technology

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Stefanos Kokkalis


Γράφει ο  ΓΙΩΡΓΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
περιοδικού 
ALFA GREEK AUSTRALIAN  MAGAZINE
και
ANDREIKELO  BLOG
www.andreikelo.blogspot.com 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Στην Αθηνα ανάμεσα στα πολλά που συμβαίνουν, άλλα είναι ευχάριστα και άλλα δυσάρεστα.  Ανάμεσα σε αυτά τα πολλά, υπάρχει και κάτι που είναι μια ανάσα ζωής, μια νότα ευχάριστη που γεμίζει την ψυχή και ανεβάζει την διάθεση. Ο αγαπημένος σε όλους Στέφανος Κόκκαλης, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, στο KOTILI, στην καρδιά της Αθήνας , εκεί κάτω
στο Μοναστηράκι, με τα μαγικά του δάκτυλα χαϊδεύει τα πλήκτρα του πιάνου και την μελωδική του φωνή, υψώνει διαμαρτυρία, σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και εκεί στα ριζά του ιερού βράχου της Ακρόπολης, μας θυμίζει ότι είμαστε γένος ανθρώπινο ξεχωριστό και ότι η τέχνη και ο πολιτισμός είναι η αντίσταση μας σε ότι κακό. Τραγουδά και θα συνεχίσει να τραγουδά, δημιουργίες σύγχρονων αλλά και παλαιότερων συνθετών και τραγουδοποιών στο χώρο του έντεχνου, λαϊκού αλλά και κάποιες φορές του ελαφρότερου Ελληνικού τραγουδιού, σε ένα ποικίλο ποτ  πουρί.  Τον θαυμάσαμε να παίζει πιάνο και να τραγουδά ακούραστος και χαμογελαστός για 5 ½ ώρες λές και ήταν υπεράνθρωπος, πάντα γελαστός επιμένουμε σε αυτό! Τελικά, ο Ελληνας, δουλεύει πολύ μα πάρα πολύ ότι δουλειά και να κάνει και είναι ακούραστος.  Αυτό ας το κρατήσουμε σαν άσσο στο μανίκι μας , για όλους εκείνους που μας θέλουν να είμαστε λαός τεμπέληδων.  Απλά, όπως ακούραστα δουλεύουμε και παράγουμε πολιτισμό, έτσι ακούραστα διασκεδάζουμε για να ξαναδουλέψουμε κι άλλο. Λίγα λόγια για την ζωή και την πορεία του Στέφανου Κόκκαλη παρακάτω, όπως μας τα έδωσε ο ίδιος, όπου εκθέτουμε και τις δισκογραφικές του δουλειές για να τις αναζήτήσετε στο διαδίκτυο ή να τις αγοράσετε ακόμη και στο Σύδνεϋ!

Ο Στέφανος Κόκκαλης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. 
Αποφοίτησε από το Λύκειο Κηφισιάς. Σπούδασε πιάνο και τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη.
Έχει ασχοληθεί με την προετοιμασία ηθοποιών, τραγουδιστών και παρουσιαστών σε συναυλίες και τηλεοπτικά
shows. 
Η σχέση του με την τηλεόραση ξεκίνησε με την πρωινή εκπομπή της ΕΤ 1 “Πρώτο χαμόγελο” την περίοδο 1996-1997 ως πιανίστας, και συνεχίστηκε για δύο τηλεοπτικές σαιζόν (2003-2004) με τις εκπομπές της ΝΕΤ «Μία με δύο» και «
PR» με τη Ρίκα Βαγιάννη και την Πόπη Τσαπανίδου. Η συνεργασία του με τον ALPHA ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2004 με την εκπομπή “Αυτό μας έλειπε” με τη Σοφία Αλιμπέρτη και τον Θανάση Πάτρα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τις εκπομπές “Καφές με την Ελένη” με την Ελένη Μενεγάκη και 
“Αλ Τσαντίρι Νιουζ” με τον Λάκη Λαζόπουλο.
 
Έχει εμφανισθεί στη δισκογραφία με τρεις προσωπικούς δίσκους και συμμετείχε με δικά του τραγούδια σε δουλειές τρίτων.
Έχει συνεργασθεί με σημαντικούς στιχουργούς όπως τους: Ρεβέκκα Ρούσση Κώστα Βαξεβάνη, Ισαάκ Σούση, Χρίστο Παπαδόπουλο,
Bίκυ Γεροθόδωρου, Γιώργο Κρητικό,
Σπύρο Λιμνιάτη, Κώστα Φασουλά, Ηλία Κατσούλη, Γιάννη Τσατσόπουλο κ.ά.
 
Έγραψε μουσική για τρία θεατρικά έργα που παίχτηκαν σε αθηναϊκές σκηνές, με πιο πρόσφατο το “Τρεις κόρες εν καμίνω” σε κείμενα Βασίλη Μυριανθόπουλου.
Τον Ιούνιο του 2002 πραγματοποίησε συναυλία στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου εκδηλώσεων «Τεχνών Επίσκεψις» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον χώρο του Παλαιού Πανεπιστημίου στην Πλάκα.
Τον Σεπτέμβριο του 2003 συμμετείχε με τραγούδι του στη συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα του Κωστή Παλαμά, μαζί με συνθέτες όπως οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Ζούδιαρης, Γιώργος Ανδρέου, Φοίβος Δεληβοριάς, Ορφέας Περίδης, Μελίνα Τανάγρη κ.ά., στο δεύτερο φεστιβάλ «Τεχνών Επίσκεψις» στο Παλαιό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τον Μάρτιο του 2003 συμμετείχε στον μήνα μελοποιημένης ποίησης με δύο προσωπικές συναυλίες στο θέατρο Χορο-ροές και στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.
Τον Ιούνιο του 2005 συμμετείχε με τρία μελοποιημένα χορικά (Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Τρωάδες και Ευμενίδες) στην παράσταση Χορικά 05 – Αιωνία θητεία στο κάλλος, σε μετάφραση και επιλογή κειμένων Κ. Χ. Μύρη και διδασκαλία Σταμάτη Κραουνάκη. Τα χορικά μελοποίησαν οι συνθέτες: Νίκος Ασλάνης, Χρίστος Θεοδώρου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Στέφανος Κόκκαλης, Νίκος Κολλάρος, Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Λειβαδάς, Ευανθία Ρεμπούτσικα και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.
 
Τον Μάιο του 2007 και τον Δεκέμβριο του 2008 πραγματοποίησε συναυλίες στον Ζυγό, όπου γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί ερμήνευσαν τραγούδια του. (Λάκης Λαζόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Σόνια Θεοδωρίδου, Αλέκα Κανελλίδου, Θανάσης Ευθυμιάδης, Αντώνης Λουδάρος, Μιχάλης Μαρίνος, Φώτης Σεργουλόπουλος, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ελένη Πέτα, Μάρθα Φριντζήλα, Χρήστος Δάντης, Καίτη Γαρμπή, Ραλλία Χρηστίδου, Γιώργος Καραδήμος κ.ά.)
Δισκογραφία
«Γούρι», 1996 (Προσωπικός δίσκος)
«Στου νότου τις φωτιές», 1996
«Αρπαχτικό μου όνειρο», 1996
«Κλωστές και νήματα», 1999 (Προσωπικός δίσκος)
«Μάθε ν’ αγαπάς και τα ξαναλέμε», 2008 (Προσωπικός δίσκος) με την Αλέκα Κανελλίδου.
«Σκοτώνω», 2010 με τον Χρήστο Δάντη
"
H δύναμη του έρωτα " 2012 
με τον Γιάννη Πλούταρχο

Το περιοδικό μας θα σας ενημερώνει διαρκώς για τα θεατρικά και μουσικά δρώμενα τις Ελλάδας, και το τι θα δείτε και που θα διασκεδάσετε το καλοκαίρι όταν θα είστε εκεί για τις διακοπές σας και θα σας δώσουμε και τις προτάσεις μας, μεταξύ των οποίων και για τον Στέφανο Κόκκαλη, για το που θα τραγουδήσει και θα εμφανιστεί το καλοκαίρι, που θα είστε όλοι εκεί! Γιατί, στην Ελλάδα, πλέον υπάρχουν και πολλοί νέοι και αξιόλογοι καλλιτέχνες, τραγουδιστές και καιρός είναι να ξεφύγουμε πιά απο τα δεσμά των φαντασμάτων του παρελθόντος ή απο τα φτηνά ακούσματα σύγχρονων δήθεν τροβαδούρων. Γιατι αξίζει να ζούμε τη ζωή μας και με λίγη ποιότητα!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΑΛΦΑ τεύχος Φεβρουαρίου 2013!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου