών τους, διαπραγματεύσεις με πάρε δώσε με την Τουρκία και τον στρατηγικό της ρόλο, σε μια θέση ανάμεσα στη δύση και την προστασία του Ισλάμ. Κάποια μικρά προβλήματα με την ανερχόμενη Γερμανία και τις διεκδικήσεις της στην περιοχή. Μιά φαινομενική αδιαφορία απο τη Ρωσία του Πούτιν, αλλά κάτω απο το τραπέζι κάτι θα πάρει και αυτή και έτσι ο καιρός κοντά είναι, οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες και την φαινομενική ηρεμία των ημερών του Ορθόδοξου Πάσχα θα διαδεχθεί (μακάρι να διαψευστούν όλα αυτά) κατά πως φαίνεται ένα πολύ θερμό καλοκαίρι.
 Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αιμοτοκυλίσματος δηλαδή.... Ας το απευχηθούμε όλοι μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου