technology

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ρωσία:985 τραυματίες από τον μετεωρίτη


Τους 985 ανθρώπους έφθασε ο αριθμός των τραυματιών από την πτώση θραυσμάτων μετεωρίτη σε μια εκτεταμένη ζώνη που περιβάλλει τις ρωσικές πόλεις Τσελιάμπινσκ, Αικατερινμπούργκ, Τιουμέν και Κουργκάν, όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαρίνα Μασκβίτσεβα.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι «43 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποία δύο με βαριά τραύματα».

Σύμφωνα με άλλες πηγές, πάνω από 200 παιδιά των σχολείων της περιοχής είναι μεταξύ των τραυματιών, τα οποία όπως και οι περισσότεροι έχουν υποστεί εκδορές και αμυχές από θρυμματισμένα γυαλιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας Σεργκέι Ζαχάροφ η πτήση του μετεωρίτη πάνω από την Περιφέρεια του Τσελιάμπινσκ συνοδεύτηκε από τρεις εκρήξεις διαφορετικής ισχύος και η τροχιά που ακολούθησε το ουράνιο σώμα ήταν 290 μοίρες στη γραμμή Γεμανζελίνσκ-Μιάς και πορεία από νοτιοανατολικά προς βορειοδυτικά.

«Των εκρήξεων προηγήθηκε μια έντονη λάμψη και οι θερμοκρασίες, που αναπτύχθηκαν έφθασαν τις 2.500 βαθμούς Κελσίου. Η πρώτη δε έκρηξη ήταν η ισχυρότερη», είπε ο Ζαχάροφ σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι από επιστημονική άποψη εξερράγη μια ουράνια βολίδα, τα θραύσματα της οποίας είναι πιο αιχμηρά από μια συνηθισμένη βροχή μετεωριτών.

Επικαλούμενο στοιχεία της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών το πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας μετέδωσε ότι το μέγεθος του ουράνιου σώματος ήταν «αρκετά μέτρα, το βάρος του περίπου δέκα τόνοι και η ενέργεια, που εκλύθηκε ήταν αρκετών κιλοτόνων».

Το κρατικό Πρώτο ρωσικό κανάλι έπεσε πάντως ήδη θύμα των φημολογιών, προβάλλοντας δήθεν το φλεγόμενο σημείο της πτώσης του μετεωρίτη, ενώ στην πραγματικότητα έδειχνε τις λεγόμενες «Πύλες του Άδη»: μια περιοχή στην Τουρκμενία όπου είχε εκραγεί φυσικό αέριο, κατά τη διαδικασία γεωλογικών ερευνών.

Πηγή: enikos.gr


Πηγή: http://andreikelo.blogspot.com/2013/02/rwsia-985-travmaties-apo-to-metewriti.html#ixzz2L09A51r8
Follow us: ToAndreikelo on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου