technology

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

«Μαύροι πάνθηρες» στην Αθήνα εναντίον Χρυσής Αυγής

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΝΤΙΚΙ

Την ύπαρξη οργάνωσης αυτοάμυνας με σκοπό την προστασία των μεταναστών από ρατσιστικές επιθέσεις υπό το όνομα «Μαύροι Πάνθηρες» επιβεβαίωσε ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου Channel 4.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάτοικοι της πρωτεύουσας που στοχοποιούνται από ρατσιστές λόγω της διαφορετικότητάς τους έχουν πλέον οργανωθεί και περιπολούν τις γειτονιές τους τα βράδια. Χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και τα social media για να ενημερώνουν και αντιδρούν σε περιπτώσεις επιθέσεων.

Ο Michael Chege (φωτο), μέλος των «Μαύρων Πανθήρων» είπε στον ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου: «Είμαι μέλος των “Μαύρων Πανθήρων” και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Δίνω (στη Χρυσή Αυγή) μία σαφή προειδοποίηση: μην ενοχλείτε τους μαύρους, με κανένα τρόπο. Το εννοώ» και συμπλήρωσε πως «θα τους εξοντώσουμε». 

«Δεν φοβάμαι αυτή τη νεοναζιστική, ηλίθια ομάδα», συνεχίζει ο Chege. «Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο συνετρίβησαν. Στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, θα τους εξαφανίσουμε από προσώπου γης. Θέλουν να κάνουν ό,τι έκανε και ο Χίτλερ. Ας το δοκιμάσουν. Θα έχουν την ίδια μοίρα και ακόμα χειρότερη», καταλήγει.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του ο 28χρονος Chege, είναι γεννημένος στην Κένυα και μετακόμισε στην Ελλάδα σε ηλικία 8 μηνών, ωστόσο έχει ακόμα προβλήματα και πρέπει να κουβαλάει συνεχώς μαζί του μία τσάντα γεμάτη έγγραφα, προκειμένου να μπορεί να αποδείξει πως βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα.

Στο εκτενές ρεπορτάζ του Channel 4 γίνεται ακόμα λόγος για την αντιμετώπιση των μεταναστών από την αστυνομία αλλά και για την δράση της Χρυσής Αυγής με μαρτυρίες ατόμων που δέχτηκαν επιθέσεις. 

Υ.Γ.
Υπενθυμίζεται ότι οι «Μαύροι Πάνθηρες» ήταν μία επαναστατική, αφροαμερικανική, οργάνωση, που έδρασε στις Η.Π.Α από το 1968 ως το 1982. Στόχος της ήταν η προστασία της Αφροαμερικανικής κοινότητας από την αστυνομική βαρβαρότητα. Οι συγκρούσεις με την αστυνομία υπήρξαν πολλές και σφοδρές. Η αμερικανική αστυνομία σκότωσε συνολικά 34 μέλη της.
Πηγή: Το Ποντίκι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου