technology

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Αστρολογική Ατζέντα Μαρτίου




Γράφει ο Κυριάκος Κοκτζίδης
Αστρολόγος  - Οικονομολόγος

Ο μήνας Μάρτιος μπορεί να διαιρεθεί σε δύο τμήματα, σε ένα πιο ήπιο πρώτο μισό όπου οι περισσότεροι πλανήτες συνεχίζουν την πορεία τους στους Ιχθείς και σε ένα δυναμικό ή εκρηκτικό δεύτερο μισό καθώς οι πλανήτες μετατοπίζονται στο ζώδιο του πύρινου Κριού. Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα μάλιστα, κυλάει χωρίς ιδιαίτερες όψεις και αλλαγές μιας και οι πλανήτες παρελαύνουν πανηγυρικά το ζώδιο των Ιχθύων. Η ηρεμία, η γαλήνη και η ψυχολογική συγκρότηση μπορούν να αναδομήσουν την ψυχική μας διάθεση. Στην συνέχεια αναμένονται ρήξεις, εμπλοκές και διαπληκτισμοί. Το συναίσθημα σταδιακά μας αποχαιρετά και την θέση του έρχεται να πάρει η δράση, η πρωτοβουλία και η ορμητικότητα. Μοναδική δυσαρμονία στο πρώτο μισό του μήνα αποτελεί ο ανάδρομος Ερμής, ο οποίος δυσχεραίνει την επικοινωνία και τις συζητήσεις.Πιο αναλυτικά:


11/3: Η νέα σελήνη στους Ιχθείς δεν σχηματίζει ιδιαίτερα δύσκολες όψεις και μας βοηθάει να αποτινάξουμε από επάνω μας οτιδήποτε βαραίνει την ψυχολογία μας. Μπορούμε να αρχίσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής ή να φροντίσουμε για την υγεία μας. Η κατάκτηση της ευεξίας δεν είναι δύσκολη. Εύνοια δέχονται Ιχθείς, Σκορπιοί, Καρκίνοι και Παρθένοι του τρίτου δεκαημέρου. Θετικές εξελίξεις έχουν να περιμένουν Ταύροι και Αιγόκεροι. Ειδικό άρθρο θα αναρτηθεί εν καιρώ, κοντά στο φαινόμενο.

12/3: Ο Άρης επιστρέφει στο σπίτι του! Εισέρχεται στο ζώδιο της διακυβέρνησής του, στον Κριό. Σταδιακά ο ρομαντισμός μειώνεται και αρχίζουμε να αναλαμβάνουμε τα ηνία της ζωής. Ο Άρης από το εν λόγω ζώδιο ενεργοποιεί το σημείο της εαρινής ισημερίας και αυτομάτως αρχίζουμε να αναζητάμε την δράση και την λήψη πρωτοβουλιών. Είμαστε βιαστικοί, παρορμητικοί, τολμηροί, ανταγωνιστικοί, ανήσυχοι και αρκετά ανυπόμονοι. Σταδιακά, μέρα με την ημέρα είναι σαν να βγαίνουμε από την χειμερία νάρκη, αναζητώντας την πρωτοβουλία και την εξέλιξη. Εκφραζόμαστε δυναμικά, άμεσα, είμαστε ιδιαίτερα διεκδικητικοί και κατακτητικοί. Φυσικά, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Άρη από το ζώδιο του Κριού είναι η αστείρευτη σεξουαλικότητα και τα τεράστια αποθέματα ενέργειας, τα οποία πρέπει να βρουν σωστές διεξόδους διοχέτευσης. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς εγκαινιάζεται ένα διάστημα περίπου σαράντα πέντε ημερών όπου θα χρειαστεί να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Διατηρείστε την ψυχραιμία σας και αποφύγετε εντάσεις, ρήξεις και διαπληκτισμούς καθώς ο Άρης πυροδοτεί το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα.

17/3: Ο Ερμής γυρίζει στην ορθή του πορεία βάζοντας τέλος στις παρανοήσεις, στις παρεξηγήσεις και στις παραλείψεις. Το επικοινωνιακό κλίμα σταδιακά βελτιώνεται και η καθημερινότητά μας εξελίσσετε ομαλότερα. Οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν με καθαρότερη κρίση και χωρίς τον φόβο τροποποίησης στο μέλλον. Θα χρειαστεί ένα διάστημα τριών-τεσσάρων ημερών ώστε να φύγουμε τελείως από την επιρροή του, η οποία μπορεί να έφερε αναβολές και καθυστερήσεις στο πρώτο μισό του μήνα. Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς πιθανώς να χρειαστεί να αποφασίσετε για ένα θέμα που είχε εμφανιστεί ήδη από τον μήνα Φεβρουάριο.

20/3: Ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Κριού εγκαινιάζοντας την δική τους γενεθλιακή χρονιά, η οποία συμπίπτει με την εαρινή ισημερία. Η ημέρα ισοσκελίζεται της νύχτας, η διάρκειά τους είναι ισότιμη. Ευκαιρία να βρούμε τις ισορροπίες στην ζωή μας και να κάνουμε ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα χωρίς φόβους και ενδοιασμούς. Ο αυθορμητισμός, η αισιοδοξία και η εντατικότερη δράση αποτελούν χαρακτηριστικό της εν λόγω ζωδιακής διέλευσης. Μπορούμε να κάνουμε ένα νέο-δυναμικό ξεκίνημα αρκεί να μην το εγκαταλείψουμε στην πορεία. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πίστη προκειμένου να πραγματώσουμε τις φιλοδοξίες μας. Κριοί χρόνια σας πολλά!!! Κριοί, Λέοντες, Τοξότες κερδίζουν της εν λόγω μετατόπισης του ζωοδότη Ήλιου, ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση στον Κριό εκφράζοντας ιδιαίτερα εύκολα τις ποιότητές του.

22/3: Η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο του εραστή της, σε εκείνο του Κριού. Το πάθος, ο ερωτισμός, οι δυνατές επιθυμίες και οι παρορμήσεις κατακλύζουν την ζωή μας. Η Αφροδίτη από το εν λόγω ζώδιο είναι ιδιαίτερα απαιτητική, επιθυμεί τον θαυμασμό, θέλει να ηγείται και να ξεχωρίζει. Ωστόσο, δεν φημίζεται για τα ιδιαίτερα ρομαντικά συναισθήματά της. Ο εγωισμός μπορεί να οδηγήσει σε διαμάχες μέσα στις σχέσεις μας, καλό είναι να τον περιορίσουμε. Εύνοια δέχονται Κριοί, Τοξότες, Λέοντες, Ζυγοί αλλά και Δίδυμοι-Υδροχόοι. Ηθικές, συναισθηματικές, αισθηματικές και οικονομικές απολαβές τονώνουν ιδιαίτερα την αυτοπεποίθησή σας.

27/3: Η πανσέληνος στον Ζυγό είναι ιδιαίτερα εκρηκτική καθώς εμπλέκονται ο Ουρανός και ο Πλούτωνας. Ο εγωισμός, ο εγωκεντρισμός, το πάθος, οι ανατροπές, η νευρικότητα, η κυκλοθυμία, η εριστική συμπεριφορά, η κτητικότητα, οι ζήλιες και οι σκηνές βίας μπορούν να φέρουν πολλές σχέσεις στην κόψη του ξυραφιού. Καλό είναι να ελέγξουμε τις παρορμήσεις μας και να αποφύγουμε «τον πόλεμο», ο οποίος μόνο απώλειες μπορεί να προξενήσει. Σταδιακό άρθρο θα αναρτηθεί εν καιρώ. Προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου ή όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο στις εν λόγω μοίρες.

Πιο αναλυτικά στις όψεις του μήνα: 
4/3: Ο ανάδρομος Ερμής στην καρδιά του Ήλιου. Η όψη λαμβάνει χώρα στο εμβρυακό ζώδιο τω Ιχθύων και μας καλεί να είμαστε προσεκτικοί σε υπογραφές συμβολαίων είτε νομικού, είτε νομοθετικού, είτε επαγγελματικού είτε οικονομικού περιεχομένου. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα νέο ξεκίνημα. Ωστόσο, ο εν λόγω σχηματισμός ενδείκνυται για αναθεωρήσεις ιδεών, απόψεων και πλάνων σε επίπεδο επαγγελματικό και οικονομικό. Προσεκτικότερα οφείλετε να κινηθείτε στις συνδιαλλαγές σας Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς.
Την ίδια ημέρα, η Αφροδίτη από τους Ιχθείς σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία από τους Διδύμους. Η όψη ευνοεί τις σπατάλες σε επίπεδο συναισθηματικό αλλά και υλικό. Αποφύγετε τα μεγάλα οικονομικά ρίσκα αλλά και τις μάταιες συναισθηματικές επενδύσεις σε λάθος άτομα. Ιδιαίτερα προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς, οι οποίοι ενδεχομένως να βγουν εκτός προϋπολογισμού. Ωστόσο, ο σχηματισμός ευνοεί τις διασκεδάσεις, την περιπέτεια, τους συναισθηματισμούς, την επικοινωνία και την καλοπέραση αρκεί να βρούμε την χρυσή τομή μεταξύ λογικής και συναισθήματος.

7/3: Ανάδρομος Ερμής και Αφροδίτη συναντώνται στο ζώδιο των Ιχθύων. Ο Ερμής ανάδρομος και αδύναμος, η Αφροδίτη σε θέση έξαρσης. Μία ημέρα, η οποία ευνοεί τις συναισθηματικές επαφές αλλά και τις αισθηματικές μας υποθέσεις. Καθώς ο Ερμής κινείται ανάδρομος, η όψη μπορεί να μας βοηθήσει να αναθεωρήσουμε σχετικά με μία σχέση είτε ερωτική είτε φιλική είτε επαγγελματική. Ο λόγος είναι γεμάτος αρμονία και οι αντιπαραθέσεις μειώνονται σημαντικά. Εφόσον καταφέρουμε να βρούμε την χρυσή τομή μεταξύ λογικής και συναισθήματος μπορούμε να καταφέρουμε θεαματικά αποτελέσματα. Η σύνοδος στο ζώδιο των Ιχθύων στηρίζεται από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, οι οποίοι από τα ζώδια του Σκορπιού και του Αιγόκερω ενισχύουν την δυναμική της όψης. Ο «μέγας» δάσκαλος Κρόνος χαρίζει σοφία, ωριμότητα, ορθή κρίση ενώ ο Πλούτωνας χαρίζει διεισδυτικότητα στον νου ώστε να καταφέρει να εισχωρήσει στην ρίζα ενός προβλήματος και να το επιλύσει. Η ημέρα ενδείκνυται για αναθεώρηση επαγγελματικών, οικονομικών και αισθηματικών υποθέσεων. Το σύμπαν μας προσφέρει απλόχερα την ενέργειά του ώστε συνδυάζοντας τις αρετές της λογικής και της διαίσθησης να εντυπωσιάσουμε στο μέλλον. Ιδιαίτερα ευνοημένοι των όψεων είναι οι Ταύροι, Οι Παρθένοι, οι Αιγόκεροι, οι Καρκίνοι, οι Σκορπιοί και οι Ιχθείς που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου με αρχές δευτέρου δεκαημέρου.

8/3: Κρόνος και Πλούτωνας σε εξάγωνο και αμοιβαία υποδοχή. Η όψη του δικαίου, που κρίνει τις ατιμίες των εχόντων εξουσία. Οι αλλαγές σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό είναι ριζικές, δεν συμβαίνουν σε μία ημέρα. Η δυναμική της όψης δρα καταλυτικά και θα έχει ορατά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Το καπιταλιστικό σύστημα αλλάζει ριζικά και η εξουσία αλλάζει κατοχή.

9/3: Ήλιος και βόρειος δεσμός της σελήνης σε αρμονία φέρουν ευχάριστες εκπλήξεις στις ζωές Καρκίνων, Σκορπιών και Ιχθύων του τρίτου δεκαημέρου. Αναμένονται θετικές εξελίξεις στην προσωπική σας ζωή, τόνωση της ενέργειάς σας και περαιτέρω κινητοποίηση.

10/3: Ο Ερμής από τους Ιχθείς συναντάει τον Δία από τους Διδύμους σε όψη τετραγώνου. Δεν είναι μία ιδιαίτερα άσχημη όψη αλλά μπορεί να μας οδηγήσει στην υπέρμετρη αισιοδοξία και στις κακές εκτιμήσεις, οι οποίες οφείλονται στην λανθασμένη εικόνα που έχουμε σχηματίσει για ένα θέμα. Ο δογματισμός και η μη αλλαγή τρόπου σκέψης δεν βοηθούν. Ας ακούσουμε τι έχει να μας πει και ο άλλος, ας σκεφτούμε που κρύβεται η αλήθεια και ας αποφασίσουμε με ρεαλισμό και όχι επιπόλαια ή παρορμητικά. Κρατάτε μικρό καλάθι και μην πιστεύετε ότι ακούτε. Ο θησαυρός μπορεί να αποδειχτεί άνθρακας. Πιο προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου.

12/3: Η Αφροδίτη από τους Ιχθείς σχηματίζει αρμονικό τρίγωνο με τον βόρειο δεσμό της σελήνης από τον Σκορπιό. Θετικές εξελίξεις σε επίπεδο αισθηματικό και οικονομικό αναμένονται για τις ζωές Καρκίνων, Σκορπιών και Ιχθύων του δευτέρου και τρίτου δεκαημέρου.

22/3: Ο Άρης συναντάει τον Ουρανό στον Κριό. Όψη μεγατόνων, η οποία προσφέρεται για δυναμικές εκκινήσεις. Ο ενθουσιασμός, η ορμητικότητα, το πάθος, η ανυπομονησία μας οδηγούν στην δράση και στην λήψη πρωτοβουλιών. Η ανάγκη για ικανοποίηση των προσωπικών μας θέλω και επιθυμιών είναι πολύ έντονη. Αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ως μία οντότητα ξεχωριστή, αποστασιοποιούμαστε από τους άλλους, θέλουμε να ηγηθούμε και να διακριθούμε στις δραστηριότητές μας. Διακατεχόμαστε από επιχειρηματικό ένστικτο αλλά και από ισχυρή θέληση. Η όψη δεν βοηθάει την άμιλλα και την συνεργασία, προσφέρεται για μεμονωμένες και ατομικές διακρίσεις. Καλό είναι να βρούμε μία νέα δραστηριότητα, ένα χόμπι ώστε να συσσωρευτούν τα τεράστια αποθέματα που μας χαρίζει η όψη. Η φυσική και σωματική αντοχή εκτοξεύονται στα ύψη, το ίδιο και οι σεξουαλικές μας επιθυμίες. Προσεκτικοί οφείλουμε να είμαστε σε ότι σχετίζεται με την φωτιά, με καψίματα, με κοψίματα και με τις ηλεκτρικές μας συσκευές καθώς μπορούν να προκύψουν προβλήματα. Η επιθετική συμπεριφορά, η εγωπάθεια δεν ωφελούν και μπορούν να προκαλέσουν ρήγματα σε σχέσεις και συνεργασίες. Καλό είναι να μετριάσουμε την τάση μας για επιβολή ή αναρχία. Έντονο το φαινόμενο της σεξουαλικής απελευθέρωσης και των περιπετειών με ημερομηνία λήξης. Προσεκτικά στις σχέσεις σας Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου. 

26&27/3: Ο Άρης από τον Κριό σε θετική γωνία εξαγώνου με τον Δία και σε τετράγωνο δυσαρμονίας με τον Ουρανό προκαλούν ανάμικτα συναισθήματα και δυνατές συγκινήσεις. Η δραστηριοποίηση, η λήψη αποφάσεων, ο ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός αποτελούν το φωτεινό σημείο των ημερών. Το πάθος, αρρωστημένο πάθος ωστόσο, οι τάσεις για επιβολή, έλεγχο και κυριαρχία απέναντι στους άλλους αποτελούν το μελανό σημείο των ημερών. Η ανάγκη για διακήρυξη, ο ενθουσιασμός, η καλή επικοινωνία, οι εύστοχες ιδέες διαδέχονται την ανάγκη για δύναμη, εξουσία και έλεγχο. Η κακοποίηση, η βία, η κρυμμένη οργή και ο φανατισμός μπορούν να αποβούν άκρως επικίνδυνες στις ζωές μας. Θετικές εξελίξεις αναμένονται στις ζωές Διδύμων, Τοξοτών, Λεόντων και Υδροχόων. Οι εξελίξεις για Κριούς και Ζυγούς εξαρτώνται από τον τρόπο, με τον οποίο θα χειριστούν τις καταστάσεις στην ζωή τους. Καλό είναι να περιορίσουν την ξεροκεφαλιά τους και την τάση για κυριαρχία ώστε να κερδίσουν σε διάφορους τομείς της ζωής τους.

28/3: Η Αφροδίτη στην καρδιά του Ήλιου. Μία όψη που ευνοεί τον έρωτα, τις αισθηματικές περιπέτειες, το πάθος και τον ενθουσιασμό. Πολλοί είναι αυτοί που θα ερωτευτούν ή θα επισυνάψουν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σχέση που θα φέρει φως στην ζωή τους. Ο ερωτισμός, οι δυνατές επιθυμίες οδηγούν σε δυνατές συγκινήσεις. Ο έρωτας γίνεται μία υπόθεση για δυνατούς παίχτες. Εάν ερωτευτείτε, μην διστάσετε να εκφράσετε τον πόθο σας. Η λήψη πρωτοβουλιών ευνοεί τις λαμπρές αισθηματικές εξελίξεις. Κριοί, Τοξότες, Λέοντες και Ζυγοί είστε οι πρώτοι υποψήφιοι για καρδιοχτύπια. Ακολουθείτε δυναμικά Δίδυμοι και Υδροχόοι. Την ίδια ημέρα ο Ερμής από τους Ιχθείς σε θετική γωνία τριγώνου με τον Κρόνο ευνοεί την επικοινωνία και τις επικοινωνιακές μας υποθέσεις. Θέματα επαγγελματικά, οικονομικά και αισθηματικά μπορούν να προωθηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βρείτε την ευκαιρία να διεκδικήσετε σε επίπεδο αισθηματικό, υλικό και επαγγελματικό, Η εύνοια χτυπάει την πόρτα όλων των εκπροσώπων των ζωδίων. Επωφεληθείτε.

29/3: Η ιδιομοιρία Ήλιου, Αφροδίτης και Ουρανού προσφέρεται για δυνατές συγκινήσεις. Ο παράγοντας του απρόβλεπτου καραδοκεί στις ζωές πολλών. Ένας ξαφνικός έρωτας, ένας κεραυνοβόλος έρωτας, ένας ξαφνικός χωρισμός μπορούν να είναι πιθανά σενάρια της εν λόγω όψης. Είναι αυτό που λέμε «Ξυπνάς το πρωί για να πας στην δουλειά σου και βγαίνοντας έξω βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή». Ο έρωτας χτυπάει με τα βέλη του Κριούς, Τοξότες, Λέοντες και Ζυγούς του πρώτου δεκαημέρου. Νέες σχέσεις και συνεργασίες ξεπροβάλλουν στις ζωές των προαναφερθέντων ζωδίων. Η ανανέωση, ο ενθουσιασμός μπορούν να στείλουν τους εν λόγω εκπροσώπους κυριολεκτικά στον παράδεισο. Οι δεσμευμένοι οφείλετε να προσέχετε καθώς μπορεί να τινάξετε στον αέρα μία ήδη υπάρχουσα σχέση. Η ανάγκη για αγάπη γίνεται πάγιο αίτημα των ημερών. Είμαστε γοητευτικοί, περιπετειώδεις, ενθουσιώδεις και εκφραζόμαστε ανοιχτά, χωρίς περιορισμούς και δισταγμούς. Η ανάγκη για δημιουργία στενών προσωπικών σχέσεων μπορεί εύκολα να διασαλευτεί λόγω της έντονης επιθυμίας μας για συναναστροφές. Ας αποφύγουμε την ματαιοδοξία στις σχέσεις μας. Είμαστε οραματιστές, πρωτοποριακοί και ριψοκίνδυνοι στον έρωτα. Καλό είναι να αποφύγουμε να εμπλέξουμε τα αισθήματα με τα χρήματα.

Την ίδια ημέρα, ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία και εξάγωνο με τον Πλούτωνα. Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς οφείλετε να είστε προσεκτικοί στην επικοινωνία και να υπόσχεστε μόνο όσα μπορείτε να εκπληρώσετε ώστε να μην χαρακτηριστείτε αφερέγγυοι. Ταύροι, Σκορπιοί, Καρκίνοι, Ιχθείς έχετε έναν άσσο στο μανίκι σας και οι ιδέες σας έχουν δύναμη. Προωθήστε δυναμικά τα σχέδιά σας και διεκδικήστε καλύτερες αμοιβές, παρέχετε υπηρεσίες με υψηλό αντίτιμο.

31/3: Η Αφροδίτη από τον Κριό σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία και τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Δίδυμοι, Τοξότες, Λέοντες και Υδροχόοι ετοιμαστείτε να αδράξετε ευκαιρίες σε επίπεδο αισθηματικό και οικονομικό. Καρκίνοι και Αιγόκεροι προσέχετε τις επαγγελματικές σας και τις οικογενειακές σας υποθέσεις. Κριοί και Ζυγοί έχετε υπόψη σας πως το καλό πάει χέρι χέρι με το δύσκολο και όλα είναι θέμα προσωπικών χειρισμών. Εάν αποφύγετε τις συναισθηματικές εκρήξεις και τις τάσεις σας για επιβολή και κυριαρχία μπορείτε να αναδείξετε την δυναμική σας και να προωθήσετε τα σχέδια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου