technology

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

PRAKSIS...μια οργάνωση για τον άνθρωπο!


Γράφει και επιμελείται τα κείμενα
ο ΓΙΩΡΓΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Δικηγόρος – Αρθρογράφος
Τel:  0411 224 189

«Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων»
 Σύνταγμα της Ελλάδας Άρθρο 5, παράγραφος 2



Η Ελλάδα της δυστυχίας..... η Ελλάδα της ελπίδας
Η ανθρωπιά των πολιτών της είναι η δύναμη της μικρής μας Ελλάδας!
Στην Ελλάδα του σήμερα περισσότεροι απο 3.500.000 άνθρωποι ζούν κάτω απο τα όρια της φτώχειας χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τον επιούσιον!  Αναίσχυντοι, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο απανθρωπιάς, αιμοβόρα λιπόσαρκα κτήνη, που τρώνε τις σάρκες ενός λαού που βρίσκεται σε πλήρη σύγχιση και απελπισία, υπο το καθεστώς τρομοκρατίας και ψευδών ειδήσεων. Μιά χώρα που σε δύο χρόνια, είχε πάνω απο 3000 αυτοκτονίες, δηλαδή όσο ο πληθυσμός μιας μικρής κωμόπολης και ένα υπουργικό συμβούλιο που γυρίζει δεξιά αριστερά και υποκριτικά δηλώνει τον «πόνο» του για το έγκλημα που διαπράττει.
Στην Ελλάδα του σήμερα η κυβέρνηση «βάπτισε και μετέτρεψε»  τα παιδιά της  σε φορολογικά τεκμήρια και η φτώχεια, η κρίση και ο εξευτελισμός των ηθικών αξιών, απο μέρους της πολιτείας  σε εμπορεύσιμο είδος.  Εκατοντάδες παιδιά με διάφορους τρόπους, πωλούνται για πορνεία, παράνομη εργασία και εμπόριο οργάνων στις αγορές της Ευρώπης και των προηγμένων κρατών μέσω του λιμανιού  της Πάτρας αλλά και άλλων σημείων εξόδου απο την χώρα.  Παιδιά εγκαταλειμένα τριγυρίζουν στην περιοχή του λιμανιού της Πάτρας και στις γύρω ερημιές, σαν αδέσποτα σκυλιά ή περιμένουν την μεταφορά τους στα παζάρια της βόρειας Ευρώπης ως «φρέσκα κρέατα» για την ικανοποίηση των διάφορων παιδεραστών  ή την εμπορία οργάνων σώματος , όπου σφαγιάζονται ψυχικά και σωματικά.  Είναι παιδιά μεταναστών. Τελικά, δικαιώνεται απόλυτα ο στίχος του Κώστα Τριπολίτη, στο ποίημα του «Επιβάτης» ... σαν επιβάτης στην χώρα αυτή, που τρώει τα παιδιά της....   Αυτά διεπίστωσα κατά την επίσκεψη μου και δίμηνη παραμονή μου στην Ελλάδα, όπου πλέον τα πάντα έχουν διαλυθεί, δεν λειτουργεί τίποτα απολύτως και η μόνη έννοια του κράτους και της κυβέρνησης είναι το πώς θα ανακεφαλαιωθούν οι τράπεζες , οι κυβερνώντες θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη και καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες σε λογαριασμούς των ιδίων ή συγγενών τους.  Πρόσφατα  παραδείγματα εκείνο του τέως υπουργού επί πρωθυπουργίας γεωργίου παπανδρέου , εκείνου του υπουργού οικονομικών των μνημονίων του παπακωνσταντίνου, που τα ονόματα τους, γράφονται με μικρά αρχικά γράμματα,  όχι γιατί δεν είμαι γνώστης της γραμματικής και των κανόνων της , αλλά και η αναφορά στα ονόματα τους, είναι πλεονασμός,  όταν αναφερόμαστε σε ασημαντότητες που οι ίδιες τους οι πράξεις αποδεικνύουν ότι εισέπραξαν τεράστια ποσά για να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και να οδηγήσουν τους πολίτες στην απελπισία αυτή.   Αυτό λοιπόν που συμβαίνει με τα παιδιά στην πατρίδα μας, είναι ένα μέρος της συνολικής εικόνας της χώρας, που όμως έχει παράλληλα ευαισθητοποιήσει ομάδες πολιτών και οργανώσεις που προσπαθούν, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ  του κράτους να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας.  Μια τέτοια οργάνωση είναι και η ΠΡΑΞΙΣ που ιδιωτικοί φορείς και πολίτες την χρηματοδοτούν για να μπορεί να βοηθά τους πάσχοντες πολίτες, και να δείχνει την «ανθρωπιά» οπουδήποτε υπάρχει ακόμη.  Για την δράση της οργάνωσης αυτής μας μίλησε ο Πρόεδρος της Κος Τζανέτος Αντύπας: 

“Μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS»
Praksis σημαίνει:
 Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας







Ποιά είναι η PRAKSIS
►   Η PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), είναι μία ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου, που έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Η PRAKSIS αναγνώρισε ότι ακόμη και στις μεγαλουπόλεις ζει και κινείται ένας Άλλος Κόσμος.... ο Τέταρτος Κόσμος! Η PRAKSIS, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στο νησί της Λέσβου, στην Πάτρα, αλλά και στα σύνορά μας με Ιατρικές Κινητές Μονάδες (Σάμος, Χίος, Λέσβος, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη μέχρι Προμαχώνα).  Ταυτόχρονα, πυρήνες εθελοντών της PRAKSIS βρίσκονται σε διάφορα άλλα σημεία σε όλη τη χώρα.  Κύριος στόχος μας είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.  
Σε ποιές κοινωνικές ομάδες απευθυνεται η PRAKSIS
Στην PRAKSIS απευθυνόμαστε σε κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη ομάδα που δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής και νομικής υποστήριξης, όπως: Έλληνες άστεγοι – άποροι – ανασφάλιστοι Οικονομικοί μετανάστες , Αιτούντες άσυλο – Πρόσφυγες, Θύματα trafficking, Παιδιά του δρόμου, Ασυνόδευτοι ανήλικοι, HIV/AIDS οροθετικοί ή PLWA, Φυλακισμένοι/ Αποφυλακισθέντες, Ελληνικές οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης και οποιοσδήποτε άνθρωπος βιώνει οικονομικό ή κοινωνικό αποκλεισμό
Ποιοί είναι οι σκοποί της PRAKSIS, ο καταστατικός της χάρτης αν μπορούμε να το πουμε έτσι;
·         Δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής, κλπ.
·         Προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.  Εκπαίδευση εθελοντών σε θέματα καταπολέμησης κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.
·         Συνεργασία με άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου, με την ελληνική κοινωνία, καθώς και με επίσημους κρατικούς φορείς.
·         Συνεργασία με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών καθώς και η δημιουργία Δικτύων, FORUM και consortium για την εξυπηρέτηση των αναγκών και την επίτευξη των σκοπών της PRAKSIS.
·         Δημιουργία συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης κοινωνικών και ιατρικών δεδομένων με στόχο την προώθηση της έρευνας για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, και τον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό γενικότερα.
·         Η μαρτυρία (στην οποία εντάσσεται κατά περίπτωση και η καταγγελία) σε Ελληνικούς και διεθνείς πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς οργανισμούς καθώς και ενώπιον πάσης Αρχής, στην Ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη, της κατάστασης των κοινωνικών ομάδων σε κίνδυνο και της διαφθοράς ή εν γένει αδικίας που διαπιστώνονται από τη δράση μας.
·         Όλες ανεξαιρέτως οι ανωτέρω δραστηριότητες απευθύνονται σε άτομα ή ομάδες πληθυσμών που παρουσιάζουν αντίστοιχες ανάγκες ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία, ηλικία, εθνικότητα, ιδεολογία ή πολιτικές πεποιθήσεις.
Ποιά είναι συνοπτικά τα προγράμματα της PRAKSIS;
Στην παρούσα φάση, στην PRAKSIS υλοποιούνται τα παρακάτω προγράμματα, τα οποία αναφέρονται με συνοπτική περιγραφή το καθένα.
*                    «Πολυϊατρεία Αθήνας – Θεσσαλονίκης»
Στα Πολυϊατρεία λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένα τμήματα που περιλαμβάνουν: Γενικό ιατρείο, Γυναικολογικό – Μαιευτικό Τμήμα, Οδοντιατρείο, Παιδιατρικό και Φαρμακείο. Τα Πολυϊατρεία αυτά έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα ασθενείς από 75 διαφορετικές χώρες. Τα Πολυϊατρεία μας στεγάζονται σε δύο αυτόνομους χώρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου παρέχονται όλες οι υπηρεσίες δωρεάν και χωρίς διακρίσεις:
Τα Πολυϊατρεία της PRAKSIS στελεχώνονται από:
§  ιατρούς, νοσηλευτές
§  κοινωνικούς επιστήμονες (κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς ανθρωπολόγους)
§  ψυχολόγους
§  εργασιακούς συμβούλους
§  λοιπές ειδικότητες (διοικητικοί, εκπαιδευτικοί κ.ά.) αλλά και
§  απλοί άνθρωποι που προσφέρουν το χρόνο τους για διοικητικές υποστηρικτικές ενέργειες της οργάνωσης.
Όλα τα στελέχη μας, με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση αντιμετωπίζουν καθημερινά τις ανάγκες ανθρώπων που έχουν δικαίωμα να ελπίζουν σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.  
Από το Νοέμβριο του 2012, λειτουργεί και πλήρως εξοπλισμένο Παιδιατρικό Ιατρείο, όπου βρέφη και παιδιά έχουν την δυνατότητα να εξεταστούν από εξειδικευμένο παιδίατρο, να εμβολιαστούν, να λάβουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή όπου χρειάζεται, καθώς επίσης να προγραμματιστούν παραπομπές για νοσηλείες ή περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Αυτό σχεδιάστηκε βάσει των πολλών αιτημάτων που κατέφθαναν καθημερινά στα πολυιατρεία μας ειδικότερα μετά την έξαρση της  κοινωνικοοικονομικής κρίσης, όπου μεγάλος αριθμός οικογενειών συνανθρώπων μας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται να καλύψει τα συνεχώς αυξανόμενα αιτήματα για παιδιατρική φροντίδα, των οποίων γινόμαστε καθημερινοί αποδέκτες στην PRAKSIS, μια ανάγκη που τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει επιτακτική. Η δημιουργία και υλοποίηση ενός προγράμματος που ως στόχο του θα έχει την προαγωγή υγείας των παιδιών, την αντιμετώπιση ασθενειών που τα αφορούν, καθώς επίσης και την συμβουλευτική και την παραπομπή σε εξειδικευμένους φορείς όπου χρειάζεται, φέρνει μεγάλη ανακούφιση στις οικογένειες που λόγω της οικονομικής κρίσης συχνά αποτυγχάνουν στο να παρέχουν στα παιδιά τους την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα, όπως οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, οι ιατρικές εξετάσεις για την εγγραφή στο σχολείο και σε άλλες δραστηριότητες και η θεραπευτική αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων, όπου είναι αναγκαία η χορήγηση εξειδικευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και η διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

«Ασυνόδευτα Παιδιά εν Κινήσει» (Πάτρα)
Το πρόγραμμα με τίτλο: «Ασυνόδευτα παιδιά «εν κινήσει» με πεδίο παρέμβασης την Πάτρα και με έναρξη υλοποίησης από τον Αύγουστο του 2011, έχει ως βασικό στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των ανηλίκων που θα πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη το Βέλτιστο Συμφέρον του Παιδιού.
Η PRAKSIS, δραστηριοποιείται με έμφαση στις δράσεις «στο πεδίο». Πιο συγκεκριμένα, στην Πάτρα, δημιουργήθηκε ένα Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Ανηλίκων, «Drop-In Centre» με σκοπό τον εντοπισμό, πληροφόρηση και παραπομπή των παιδιών σε αρμόδιους φορείς, καθώς και την παροχή πρώτης ανθρωπιστικής βοήθειας για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους όσο παραμένουν στην Πάτρα.
Το στελεχικό δυναμικό του κέντρου αποτελείται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, με στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης, ψυχοκοινωνικής και νομικής συμβουλευτικής σε ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται στην Πάτρα και χρήζουν διεθνούς προστασίας. Οι επιμέρους δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν:
o   Εντοπισμό των ασυνόδευτων παιδιών μέσω κοινωνικής εργασίας στο δρόμο (outreach work) και παροχή ειδών βασικής ανάγκης, πληροφόρησης, συμβουλευτικής, καθώς και παραπομπή σε δομές φιλοξενίας
o   Υποστήριξη της εφαρμογής του πλαισίου για την εξασφάλιση του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές
o   Επανέννωση των παιδιών με τις οικογένειές τους
o   Προστασία των παιδιών από τους traffickers
o   Ιατροφαρμακευτική στήριξη των παιδιών
o   Ψυχοκοινωνική στήριξη
o   Νομική στήριξη
o   Προσωρινή φιλοξενία
o   Παραπομπή τους σε ξενώνα
o   Δικτύωση, συνεργασία και συχνές διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων κρατικών φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, προκειμένου να προστατευτούν όλα τα παιδιά και να βελτιωθεί η κατάσταση στην Πάτρα
o    
«Παιδιά της Διπλανής Πόρτας» (Θεσσαλονίκη)
Δημιουργήθηκε ειδικός χώρος για την υποδοχή και την ημερήσια φιλοξενία των παιδιών που προτρέπονται από την οικογένεια ή τρίτους, σε εργασία ή/ και επαιτεία. Καθημερινά ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές παρέχουν ψυχοκοινωνικές, ιατρικές, παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες προσανατολίζοντας τη δράση του προγράμματος στην ενίσχυση κι αποκατάσταση των παιδιών και των οικογενειών τους, επιδιώκοντας ταυτόχρονα και την εμπλοκή της πολιτείας για την αποτροπή του φαινομένου της παιδικής εργασίας.

Κινητό σχολείο / Mobile school (Θεσσαλονίκη)
Το πρόγραμμα αφορά την ύπαρξη ενός κινητού σχολείου, είναι σαν ένα μεγάλο κουτί, το οποίο έχει την δυνατότητα να μετακινείται πάνω στις ρόδες του. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκεί όπου τα παιδιά ζουν αποκλεισμένα (παιδιά του δρόμου, roma σε καταυλισμούς κ.α.) από το σχολικό περιβάλλον στο οποίο η κοινωνία οφείλει να τα εντάξει. Η λογική και αντίληψη είναι να προσεγγίζεται το παιδί στο περιβάλλον του, εκεί όπου υπάρχει ή δημιουργείται ένα θετικό περιβάλλον και όπου το παιδί γίνεται αποδεκτό άνευ όρων. Το Κινητό σχολείο επισκέπτεται τα παιδιά για να τα ακούσει, να τα ενισχύσει και να παρέχει τις ευκαιρίες που χρειάζονται, καθώς να αναπτύξει σχέσεις και δράσεις που οδηγούν στον αυτοσεβασμό. Απώτερος στόχος η «επιστροφή» των παιδιών στο περιβάλλον που θα τους επιτρέψει να είναι παιδιά.

Επίσης στην PRAKSIS υπάρχουν και τα παρακάτω προγράμματα που αναφέρονται επιγραμματικά εδώ καθόσον επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε εκείνα που μας ευαισθητοποίησαν περισσότερο και αφορούν τα παιδιά.
Πρόγραμμα «ΣΤΕΓΗ» (Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Λέσβο)
Πρόγραμμα «Mobile Support»
Πρόγραμμα «ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ»
Στο πλαίσιο της γενικευμένης κρίσης και των επιπτώσεων της στην Ελλάδα, η PRAKSIS υλοποιεί το καινοτόμο πιλοτικό Πρόγραμμα ΣYN  ΣΤΟ ΠΛΗΝ με βασικό συνεργάτη στην προσπάθεια αυτή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με μία αρχική δωρεά για το ξεκίνημα του προγράμματος.  Η εφαρμογή του προγράμματος ΣYN ΣΤΟ ΠΛΗΝ συνοψίζεται σε ένα διπλό πεδίο δράσης παρέμβασης και πρόληψης.
Κε Αντύπα, δώστε μας ένα παράδειγμα δράσης σας, για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας
Ενα παράδειγμα είναι η δράση «Κοινωνική Κατοικία για την πρόληψη της «αστεγίας»
Το πρόγραμμα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ» είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα  με τελικούς λήπτες αυτού σε μηνιαία βάση, 200 νοικοκυριά τετραμελών οικογενειών Ελλήνων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, τα οποία βρίσκονται στα όρια της ένδειας και κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν άστεγα με σκοπό την επιστροφή τους στην αγορά εργασίας ώστε να ορθοποδήσουν. Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας επιδιώκει να βοηθήσει τις οικογένειες αυτές που αντιμετωπίζουν έντονα όλο το φάσμα των συνεπειών της έλλειψης στέγης. Απώτερος στόχος η στήριξη των οικογενειών αυτών με την παροχή στοχευόμενων ενεργειών ώστε να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, να διατηρήσουν την κατοικία τους, αντιμετωπίζοντας έτσι τις συνέπειες της κρίσης με  πιο ανώδυνο τρόπο  ώστε να ορθοποδήσουν στο επίπεδο λειτουργικότητας και αυτονομίας που είχαν.  Οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι οι εξής:  κάλυψη του ενοικίου η μέρους αυτού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καθώς και των λογαριασμών ΔΕΚΟ (ηλεκτρισμός, νερό, κοινόχρηστα), κάλυψη συγκεκριμένων επισκευών βασικής λειτουργίας νοικοκυριού που κάποιοι ωφελούμενοι θα χρειαστούν (θέρμανση, υπερβολικές υγρασίες, κλπ), επισιτιστική ενίσχυση και ενίσχυση στις ανάγκες ατομικής υγιεινής του νοικοκυριού,   κάλυψη άλλων αναγκών διαβίωσης  (π.χ. σχολικά είδη) του νοικοκυριού, ιατροφαρμακευτική στήριξη ωφελουμένων (από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό τόσο στο Πολυιατρείο της PRAKSIS όσο και με διασύνδεση του ωφελούμενου στο Ε.Σ.Υ),  εργασιακή Συμβουλευτική / προώθηση στην αγορά εργασίας, χρηματοοικονομικής παιδεία, ψυχοκοινωνική στήριξη ωφελουμένων 
Πώς μπορεί οποιοσδήποτε  να βοηθήσει την δράση της μεγάλης αυτής ανθρωπιστικής οργάνωσης της Αθήνας:
Με χορηγία – δωρεά στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (απευθύνεται σε εταιρείες και οργανισμούς που θα ήθελαν να χρηματοδοτήσουν γενικά την οργάνωση ή ειδικά προγράμματα ή δραστηριότητες). Εθελοντικά με εργασία. Αν είσαι ιατρός, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, νομικός, νοσηλευτής/ τρια, επισκέπτης υγείας, κοινωνιολόγος, μεταφραστής ή έχεις γραμματειακές γνώσεις μπορείς να βοηθήσεις διαθέτοντας λίγο από το χρόνο σου! 

Μέσω τραπέζης κάνοντας κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:
ALPHA BANK
Αρ. Λογαριασμού: 104-00-2002-014940
IBAN: GR4601401040104002002014940
SWIFT CODE: CRBAG RAAXXX

Περισσότερες πληροφορίες στο:  www.praksis.gr          Ή μπορείτε να στείλετε e-mail info@praksis.gr  Άτομο επαφής: Μαρία Μουδάτσου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Ανεύρεσης Πόρων PRAKSIS    Email: m.moudatsou@praksis.gr  Τηλ. +302105205200 & +306982212158

Περισσότερες πληροφορίες στο:  www.praksis.gr    η στο e-mail info@praksis.gr 
Για το πρόγραμμα ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ: Μαρί Χάλακα (Ανέυρεση Πόρων ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ) mariehalaka@hotmail.com ή m.halaka@praksis.gr, τηλ. + 30 2105205200 & + 306945463413
 
            Δεν νομίζω ότι σ όλα αυτά θα μπορούσα εγώ ο ταπεινός, αν προσθέσω κάτι , το μόνο που έχω να πώ, είναι ότι ο ίδιος επισκέφθηκα και είδα όλα αυτά τα οποία αναφέρονται, καθώς και την κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας με όλα τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας σε άνθηση και την κυβέρνηση  να ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα γεμίσει τα ταμεία της Τρόϊκας, του ΔΝΤ , των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου.  Εμείς όλοι που ζούμε στην Αυστραλία, είμαστε καλά και αν δεν μας ενδιαφέρει για τους ενήλικες στην πατρίδα ,  ας ευαισθητοποιηθούμε για τα παιδιά, διότι μπορεί (ό μη γένοιτο) και τα δικά μας παιδιά ή εγγόνια να βρεθούν στην ίδια θέση.   Κλείνοντας το μικρό αυτό αφιέρωμα στην οργάνωση που ΟΛΟΙ πρέπει να βοηθήσουμε έμπρακτα κρατώ εκείνη την πληροφορία, που αφορά την άοπλη και ανυπεράσπιστη Ελλάδα μας και αναφέρομαι σε μια στατιστική πρόβλεψη του δημοσιεύτηκε στο ιντερνετ και έχει να κάνει με τον πληθυσμό της Ελλάδας και την εξαθλίωση της άμυνας της και που λέει ότι  το έτος 2030 η Ελλάδα θα έχει πληθυσμο 8.000.000 ενώ η Αλβανία 16 .000 .000 και η γειτονική Τουρκία 100 .000 .000.  Τα υπόλοιπα στην κρίση σας!
  Το άρθρο δημσιεύτηκε στο περιοδικό ALFA GREEK AUSTRALIAN MAGAZINE  τεύχος Φεβρουαρίου 2013!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου