technology

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Το 72% των Κυπρίων ψήφισε "ξεχνώ"...Καληνύχτα Κύπρος!




Το συντριπτικό ποσοστό των Κυπρίων, ένα απίστευτο 72,34%, ψήφισε υπέρ του σχεδίου Ανάν, ψηφίζοντας τους δύο μειοδότες ανανιστές, Αναστασιάδη και Μαλά. 
Ψήφισε ταυτόχρονα, υπέρ του τουρκικού επεκτατισμού, υπέρ των σχεδιασμών της Νέας Τάξης για το λαβωμένο νησί, κατά της κληρονομιάς των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, κατά της παρακαταθήκης του Τάσου Παπαδόπουλου, κατά του Γρηγόρη Αυξεντίου, κατά του τελευταίου μας εθνικού ήρωα, Σολωμό Σολωμού, κατά όλων αυτών για τα οποία χρόνια και χρόνια, Κύπριοι δημοκράτες αγωνιστές, σπατάλησαν τη ζωή τους. 
Το 72% του κυπριακού Λαού, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, παγκάλειου τύπου: Μαζί τα φάγαμε. Γι αυτό, από εδώ και εμπρός, ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι…. 

Το 72% του κυπριακού Λαού αποφάσισε να κάνει μια τρομακτική επιλογή. Ούτε καν μια ισορροπημένη πρόταση, μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου, για να «κρατάει πισινή». Ούτε καν για το στοιχειώδες συμφέρον του. Ούτε καν για την αξιοπρέπειά του. Ούτε καν για να κρατήσει τα προσχήματα, απέναντι στο αίμα των ηρώων που χύθηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία, το οποίο σήμερα και το 72%, απολαμβάνει. 

Οι προσκυνημένοι περίσσεψαν. Οι αγωνιούντες και αγωνιζόμενοι λίγοι. Όπως γίνονταν πάντα σε τούτον τον δυστυχισμένο τόπο που η πλειοψηφία του, έσκυψε το κεφάλι στον Τούρκο για εκατονταετηρίδες, έστειλε τα παιδιά της λεία στους μπέηδες, στις ξενιτιές και στην σκλαβιά. 

Απλά, πολύ απλά, με την ετυμηγορία της αυτή η πλειοψηφία των Κυπρίων, λέει σε κάθε τόνο και με ένταση: Καληνύχτα Κύπρος. 

Οι λίγοι γενναίοι και περήφανοι που απέμειναν, να μην χάνουν το κουράγιο τους. Όπως δεν το έχασαν γενιές και γενιές που πάλεψαν και μάτωσαν, τόσο στο νησί, όσο και στον εθνικό κορμό. Εμείς τουλάχιστον του Πατριωτικού Μετώπου, θα είμαστε όπως πάντοτε, μαζί τους. 

Όσο για τους πολλούς του 72%, ας είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ακριβές αντίτιμο της επιλογής τους. Όπως όλα δείχνουν, θα είναι σύντομα όλο δικό τους και θα εκφράζεται στη γλώσσα που διακαώς επιθυμούν να εντάξουν στο λεξιλόγιό τους: Αι σιχτιρ μπουρντάν, ιτόουλ ιτισί, πις γιουνανού. Το άκουσαν το ’74, θα το ξανακούσουν σύντομα. Να είναι σίγουροι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου